Skocz do zawartości

Pocztówki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 GośćAmethyst_*

GośćAmethyst_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2010 - 18:35

Od ładnych już paru lat kolekcjonuję pocztówki.
Mam bardzo dużo pocztówek z widokami z wielu miast w Polsce i za garnicą.
Moją perełką są pocztówki z Kuby, Egiptu, Tunezji i Australi .
Poniżej przedstawiam skromny fragment mojej kolekcji .:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Pocztóweczki przechowuję w kartonie po butach i albumach do zdjęć odpowiednio posegregowane :)

Prosze pisać na PW lub na adres livka24@yahoo.com, jeśli ktoś będzie tak dobry i zdecyduje się wzbogacić moją kolekcję.
W zamian mogę wysłać pocztówkę z Gdańska, Sopotu lub Gdyni
:)

#2 GośćAnonymous_*

GośćAnonymous_*
  • Gość

Napisano 14 grudzień 2010 - 21:01

Ładne masz te pocztówki, niektóre "widoki" są przepiękne. I widzę, że nie mogła zabraknąć pocztówki znad morza 'z gadżetem' w postaci bursztynu. :D

#3 GośćDev_*

GośćDev_*
  • Gość

Napisano 14 grudzień 2010 - 21:55

No. Dość ciekawa kolekcja :)

Cytat

I widzę, że nie mogła zabraknąć pocztówki znad morza 'z gadżetem' w postaci bursztynu. :D

Mam podobną ;d

#4 Daerdin

Daerdin

Andrut

• Użytkownik
  • 516 postów

Napisano 15 grudzień 2010 - 20:51

Niektóre na prawdę ładnie. Nie ma co, kolekcja całkiem pokaźna ;P

#5 Zasmach

Zasmach

Świeżak

• Nowy
  • 27 postów

Napisano 16 grudzień 2010 - 23:08

Kiedyś też bawiłem się w zbieranie pocztówek, ale od kilku lat już jakoś nie zbieram nowych,. Mam sporo pocztówek z różnych miasta Polski, miast za granicą, okazjonalne, stare radzieckie i kilka perełek: radzieckie pocztówki 3D, polskie czarno białe baaardzo stare.

#6 agusiek

agusiek

kryzysowa narzeczona

• Użytkownik
  • 798 postów

Napisano 31 grudzień 2010 - 14:14

Wow. Na prawdę ciekawe. :)
...Być zagadką, której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas...

#7 Ingrid

Ingrid

Użytkownik

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 06 styczeń 2011 - 10:52

Oj piekna kolekcja, też swego czasu kolekcjonowałam pocztówki, ale kiedy nie miałam juz na to ochoty oddałam kumplowi, który ma juz teraz gigantyczną kolekcję.

#8 Pokrak

Pokrak

Andrut

• Użytkownik
  • 569 postów

Napisano 31 styczeń 2011 - 00:52

Kolekcja na pewno robi wrażenie i w erze maila to rzeczywiście "rarytas" posiadać w swoich zbiorach dość ciekawe pocztówki.
Gratuluję zapału i hobby.

#9 Hexe

Hexe

Użytkownik

• Użytkownik
  • 426 postów

Napisano 13 kwiecień 2011 - 19:03

O cieszę się,że jest ktoś kto również ma taką sama pasję jak ja :) Masz piękne pocztówki , u mnie kilkanaście również prezentuje sie w pokoju a reszta jest elegancko poukładana w albumie :) Moze kiedyś równiez zaprezentuje swą kolekcje jeśli bede mogła :)
...Mein Herz, mein Geist, meine Seele ...

#10 stfanoso

stfanoso

Świeżak

• Nowy
  • 10 postów

Napisano 10 maj 2011 - 09:21

A nie myślałaś żeby stworzyć kiedyś swoją własną pocztówkę? Ja ostatnio bawię się w necie na stronie klubu miłośników dobrej herbaty taką aplikacją do tworzenia scrapbooków. Można w ten sposób w sumie zrobić sobie swoje własne pocztówki. Jak dla mnie to dość ciekawa sprawa. Moja dziewczyna siezi codziennie wieczorem i jedną sobie robi :)

[ Dodano: 2011-08-01, 11:54 ]
Ja kiedyś zbierałem pocztówki ale to już naprawdę bardzo dawno temu było :) Aczkolwiek ostatnio sam robię takie rzeczy. Znalazłem taką aplikację do tworzenia i się nią bawię. Myślę że to fajna sprawa bo można swoje zdjecia tam wstawiać http://www.klub.dilmah.pl/scrapbook/ no i tworzy się taka spersonalizowana pocztówka :)

#11 Jacqueline

Jacqueline

True blue

• Redaktor
  • 805 postów

Napisano 10 maj 2012 - 08:38

Ja też kolekcjonuję pocztówki, od kilku lat. Nie mam ich jakoś kosmicznie dużo, ale strasznie mnie to rajcuje. Musze wzbogacić kolekcję o więcej tych z Polski dlatego będę Was męczyć :D

#12 Zafascynowana.

Zafascynowana.

Użytkownik

• Redaktor
  • 284 postów

Napisano 10 maj 2012 - 08:45

Mam kilkaset pocztówek - moich to tam jest ze sto, reszta jest bardzo stara - babcia mi dała wszystkie, które miała. Kiedyś wysyłało się dużo pocztówek, a że ona ich nie wyrzucała... ;) Największym sentymentem darzę te czarno-białe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych