Skocz do zawartości

Facebook

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#61 Don Matteo de la Tepe

Don Matteo de la Tepe

Pismak

• Redaktor Naczelny
  • 420 postów

Napisano 04 styczeń 2012 - 17:27

Cytat

na fejsie da sie usunąć konto :D tylko tam jest tyle bajerów, że ciężko jest znaleźć taka "opcję" - to takie sprostowanie :)

W pewnym sensie ... masz rację ale Twoje dane i tak zostają w Ich bazie a przynajmniej większość z nich ... Nawet po dosłownym usunięciu a nie dezaktywowaniu konta nie masz żadnej pewności, że Twoje dane personalne zniknęły z Ich bazy.

Polecam lekturę:
http://like-a-geek.jogger.pl/2010/07/01/jak-usunac-konto-na-facebooku/

#62 grzesiek48783

grzesiek48783

Świeżak

• Nowy
  • 31 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 21 styczeń 2012 - 13:06

Na początku nie wiedziałem o co w tym chodzi a teraz mam ponad 230znajomych i jest OK :P
[img]http://pic.20dollars2surf.com/ban_pl_46860_319070.gif[/img][/url

#63 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 29 styczeń 2012 - 09:31

Dobra mam konto i czasai do niego zaglądam, ale jakoś nie przesiaduje tam długo, ani za bardzo nie bawię się w te no statusy , które bardzo często są jak dla mnie chore. Bo nie wiem po co pisać co się jadło i tym podobne sprawy. A takie coś można spotkać :)

#64 a.ska

a.ska

Świeżak

• Nowy
  • 21 postów

Napisano 08 luty 2012 - 13:00

Ja również mam konto. Staram się tam codziennie zaglądać, by sprawdzić czy nie ma jakiś wiadomości. Często znajomi ze studiów zamieszczają jakieś ważne komunikaty, czy jakieś wiadomości ze świata. Lubię facebooka, jednak co mnie irytuje to ciągłe zaproszenia do gier itd. Jednak staram sie takie rzeczy od razu blokować. A czy sama wypisuje jakieś statusy? Hmmm... Chyba raz na pół roku, jak mam jakieś ważne ogłoszenie odnośnie studiów. Zazwyczaj zarzucam tam jakimiś linkami do śmiesznych filmików itp. :P
Popołudnia bezkarnie cytrynowe...

#65 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 11 luty 2012 - 10:49

No a mnie cholernie ostatnio irytuje oś czasu czy jak jej tam na facbooku. Bo na prawdę mi się to nie podoba i własnowolnie sobie tego nie ustawie. A słyszałem że mają to mieć wszyscy więc mi pewnie na siłę ustawią ją. Ale na to ja nic nie poradzę :)

#66 margot1616

margot1616

Miau

• Redaktor
  • 507 postów

Napisano 25 marzec 2012 - 17:30

Nk kiedyś miałam, ale bardzo szybko zrezygnowałam. Tak jak tu wcześniej już zauważono, za dużo kont fikcyjnych, dzieci, które nie znają, a zapraszają każdego, kto się nawinie.. facebooka mam od kilku miesięcy i nie narzekam;)

#67 Allyna

Allyna

Użytkownik

• Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 07 kwiecień 2012 - 22:41

Mam konto i lubię facebooka. Mogę pisać ze znajomymi, którzy mieszkają daleko odemnie. Wiem co się dzieje, jakie są imprezy itp.
Dołączona grafika
„Ważne jest, by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć.” - Albert Einstein

#68 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 07 kwiecień 2012 - 23:37

Wyświetl postUżytkownik Allyna dnia 07 kwiecień 2012 - 22:41 napisał

Wiem co się dzieje, jakie są imprezy itp.
No ta opcja dla mnie jest najlepsza, bo wiem co ciekawego dzieje się w mieście xD
A wracając do osi czasu to widzę ja wykrakałem że będzie narzucona ona każdemu i tym u mnie podpadli.Bo ja nie lubię jak mi ktoś narzuca. A szczególnie ie coś co mi się nie podoba od pierwszego spojrzenia na to :P

#69 Allyna

Allyna

Użytkownik

• Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 08 kwiecień 2012 - 00:17

Wyświetl postUżytkownik T85 dnia 07 kwiecień 2012 - 23:37 napisał

A wracając do osi czasu to widzę ja wykrakałem że będzie narzucona ona każdemu i tym u mnie podpadli.Bo ja nie lubię jak mi ktoś narzuca. A szczególnie ie coś co mi się nie podoba od pierwszego spojrzenia na to :P

Też nie podoba mi się oś czasu :/ Nie ogarniam tego do końca..Dobrze było, a musieli przedobrzyć.
Dołączona grafika
„Ważne jest, by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć.” - Albert Einstein

#70 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 08 kwiecień 2012 - 20:32

Wyświetl postUżytkownik Allyna dnia 08 kwiecień 2012 - 00:17 napisał

Też nie podoba mi się oś czasu :/ Nie ogarniam tego do końca..Dobrze było, a musieli przedobrzyć.
No wiadomo jak jest z dobrze to musi coś się zepsuć. Ale ja nie wiem czemu mi się to wizualnie się nie podoba i n prawdę nie jestem w stanie tego strawić :)

#71 Jacqueline

Jacqueline

True blue

• Redaktor
  • 805 postów

Napisano 09 kwiecień 2012 - 20:03

Dlatego ja nie skorzystałam z osi czasu. Jest mi dobrze bez tego. Ale ogólnie lubię ten portal. Niestety przesiaduję tam za często.

#72 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 10 kwiecień 2012 - 03:16

Wyświetl postUżytkownik Jacqueline dnia 09 kwiecień 2012 - 20:03 napisał

Dlatego ja nie skorzystałam z osi czasu. Jest mi dobrze bez tego.
No tak ale nie wiem czemu ale mi już ją narzucili bez mojego pytania czy ja ją chcę czy nie :)

#73 Reo-Cooker

Reo-Cooker

Użytkownik

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 kwiecień 2012 - 20:25

Ja dość długo siedzę na Facebooku, jak jestem na komputerze. Jakoś mi przypasował ten portal. Irytują mnie... niektórzy moi znajomi tym, co tam wyczyniają :D

#74 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 28 kwiecień 2012 - 22:56

Wyświetl postUżytkownik Reo-Cooker dnia 28 kwiecień 2012 - 20:25 napisał

l. Irytują mnie... niektórzy moi znajomi tym, co tam wyczyniają :D

Oj chyba nie tylko ty to masz . Bo czasami jak spojrzę o moi znajomi wyrabiają to nóż w kieszeni się otwiera :D

#75 Lexis

Lexis

Użytkownik

• Użytkownik
  • 407 postów

Napisano 28 kwiecień 2012 - 23:38

Konto da się usunąć, ale informacje zostają w bazie facebooka.

Ja sama mam i korzystam, choć nie upubliczniam ani swoich zdjęć, ani nazwiska - choć to i tak niewiele. Głównie korzystam po to, żeby być na bieżąco ze sprawami z pracy i z uczelni, bo większość na facebooku się dzieje - niestety. Ale lubię i ze znajomymi mieć kontakt poprzez ten portal.
It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious. - Oscar Wilde.

#76 sparqe

sparqe

Użytkownik

• Użytkownik
  • 257 postów

Napisano 06 maj 2012 - 14:53

Posiadam. Na początku rzadko z tego korzystałam, ale teraz prawie 400 znajomych robi swoje. ; d
Żyje się chwilą, a czas jest tylko przezroczystą perłą wypełnioną oddechem. ♥

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych