Skocz do zawartości

Brak Hobby?!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jokersi

Jokersi

Świeżak

• Nowy
  • 15 postów

Napisano 23 lipiec 2011 - 15:16

A co sądzicie o tym gdy ktoś nie ma hobby,nie ma konkretnego zajęcia?
Co wtedy poczynić by zająć czas w najlepszy sposób?
I Co zrobić gdy nP: wieloletnie hobby wygasa w człowieku i człowiek się gubi?
A założyłem ten temat ponieważ nurtuje mnie temat hobby,iż me hobby znikneło po 11 latach w mgnieniu oka :eek:
Licze na wasze opinie :letssin:

Załączone pliki

#2 sfr

sfr

Użytkownik

• Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 08 sierpień 2011 - 17:08

znam kilka osób bez hobby, lubią pewne rzeczy, ale niczemu w 100% się nie poświęcili. trochę mi ich szkoda, ale rozumiem, że coś może nie wciągnąć albo ktoś nie daje się w to wciągnąć.
co zrobić? a co można zrobić? to rodzi się w każdym z nas samo, osoby trzecie nie mają na to wpływu.

#3 Zafascynowana.

Zafascynowana.

Użytkownik

• Redaktor
  • 284 postów

Napisano 02 maj 2012 - 18:21

Mi nie jest szkoda takich osób ;) Każdy z nas jest inny i niektórzy ze względu chociażby na słomiany zapał nie mogą ciągle poświęcać się konkretnym czynnościom, bo je to nudzi. Myślę, że każdy człowiek powinien dążyć do spełnienia i szczęścia, a to czy pomaga mu w tym jakieś hobby, czy nie to już indywidualna sprawa każdego z nas.

#4 Maurycy

Maurycy

Użytkownik

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 02 maj 2012 - 21:59

A mnie zaś męczy nadmiar zainteresowań! Kręci mnie tyle różnych rzeczy że czasem braknie mi czasu i energii. Ale jeśli uda mi się zachować spokój i niedopuścić do konfliktów pomiędzy nimi to satysfakcja jest ogromna. Nie oczekuję jednak że to wszystko przyniesie mi szczęście, ono nie może być w żaden sposób 'przyniesione' i tak naprawdę zależy jedynie od mojego podejścia do życia.

#5 carolynn

carolynn

Wymiziany Kocur

• Użytkownik
  • 588 postów

Napisano 03 maj 2012 - 06:34

Myślę, że zainteresowanie czymś znienacka samo się pojawi. Przede wszystkim warto być na bieżąco ze światem - a nuż coś Cię zainteresuje? ;)
Grunt, to nie popadać w marazm.

#6 HorrorcoreDzifko

HorrorcoreDzifko

Użytkownik

• Nadajnik
  • 150 postów
  • Gadu-Gadu:

Napisano 09 maj 2012 - 16:37

Z hobby jest jak ze szczęściem: przyjdzie samo, musisz poczekać ;) Ale możesz też mu pomóc, sprawdź, czy nie ma rzeczy, która Cię zainteresuje,

Wyświetl postUżytkownik carolynn dnia 03 maj 2012 - 06:34 napisał

Przede wszystkim warto być na bieżąco ze światem

Ja to ja, a nie imię i nazwisko!

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych