Skocz do zawartości

Kolekcjonowanie :P

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 trus

trus

Andrut

• Użytkownik
  • 540 postów

Napisano 05 sierpień 2010 - 13:02

jak byłam młodsza to kolekcjonowałam przeróżne słoniki .
z porcelany, pluszowe, jakiekolwiek .
do tej pory mi ich trochę zostało :D

na chwilę obecną nie zbieram nic ;P
kaszlę jak skur*ysyn,
bo jaram za dwóch,
nie mam sił by to rzucić, wiem - siara jak ch*j :)

#22 icydrug

icydrug

Użytkownik

• Sponsor
  • 216 postów

Napisano 05 sierpień 2010 - 22:20

Ja zbieram puszki po Pepsi, czasem też butelki. Lecz tylko te które są rzadko spotykane lub takie które jakimś cudem wytrwały "ze mną" parę dni np. w plecaku :P.
"Nienawiść jest dobra: gorąca, solidna, pewna. Nienawiść to nie to, co miłość; nie można w nią wątpić. Nigdy. Nie znam nic pewniejszego niż nienawiść. To jedyne uczucie, na którym człowiek się nie zawiedzie."- Eric-Emmanuel Schmitt

#23 Sylywy

Sylywy

Użytkownik

• Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 11 sierpień 2010 - 18:52

Ja zbieram pocztówki, kubki i plakaty.
Ludzie mówią, że bez miłości nie da się żyć.
Osobiście uważam, że tlen jest ważniejszy.

#24 Mercutio

Mercutio

Użytkownik

• Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 14 sierpień 2010 - 11:39

Kiedyś karteczki do segregatora, naklejki z piłkarzami(w albumach takie), karty telefoniczne... było tego trochę.

Obecnie chyba nic, a przynajmniej nie mogę sobie przypomnieć.
swag-a-licious!

#25 Hexe

Hexe

Użytkownik

• Użytkownik
  • 426 postów

Napisano 19 czerwiec 2011 - 14:02

Ja kolekcjonuje pocztówki , ostatnio dowiedzialam się,że kolega ma całe pudełko i mi je chętnie podaruje :) Poza tym kiedyś zbieralam plakaty różnych fajnych dla mnie wykonawców, teraz zastępuja ich plakaty piłkarzy :)
...Mein Herz, mein Geist, meine Seele ...

#26 Myś

Myś

Andrut

• V.I.P.
  • 1175 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 19 czerwiec 2011 - 16:49

kiedyś kolekcjonowałam właśnie słoniki z porcelany, obecnie tylko plakaty ulubionej wokalistki oraz info o niej.
` Czekam, aż staniesz u mych drzwi.
Twoja twarz, wszystko powie mi.
Jeszcze wciąż, płomień tli się w nas.

Nie dopuśćmy, żeby zgasł! ♥

#27 GośćAmethyst_*

GośćAmethyst_*
  • Gość

Napisano 19 czerwiec 2011 - 20:05

A ja zbieram kartki pocztowe- większość to widoczki z miejsc w których byłam ale nie tylko.

#28 Pain

Pain

Świeżak

• Nowy
  • 5 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 19:46

Kolekcjonowałem znaczki kiedyś (ale przestałem), później do niedawna gadżety reklamowe różnych firm (smycze, długopisy, breloki) itd. ale zaprzestałem kolekcjonowania.

#29 Alina

Alina

Użytkownik

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 20 sierpień 2011 - 16:25

Kiedy byłam młodsza, kolekcjonowałam przeróżne figurki porcelanowe. Do tej pory zachowało się dużo z tamtych czasów, mam je przed sobą na gablotkach. W chwili obecnej kolekcjonuję kolczyki, wisiorki, amulety, można powiedzieć, że biżuterię. Druga rzecz- plastykowe nakrętki po butelkach. Tego akurat nie robię dla przyjemności, co z poczucia obowiązku i niesienia misji, są one przeznaczone dla osób niepełnosprawnych, gdyż sąsiednie miasto zorganizowało akcję zbierania tych nakrętek na wózki inwalidzkie dla dzieci. Trzecia rzecz, gazety i książki.
"Łatwo osiągnąć swój cel, jeśli ma się właściwą metodę." - Emil Cioran

#30 kot

kot

Użytkownik

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 24 sierpień 2011 - 20:38

Świeczki kolekcjonuje. Mam już ponad 200, wciąż mi kupują znajomi, gdy gdzieś jadą.

#31 be_mi

be_mi

Świeżak

• Nowy
  • 15 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 22:44

A ja zbieram bilety komunikacji miejskiej - wiem wiem dziwne, ale b. fajne :)
mój temat o tym na tym forum http://andriskos.pl/...66,15.htm#94069

#32 Fredzik

Fredzik

Użytkownik

• Użytkownik
  • 402 postów

Napisano 22 wrzesień 2011 - 12:08

A jakoś nigdy nie miałem smykałki do zbierania czegokolwiek :p
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice, miotając gromy, odbiera życie, ten mój Bóg sam się we mnie zatraca, bo gdy mnie widzi oczy odwraca.

#33 klara

klara

Użytkownik

• Użytkownik
  • 299 postów

Napisano 22 wrzesień 2011 - 13:09

Jedyne, co kiedykolwiek kolekcjonowałam, to ślimaki w dzieciństwie... przynajmniej do momentu aż nie wyszły z wiaderka i nie rozlazły się po mieszkaniu :(
I czując cię obok opowiem o wszystkim jak często się boję i czuję się nikim

#34 CvK

CvK

Użytkownik

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 12:32

Nie wiem, nie nazwałbym na przykład kupno polskich płyt z muzyką kolekcjonerstwem, bo to jakoś nie podchodzi.. ale zbieram, zbieram tak, jak najbardziej, ale tylko i wyłącznie te lepsze no i zbieram ubrania i polskie złotówki.
to dla typów, którym nie jest obce te hennessy, głodnych jak psy ale nie na Pedigree
idą na bouns, cel jedyny Veni Vidi Vici, kumasz jak jesteś jednym z nich...

biorę ten cash, atmosfere, ten vibe, bo dzisiaj bedzie flaaaj flaj-flaj-flaj-flaj

VNM - Flaj

#35 icydrug

icydrug

Użytkownik

• Sponsor
  • 216 postów

Napisano 10 październik 2011 - 01:17

Swojego czasu zbierałem butelki i puszki po Pepsi. Każdą inną z każdej edycji która się pojawiła od 2004 roku. Miałem już pół pokoju, ale zostawiłem je w Polsce, wyjeżdżając za granicę :<...
"Nienawiść jest dobra: gorąca, solidna, pewna. Nienawiść to nie to, co miłość; nie można w nią wątpić. Nigdy. Nie znam nic pewniejszego niż nienawiść. To jedyne uczucie, na którym człowiek się nie zawiedzie."- Eric-Emmanuel Schmitt

#36 kot

kot

Użytkownik

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 14 styczeń 2012 - 20:03

Kolekcjonuję świeczki. :idea:
Mam ich bardzo dużo. Oczywiście są to zapachowe świeczki. Jeżeli macie jakieś świece w domu, to ja chętnie przyjmę.

#37 Usuniety

Usuniety

Użytkownik

• Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 09:53

Zbierałem kiedyś pocztówki, ale moją największą kolekcją zawsze były tazo^^ Począwszy od Star Wars (dwóch mi brakowało), po Pokemony, których skompletowałem większość serii. Teraz trochę żałuję, że oddałem to za bezcen.

#38 Melancthe

Melancthe

Użytkownik

• Użytkownik
  • 81 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 07 luty 2012 - 11:13

Dawno temu - karty telefoniczne, obecnie zwykłe kamyczki z rożnych miejsc oraz powoli aczkolwiek skutecznie tworzę swoją biblioteczkę. Nie ma w niej jakichś wartościowych pierwszych wydań, ale nigdy nic nie wiadomo, a od czegoś trzeba zacząć prawda? Obecnie w to "kolekcjonerstwo" łączę z moim zamiłowaniem do historii i gromadzę głównie książki o tej tematyce.

Kiedyś kolekcjonowałam również figurki, pluszaki czy monety, ale teraz moje "skarby" są w sposób systematyczny oddawane innym. Jedynie książek i kamyczków nie dam dotknąć.

Dołączona grafika

#39 Guśka

Guśka

Użytkownik

• Moderator
  • 417 postów

Napisano 09 kwiecień 2012 - 18:45

Ojojoj, nie za dużo rzeczy. W dzieciństwie więcej kolekcjonowałam: karteczki, misiaczki i takie tam.

"I change shapes just to hide in this place but I'm still an animal " ~ M.S.

#40 HorrorcoreDzifko

HorrorcoreDzifko

Użytkownik

• Nadajnik
  • 150 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 09 maj 2012 - 16:43

Pamiątki z PRLu, a nawet jeszcze wcześniejsze! Pliki starych pieniędzy, radia, ostatnio w moje ręce wpadła camera obscura z 1811 roku :D

Ja to ja, a nie imię i nazwisko!

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych