Guest Anonymous Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Tak, warto mieć pasje! Dzięki nim marzymy, a dzięki temu jesteśmy szczęśliwi z myślą, że do czegoś dążymy. Link to post
kiriosz 2 Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Oczywiście, że tak. Nie nudzimy się przynajmniej ;D Link to post
Kaha 1 Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Oczywiście, że warto mieć pasje! Jak coś lubimy robić to dążymy do tego by być perfekconistami w danej dziedzinie. Mamy określony cel ;) Ćwicząc się w tym, nie nudzimy się przynajmniej ;D Link to post
nero469 1 Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Jasne ,że tak .Pasja naprawdę wciąga. Link to post
Mglista 1 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Życie bez pasji jest nudne. Jeśli ktoś jej nie ma powinien jak najszybciej się rozejrzeć dookoła, a na pewno zauważy coś, co pochłonie go na całego . Ale też warto zwrócić uwagę na cienką granicę między pasją a obsesją. Kiedy np. hodowca kotow uważa, że jego koty są panami świata i inni mają to respektować. Aalbo że zbieranie znaczków to najszlachetniejsze zajęcie na świecie i takie tam. :] czasami ludzie przekraczają te granice, zanudzają innych swoimi opowieściami, zajęciami. a nik nie lubi wiecznie słuchac gadania kogos tam, choćby największego pasjonata. Link to post
MalinoweLove 0 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Oczywiście. Dzięki nim w życiu coś ciągle się dzieje. ;) Dążymy do doskonalenia się w tym, co lubimy. Gdyby tego nie było, byłoby po prostu nudno. Link to post
JusTi 0 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Nasze pasje nas odzwierciedlają ;) Dzieki nimi stajemy sie lepsi ;) Link to post
Guest Amethyst Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Sądzę,że każdy czlowiek powinien mieć jakieś zainteresowania. dzięki nim poszerzamy swoją wiedze, pozwalają się rozwijać. Zainteresowania sprawiają, że nie tracimy czasu na bezmyślne czynności, a robimy coś pożytecznego dla siebie, a czasem dla innych. Link to post
Çetin 1 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Pasja jest bardzo ważna i fajnie jest robić w życiu to, co się lubi. Link to post
Daerdin 0 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Jest to bardzo ważne. Trzeba mieć coś w życiu co się lubi i robi się to dla przyjemności :) Link to post
Tina 0 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Pasja jest potrzebna według mnie w życiu, dzięki niej dążymy do czegoś. Czasem wraz z pasją pojawia się sens życia. Moją są zwierzęta i wiążę z nimi plany na przyszłość. :) Link to post
Lorczi 1 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 No pewnie że warto. Każdy chyba ma jakieś pasje. Link to post
pesca 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 No pewnie! Trzeba mieć w życiu jakiś azyl, jedni uciekają w swój świat tańcząc, inni śpiewając, fotografując, uprawiając sport... Ja rysuję. Link to post
Guest Anonymous Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Nie będę oryginalny, mówiąc, że warto mieć pasje. Załóżmy, że takie coś by nie istniało. Wytnijmy ten czas, który przeznaczamy właśnie na to. Czym byśmy zapełnili tę lukę? Nudą? Daje to nam jakiś cel w życiu, a nawet pomaga. Jeżeli ktoś uwielbia rysować, to będzie poświęcał temu wiele czasu. Z czasem dojdzie do naprawdę wysokiego poziomu, pójdzie do szkoły, która odzwierciedla jego zainteresowania, dzięki czemu będzie mógł zarabiać pieniądze dzięki właśnie tej pasji. Moją pasją jest przede wszystkim muzyka. Uwielbiam jej słuchać, ale przede wszystkim tworzyć. Na samą grę na gitarze przeznaczam kilka godzin dziennie, nie mówiąc o próbach kapeli, śpiewaniu. Link to post
pesca 1 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Na samą grę na gitarze przeznaczam kilka godzin dziennie, nie mówiąc o próbach kapeli, śpiewaniu. Szkoda, że taki młody jesteś. Mam słabość do gitarzystów. :D Link to post
Guest Anonymous Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Pasja bardzo czesto moze byc wyznacznikiem celu zycia. Chcialbym robic to, czym interesuje sie obecnie, sprawia mi to przyjemnosc i bylbym bardzo zadowolony z tej pracy. Kolejnym plusem posiadania pasji jest zabijanie nudy, ale rowniez zmniejsza to prawdopodobienstwo rozbijania sie z drechami pod sklepem, jarajac fajki, popijajac piwko. Link to post
Dr.Costa 0 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Myśle, że warto. Zgodzę się z tym co kolega wyżej napisał. Pasja wyznacza nam cel w życiu, do którego możemy dążyć. Link to post
kinia 0 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Jasne ze warto,jak mozna nie miec pasjii...kazdy człowiek co lubi i dobrze w jakims temacie się czuje... Link to post
callador 0 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Warto !! Pasja daje nam radość z życia ;) zawsze możemy się czymś pochwalić , z resztą inaczej jesteśmy wtedy spostrzegani poprzez innych, których zaciekawimy swoją pasją:P Link to post
Tabitha 0 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Mnie pasjonaci inspirują. Bo życie pasją jest bogatsze. Podziwiam ich za konsekwencję i za upór w poznawaniu. sama jestem leniem, łatwo się do czegoś zapalam, drążę to, a potem porzucam dla kolejnej "pasji". bardziej liżę jakiś temat, niż go zgłębiam i przez co nie uważam się za pasjonatkę, co najwyżej za pasjonatkę działania. szczególnie podziwiam pasjonatów muzyki. wzbudza to we mnie respekt, bo sama jestem w tym cienka... co najwyżej mogę o książkach pogadać;) Link to post
Poziomka 0 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Moim zdaniem warot byc czlowiekiem aktywnym a nie jedynie biernym . Lubię rozwijac moją pasję, jaką jest fotografia i handmade. Czuje wtedy ze jestem w satnie cos osiagnac. Link to post
Mglista 1 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Warto! Moja pasja to kosmetyki. Makijaż zawsze był moją pasją :lol: Link to post
Pyskata. 179 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 warto. mamy co robić gdy nam się nudzi . no i czasami fajnie się pochwalić przed kimś, że się coś umie. jedni dobrze grają na jakims instrumencie a inni mają kolekcję kapsli xD to zależy od tego, kto czym sie interesuje i jak lubi spędzac wolny czas . Link to post
Guest Anonymous Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Warto, jeżeli pasjonujemy się czymś czysto z własnej inicjatywy, a nie podążając za ogólną modą. Pasje czynią nas bogatszymi i to niekoniecznie w znaczeniu materialnym, rozwijając je rozwijamy siebie. Link to post
Recommended Posts