Skocz do zawartości

Muzyka ;)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alkaline Trio

Alkaline Trio

Świeżak

• Nowy
  • 8 postów

Napisano 09 styczeń 2011 - 11:48

Tutaj możecie pisać jakie gatunki muzyki lubicie najbardziej, na jakich instrumentach gracie itp. Ja osobiście zaczynam karierę gitarzysty :D a moje ulubione zespoły to: Alkaline Trio, Nickelback, Breaking Benjamin, Three Days Grace i ogólnie wszystko związane z rockiem! ;)

#2 valerie

valerie

Świeżak

• Nowy
  • 29 postów

Napisano 09 styczeń 2011 - 17:03

Ja słucham różnych staroci, przede wszystkim późne lata 60., trochę 70. i 80. Przede wszystkim różne podgatunki rocka (szczególnie psychodeliczny i acid rock) i metalu. Ulubione zespoły i wykonawcy? Z pewnością Jefferson Airplane, The Velvet Underground, Black Sabbath, Alice Cooper, Blondie, Marianne Faithfull, Lou Reed, Metallica, Twisted Sister itd. Z nowszych rzeczy to lubię Muse i The Coral.
Muzyka jest dla mnie bardzo ważna, nie wyobrażam sobie życia bez niej. Kolekcjonuję płyty CD. Na razie moja kolekcja jest niewielka, ale dlatego, że dopiero zaczynam :)

#3 Racket

Racket

Użytkownik

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 17:33

Ja słucham teraz głównie

Peji - rap / hiphop
SGM(Star Guard Muffin) - reagge

Moim zdaniem najlepsze składy / wykonawcy znają się na muzyce , a przy nich można nieźle zabalować . Przekonałem się o tym na koncercie Peji.

Dołączona grafika

#4 Koleszko

Koleszko

Masta Blasta

• V.I.P.
  • 1974 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 19:16

Cytat

Jak wszyscy. To już mnie zaczyna irytować momentami. Lubię reggae, ale nie jak ktoś w kółko to samo męczy. SGM teraz jest wszędzie...

@topic
Muza dobra sprawa.
Reggae reggae i jeszcze raz reggae!
Dołączona grafika

#5 Racket

Racket

Użytkownik

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 19:18

Koleszko , głównie to SGM słucham ale jest także Vavamuffin , Jamal , Mesjah w mojej trackliście. ;]

Dołączona grafika

#6 Koleszko

Koleszko

Masta Blasta

• V.I.P.
  • 1974 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 19:33

Cytat

głównie to SGM słucham
Ciężko teraz znaleźć kogoś kto nie słucha SGM. Dziś nawet dowiedziałem się, że ponad połowa mojej klasy 'lubi' reggae. Wcześniej bym ich o to nie posądził.
Dołączona grafika

#7 Racket

Racket

Użytkownik

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 19:40

Heh to fest , ja muzyką reagge zaraziłem moich kolegów.
I dziewczynę przy okazji , też bym nie posądzał że ktokolwiek z mojej szkoły słuchałby reagge ,a tu dużo ludzi się okazało.

No nic ;) trzeba się cieszyć.

Dołączona grafika

#8 pół-uśmiech

pół-uśmiech

Świeżak

• Nowy
  • 46 postów

Napisano 21 styczeń 2011 - 01:20

Cytat

Racket napisał/a:

Jak wszyscy. To już mnie zaczyna irytować momentami. Lubię reggae, ale nie jak ktoś w kółko to samo męczy. SGM teraz jest wszędzie...
oj, nie wszyscy.
mogę śmiało powiedzieć, że nie znoszę tego rodzaju muzyki. nieważne, kto by ją tworzył i co by to było. i bardzo cieszy mnie fakt, że nigdy w życiu z SGM nie miałam styczności : )

a jeśli chodzi o muzykę, to w większości hip-hop, ale też oczywiście rok, pop i cała ta reszta różnych rodzajów. poza tym, mój gust muzyczny zmienia się z czasem, zależy też od nastroju (wy pewnie też tak macie?).

Cytat

Ja osobiście zaczynam karierę gitarzysty :D
poza tym, podziwiam wytrwałości. kiedyś brzdąkałam na gitarze głównie po to, by zadowolić chorą ambicję moich rodziców, cobym umiała grać na jakimś instrumencie, ale na szczęście szybko wyperswadowałam im tę zachciankę z głowy : )
za to znam wielu takich, którzy to kochają i nawet zaczynają działać w jakichś zespołach, godne podziwu ; )
Nade mną nieba bezkres,
wokół mnie szary bezsens,
powiedz, co to za miejsce?

#9 GośćDev_*

GośćDev_*
  • Gość

Napisano 21 styczeń 2011 - 10:41

Gatunek muzyczny? Podstawowo rap.
10 lat temu miałem już z nim styczność. Wtedy ta muzyka spodobała mi się najbardziej. Potem lekka przerwa przez co przewinęły się jakieś elektroniczne dźwięki i z powrotem wróciłem do rapu. To jest coś w czym odnajdę wszystko czego można szukać w muzyce.

#10 Zielona

Zielona

Użytkownik

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 24 styczeń 2011 - 20:05

Ja słucham głównie wszelkich klasycznych odmian metalu. Lubię jednak też blues, rock n' roll, niektórych kompozytorów klasycznych (skoro metal, to oczywistość-Bach ;p oraz Chopin, czasem pojedyncze utwory innych twórców), polskie reggae itp. Uczę się grać na gitarze, ale kiepsko mi to idzie : D

#11 Pokrak

Pokrak

Andrut

• Użytkownik
  • 569 postów

Napisano 27 styczeń 2011 - 02:11

No więc ogólnie Rap - Horrorcore, Rapcore, Hardcore, Ghetto Metal, Jazz Rap, Psychobilly, Dark Jazz.. no i przede wszystkim ogólnoświatowy Rap czy też Alternatywny, Funk, G-Funk, Old School .. jest trochę tego.
Swojego czasu eksperymentowałem z Bluesem czy też początkami Jazzu.. Ogólnie zrobiło to na mnie wrażenie jak również koncerty fortepianowe w wykonaniu choćby Yirum-y. Coś kozackiego , żywy dźwięk fortepianu.

#12 pół-uśmiech

pół-uśmiech

Świeżak

• Nowy
  • 46 postów

Napisano 27 styczeń 2011 - 13:57

Cytat

Ogólnie zrobiło to na mnie wrażenie jak również koncerty fortepianowe w wykonaniu choćby Yirum-y. Coś kozackiego , żywy dźwięk fortepianu.
Muszę się zgodzić. Swego czasu słuchałam bardzo często, teraz gdy przypadkiem mi się włączy jakiś utwór, to od razu się uśmiecham - lubię taką muzykę.
Nade mną nieba bezkres,
wokół mnie szary bezsens,
powiedz, co to za miejsce?

#13 ManiuuS

ManiuuS

Świeżak

• Nowy
  • 2 postów

Napisano 20 luty 2011 - 22:37

W większości to co nazywacie "polskim reggae" nie jest nawet reggae. Jest to coś na pograniczu ragi i dancehall'u. W każdym razie brzmi to całkiem fajnie.
Najchętniej słucham początków polskiego rapu, coś w stylu Abradaba, Fokusa, Rahima, Magika. Drugą moją miłością są korzenie reggae, w nich jest prawdziwa esencja tej muzyki, najbardziej leży mi chyba Gregory Isaacs i Bunny Wailer (nie bardzo chcę się rozpisywać) ;)

#14 alexa__a

alexa__a

Użytkownik

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 01 maj 2011 - 18:39

Od zawsze słuchałam rocka; Sum 41, Blink 182, Nirvana i wiele innych. Moją pasją od 3 lat jest granie na gitarze. Nie wykluczam, że chciałabym mieć w przyszłości styczność z muzyką.

#15 Amarillo

Amarillo

Świeżak

• Nowy
  • 22 postów

Napisano 02 maj 2011 - 19:08

No cóż, mnie osobiście pociąga muzyka klubowa. ; ) Dance, Hard, Electro.. ^^ Aj, to jest to. : D

#16 Myś

Myś

Andrut

• V.I.P.
  • 1175 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 03 maj 2011 - 10:04

hmm..różne lubię gatunki ale przeważnie to rock, reggae, opera metal i pop czasem :)
` Czekam, aż staniesz u mych drzwi.
Twoja twarz, wszystko powie mi.
Jeszcze wciąż, płomień tli się w nas.

Nie dopuśćmy, żeby zgasł! ♥

#17 Cichy

Cichy

Użytkownik

• Użytkownik
  • 272 postów

Napisano 17 sierpień 2011 - 10:59

Jak już wspomniałem w swoim temacie powitalnym, słucham muzyki. Różnej. Tylko nie elektronicznej (no, wyjątkiem jest rap). Najczęściej rock, lubię też posłuchać popu, muzyki filmowej, klasycznej. Niektore kawałki rap.

#18 Alina

Alina

Użytkownik

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 20 sierpień 2011 - 16:35

Słucham różnej muzyki, najczęściej jednak rock, pop i metal. Przy dobrym popie lubię się rozluźnić, przy metalu poczuć adrenalinę.
"Łatwo osiągnąć swój cel, jeśli ma się właściwą metodę." - Emil Cioran

#19 T85

T85

Azbestowy piroman

• Moderator
  • 1461 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 20 sierpień 2011 - 16:43

Oj ja jestem na prawdę miłośnikiem wielu gatunków ale szczególnie do mnie przemawia Punk rock (zarówno Polski jak i zagraniczny), metal, troszkę pop ale ja proszę nie jakieś tandety, no i ostatnio bardzo wielkie zamiłowanie mam do futurepopu ale to już jest coś pięknego dla mnie :D

#20 Puszkówna

Puszkówna

Użytkownik

• Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 20 sierpień 2011 - 17:03

U mnie to jest kompletna mieszanka.
Od reggae, i rapu, po polski rock i nie tylko.
Nie słucham jedynie jakiejś wyjątkowo ciężkiej muzyki.
Dziękuję Ci z całą powagą i nieuchronnym lekkim wzruszeniem za to, że jesteś. I że ja mogę być.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych