Guest Amethyst Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Lubicie śledzie? z czym je lubicie jeść? Ja nie znoszę śledzi. Jedno słowo: fuj ! :P Link to post
Koleszko 204 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Kocham śledzie w occie :D A z czym lubię jeść? Jak to mówią śledzik lubi pływać :P Link to post
rebellious angel 80 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Jak dla mnie śledzie mogą być. Od czasu do czasu można zjeść. Z octem są dobre, ale wolę z takim sosem pomidorowym . Link to post
Guest Anonymous Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Lubię wszystkie śledzie bez wyjątku :sweet: Link to post
Kaha 1 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Nie przepadam za śledziami. Na święta, od czasu do czasu, w occie. Ale nie za często.... Link to post
Catalina 0 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Czasami skosztuję śledzi w occie, że się tak wyrażę: "od święta". Ale nie mogłabym ich jeść codziennie. :letssin: Link to post
monia 0 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 śledzie mogą być tak od czasu do czasu jem tylko tak zwana zupkę śledziową i śledzie w occie . tak to to nie przepadam Link to post
Guest Anonymous Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Czasami skosztuję śledzi w occie, że się tak wyrażę: "od święta". Ale nie mogłabym ich jeść codziennie Bez przesady, ja też nie jem codziennie xD Link to post
MalinoweLove 0 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 No gdzie śledzie codziennie. Ale gdy są w domu, chętnie jem. ;) Link to post
kiriosz 2 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Nie jem, nie lubię ich. Śledzie jem tylko jeden raz w roku - na Święta Bożego Narodzenia. I tak wtedy tylko mały kawałeczek, żeby bylo ;D Link to post
beatag60 4 Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Kocham śledzie w occie :DA z czym lubię jeść? Jak to mówią śledzik lubi pływać :P Popieram :) Link to post
stokrota 0 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Uwielbiam śledzie ale tylko i wyłącznie gdy są marynowane. Uwielbiam je w sałatce warzywnej, czy w sałatce porowej oraz w tzw. zupie śledziowej - pychotka Link to post
beatag60 4 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 stokrota! plizz o przepis na sałatkę porową i tzw. zupę śledziową:) Link to post
stokrota 0 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Sałatkę śledziową robię następująco: por na drobno (talarek na pół) zasypuję sola i cukrem (tak na oko) i odstawiam na jakiś czas się zmiękła. Do tego dodaję ogórka konserwowego, jabłko, (można pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach) śledzie marynowane pokrojone w kawałki no i oczywiście majonez. Muszę przyznać, że zupy nigdy sama nie robiłam, ale prosta jest: trzeba zmorzyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę, przegotować wodę i ją ostudzić. Wkładamy do garnka śledzie, wcześniej przygotowaną cebulkę, zalewamy to wszystko kwaśną śmietaną i do tego dolewamy wodę (niestety nie wiem jakie proporcje). Doprawiamy do smaku solą pieprzem i zalewą octową ze śledzi. Można dodać starte jabłko. Podaje się ją z ziemniakami (najlepsze są takie gotowane w mundurkach) Link to post
Daerdin 0 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Lubię śledzie. Lubię czy to w occie, czy w sosie pomidorowym czy jeszcze z czymś innym :) Przeważnie biorę je sobie na talerz i dogryzam chlebem :P Link to post
laleczka 0 Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Żadne fuj!Wręcz przeciwnie śledź to jedna z najlepszych ryb. Śmietana, ogóreczek konserwowy, papryka, cebulka i do tego wszystkiego śledz pokrojony w drobną kosteczkę. Link to post
kissmyass 12 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Nie przepadam za śledziami. Czasami jak u kogoś jestem, i coś pijemy to podchodzą mi koreczki śledziowe. Albo śledzie w pomidorach suszonych. Link to post
Pyskata. 179 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Lubię ostro przyrządzone z jakimś sosem i dodatkami. Np. w sosie salsa. Ewen. mogą być takie koreczki śledziowe kaszubskie. Link to post
Obcy 145 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 nie, nie lubię. Drażni mnie ten zapach ble. Czaaaasem pod kielicha zjem jednego koreczka, ale molestuje go z 15 minut :D Link to post
Marcinox 37 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Lubie jeść śledzie w oliwie z cebulką dotego ziemniaczki gotowane, paluchy lizać :P Link to post
Londynka 0 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Kiedyś uwielbiałam śledzie w każdej postaci, teraz nie przepadam. Nie wiem czy to kwestia tego, że zmienił mi się gust kulinarny, czy może po prostu producenci się popsuli. Link to post
Zagadka 14 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Lubie Śledzie i jadam je często najbardziej smakują mi w zalewie octowej, jem pod różną postacią np. filety, rolmopsy i sałatki Śledziowe. Link to post
T85 95 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 jasne że je lubię i to w każdej postaci bo są pyszne i nie mam im nic do zarzucenia :) Link to post
agusiek 3 Posted September 24, 2011 Report Share Posted September 24, 2011 Nie cierpię. Nie włożę do ust. Link to post
Recommended Posts