Skocz do zawartości

Podróże

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#41 borygo

borygo

Świeżak

• Nowy
  • 4 postów

Napisano 10 maj 2011 - 12:31

podróże uwielbiam. Myślę, że podróżować mógłbym zawodowo ;)

sporo podróżowałem autostopem: między innymi z Paryża na południe Hiszpanii, aż na Gibraltar i dalej do Polski, była też wyprawa dookoła Włoch i powrót przez Chorwację, Słowenię do Polski, była wyprawa do Skandynawii z Malmo do Narvik.

Zdarzają się również wyprawy własnym samochodem jak na przykład ta z Krakowa na przylądek północny (w sumie ok 11 tys km)

Mam nadzieję, że będę miał okazje poopowiadać wam trochę o moich podróżach mniejszych i większych :)

moje hobby przed podróżami, to wyszukiwanie tanich połączeń lotniczych. Mam swoje sposoby i pewnie też Wam je zdradzę :) wszystko w swoim czasie!

#42 Mrs.Misery

Mrs.Misery

Użytkownik

• Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 12 maj 2011 - 18:54

Chciałabym móc podróżować po świecie, zwiedzać inne rejony, poznawać kulturę, ludzi. Mogłabym robić to w każdy sposób, samolot, autokar, rower, pieszo. Uwielbiam biegać z plecakiem po górach i jeziorach, sypiać w stodołach i jeździć stopem, to się nazywa życie.
Like a Herod

#43 borygo

borygo

Świeżak

• Nowy
  • 4 postów

Napisano 13 maj 2011 - 16:54

Jak dla mnie chcieć to móc :) Sposobów jest wiele. Można podróżować daleko, blisko, za małe pieniądze (a nawet zupełnie bez kasy). Trzeba tylko chcieć i mieć odwagę spełniać swoje marzenia! To bardzo ważne.

#44 Mrs_Chocolate

Mrs_Chocolate

Użytkownik

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 13 maj 2011 - 18:29

O tak. Jako że uwielbiam fotografować, więc i chciałabym podróżować po świecie. Po jakiś ciekawych miejscach...
Ostatkiem sił namaluję rap na kartkach,
Ty daj mi żyć i pozwól być sobą.

#45 pdm

pdm

Użytkownik

• Użytkownik
  • 334 postów

Napisano 17 maj 2011 - 13:21

Miałem 6 lat gdy pojechałem na drugi koniec Polski. A tak? Cóż, wycieczki szkolne.

Nie jeżdżę nigdzie, więc szczerze powiedziawszy nie wiem jak bym to przyjął, gdybym miał podróżować. Chcę, ale niewiem jak to jest, co wzbudza pewne obawy.

#46 Hexe

Hexe

Użytkownik

• Użytkownik
  • 426 postów

Napisano 17 maj 2011 - 18:20

Gdybym miała możliwości to z chęcią bym podróżowała bo lubię poznawać nowe kraje czy chociażby pozwiedzać nowe miasta w Polsce .. Narazie nie mam funduszy ale obiecuję sobie iż kiedyś nadrobię chociaż w połowie to czego nie mogę zrobic teraz .Wiadomo jak były wycieczki szkolne to czlowiek jezdził , troszke sie naogladał tych cudnych widoków i apetyt wzrósł w miarę jedzenia. Niektórzy mówią że wycieczka autostopem to niesmowite przezycie i dodatkowe wrażenia .. można by kiedys spróbować :P
...Mein Herz, mein Geist, meine Seele ...

#47 pdm

pdm

Użytkownik

• Użytkownik
  • 334 postów

Napisano 17 maj 2011 - 18:23

Cytat

Niektórzy mówią że wycieczka autostopem to niesmowite przezycie i dodatkowe wrażenia .. można by kiedys spróbować

Nie wiesz, na kogo możesz trafić. Autostopowicz przyciąga uwagę ludzi szukających różnych okazji.

#48 Hexe

Hexe

Użytkownik

• Użytkownik
  • 426 postów

Napisano 17 maj 2011 - 18:29

Pdm tak masz rację , jednak kiedyś slyszałam że w życiu trzeba wszystkiego zasmakowac bo jak bedziemy sie bać wszystkich przeciwnosci to niczego nie osiągniemy:) Nie mozna zakładać od razu że ktoś mnie zgwałci, porwie i lepiej zostać w domu:)
...Mein Herz, mein Geist, meine Seele ...

#49 borygo

borygo

Świeżak

• Nowy
  • 4 postów

Napisano 18 maj 2011 - 17:18

Autostopem zjeździłem kawał Europy, wiele tyś km...

była wyprawa z Paryża na Gibraltar i droga powrotna do PL; wyprawa dookoła Włoch, Wyprawa z Malmo za koło podbiegunowe.. Łapaliśmy stopa w rumuńskich górach i polskich szosach :)

Nigdy nie spotkało nas nic złego, nie trafiliśmy na nieprzyjaznych ludzi, czy jakiekolwiek problemy, a podróżowaliśmy w naprawę dziwnych okolicznościach.

Osobiście bardzo dobrze wspominam autostopowe wyprawy... :puppyeyes:

#50 Cichy

Cichy

Użytkownik

• Użytkownik
  • 272 postów

Napisano 17 sierpień 2011 - 10:58

Nie wiem, czy lubię podróżować, bo rzadko, a raczej prawie w ogóle nie podróżuję. Jak byłem mały to często jeździliśmy na Słowację, byłem też w Szwajcarii, nad polskim morzem...

#51 Makawity

Makawity

Świeżak

• Nowy
  • 31 postów

Napisano 17 sierpień 2011 - 11:41

Tak, lubię podróżować. Szczególnie uwielbiam łazić po górach.
Kolejny post nabity!
Mówimy, jak zawsze, różnymi językami [...]. Ale rzeczy, o których mówimy, nie ulegną od tego zmianie, prawda?

#52 Marcinox

Marcinox

Andrut

• Użytkownik
  • 671 postów

Napisano 10 kwiecień 2012 - 12:55

Lubię podróżować, zwiedzać i oglądać, tylko troszkę czasu na to brak.
Chciałbym odwiedzić prawie każdy kraj egzotyczny. Uwielbiam te klimaty :)
Najdalej do byłem tylko w Islandii u wuja, nad naszym morzem i w górach - z chęcią wybrałbym się tam raz jeszcze.
` skoro urodziłaś się suką, to księżniczką niestety nie umrzesz! `

#53 Guśka

Guśka

Użytkownik

• Moderator
  • 417 postów

Napisano 11 kwiecień 2012 - 17:36

Ja to tam uwielbiam podróżować, zwiedzać, jeździć samochodem jak najdłużej.
Niestety pieniądze ograniczają i aktualnie nie ma takiej możliwości.
Co chciałabym odwiedzić? Ponownie Norwegię, piękny kraj.. :)
Najdalej byłam albo w Hiszpanii.

"I change shapes just to hide in this place but I'm still an animal " ~ M.S.

#54 Lexis

Lexis

Użytkownik

• Użytkownik
  • 407 postów

Napisano 15 kwiecień 2012 - 10:21

Również uwielbiam. Często odmawiam sobie wszystkiego innego, żeby mieć kasę na wyjazd. Zaraz przed studiami zrobiłam mały tour stopem po niektórych częściach Europy - zahaczyliśmy wtedy o Niemcy, Belgię, Francję, Włochy, Austrię, Czechy. Teraz już się rozleniwiłam i raczej wsiadam w samolot. Spełnieniem jednego z moich marzeń był zeszłoroczny wyjazd do Stanów - i trasa po Stanach. Zamierzam wrócić, jeśli nie w tym roku, to w przyszłym. Teraz już mam do kogo ;) Trochę nie wiem, czy mi praca pozwoli.
Bardzo chciałabym pojechać do Indii, Tybetu i Australii. Może kiedyś.
It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious. - Oscar Wilde.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych