Skocz do zawartości

Napoje poprawiające kondycje i wydolność?

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 perykus

perykus

Świeżak

• Zbanowany
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:52

Zacząłem niedawno biegać, i niestety moja kondycja i wydolność jest bardzo kiepska, rozglądam się za zdrowymi napojami pomagającymi na wzmocnienie. Polepszające wydolność, spotkaliście się z czymś odpowiednim?

#2 CvK

CvK

Użytkownik

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 15:02

Cytat

Zacząłem niedawno biegać, i niestety moja kondycja i wydolność jest bardzo kiepska, rozglądam się za zdrowymi napojami pomagającymi na wzmocnienie. Polepszające wydolność, spotkaliście się z czymś odpowiednim?
Tak, spotkałem się z jednym nazywa się popularnie "woda mineralizowana". [;
To nie żarty, odżywiaj się zdrowo i jeśli dopiero co zacząłeś nie biegaj często już na pewno nie codziennie, ja zaczynając biegałem maksymalnie dwa dni w tygodniu.
to dla typów, którym nie jest obce te hennessy, głodnych jak psy ale nie na Pedigree
idą na bouns, cel jedyny Veni Vidi Vici, kumasz jak jesteś jednym z nich...

biorę ten cash, atmosfere, ten vibe, bo dzisiaj bedzie flaaaj flaj-flaj-flaj-flaj

VNM - Flaj

#3 Anubis

Anubis

Andrut

• V.I.P.
  • 568 postów

Napisano 17 wrzesień 2011 - 08:11

Napojów polepszających wydolność nie ma. Są zawsze napoje energetyczne, chociaż one nie pomogą Ci w osiągnięciu lepszej sprawności. Musisz ją wyćwiczyć sam, łącząc treningi z odpowiednią dietą. ;) Biegać możesz nawet i co dwa dni, ale z odpowiednio dostosowaną intensywnością. Najlepiej znajdź u Wujka Google jakiś trening, i dostosuj się do niego. ;)
"...Ślicznie! Kobieta kocha mnie bezgranicznie..." :>

#4 benia

benia

Świeżak

• Nowy
  • 11 postów

Napisano 07 listopad 2011 - 09:09

Jak dla mnie najlepszym napojem po bieganiu jest wielka pieniawa, która dodatkowo przyczynia sie do poprawy przemiany materii:)

#5 Fredzik

Fredzik

Użytkownik

• Użytkownik
  • 402 postów

Napisano 07 listopad 2011 - 13:44

Po bieganiu najlepsze jest zimne piwko :p
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice, miotając gromy, odbiera życie, ten mój Bóg sam się we mnie zatraca, bo gdy mnie widzi oczy odwraca.

#6 Usuniety

Usuniety

Użytkownik

• Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 13 styczeń 2012 - 23:43

Wyświetl postUżytkownik Fredzik dnia 07 listopad 2011 - 13:44 napisał

Po bieganiu najlepsze jest zimne piwko :P
Rozumiem, że po bieganiu do pobliskiego spożywczaka :)

Jeśli chodzi o napoje, nie bawię się w takie specyfiki. Wiadomo, że początki joggingu bywają ciężkie. Żadnymi napojami i proszkami nie polepszysz swojej wydolności - jedynie wytrwałością, siłą woli i systematycznością. Z czasem się wyrobisz.

#7 Samuel

Samuel

Lubi placki

• Użytkownik
  • 749 postów

Napisano 14 styczeń 2012 - 08:56

Wszystko to kwestia odpowiedniej diety, jak gdzieś już pisałeś/aś. Wiadomo, że trochę lżej będzie komuś biegać jak dostarczy sobie w napoju trochę węglowodanów niż ktoś, kto cały dzień chodzi o pustym żołądku i suchym pysku.

#8 Anubis

Anubis

Andrut

• V.I.P.
  • 568 postów

Napisano 14 styczeń 2012 - 23:58

A więc Bartuś zaszpanuje wiedzą, którą jakiś tam czas temu zdobył. Otóż, najlepsza przy jakimkolwiek wysiłku ponoć jest i owszem, woda, ALE:
- z sokiem z cytryny,
- z miodem.
"...Ślicznie! Kobieta kocha mnie bezgranicznie..." :>

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych