Jump to content

Czy warto mieć pasje?

Guest Amethyst

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...

Człowiek bez pasji to taki zwykły człowiek ciągle tylko praca dom praca i po za tym nie ma żadnego zajęcia. A człowiek z pasją zawsze znajdzie w swoim monotonnym życiu choć trochę czasu na rozwijanie swoich zainteresowań i realizowanie ich jak tylko się da, przynajmniej powinien. Wiec warto mieć pasję.

Wiele osób przede mną napisało posty typu "Pewnie, że fajnie mieć pasję.". Pytam teraz ja: Gdzie są moderatorzy? Ale skończmy off topic.

Moją pasją jest webmasterstwo, pisanie opowiadań. Warto ją mieć, aby w czasie wielkiej nudy - tak to nazwę :) - można było mieć co robić.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Wiele osób przede mną napisało posty typu "Pewnie, że fajnie mieć pasję.". Pytam teraz ja: Gdzie są moderatorzy? Ale skończmy off topic.

:thumbup:

Pasje kształtują człowieka i jego charakter. Najbardziej wartościowi ludzie których znam, to Ci którzy je posiadają. Uwielbiam się nimi otaczać i przebywać w ich towarzystwie. Ludzie owi, nie giną gdzieś w tłumie, unikają sztampowości i wytartych schematów. Posiadają pozytywną energię.

Kerouac pisał:

"[...]tak jak przez całe życie kusztykam za fascynującymi mnie ludźmi, bo dla mnie prawdziwymi ludźmi są szaleńcy ogarnięci szałem życia, szałem rozmowy, chęcią zbawienia, pragnący wszystkiego naraz, ci, co nigdy nie ziewają, nie plotą banałów, ale płoną, płoną, płoną, jak bajeczne race eksplodujące niczym pająki na tle gwiazd, aż nagle strzela niebieskie jądro i tłum krzyczy „Oooo!"

Ten cytat doskonale oddaje mój pogląd: ]

Pasje kształtują człowieka i jego charakter. Najbardziej wartościowi ludzie których znam, to Ci którzy je posiadają. Uwielbiam się nimi otaczać i przebywać w ich towarzystwie. Ludzie owi, nie giną gdzieś w tłumie, unikają sztampowości i wytartych schematów

Hitler też miał fajne pasje, tu tam kogoś ubił tu komuś coś tam wybił, spoko koleś ogólnie

Pasje kształtują człowieka i jego charakter. Najbardziej wartościowi ludzie których znam, to Ci którzy je posiadają. Uwielbiam się nimi otaczać i przebywać w ich towarzystwie. Ludzie owi, nie giną gdzieś w tłumie, unikają sztampowości i wytartych schematów

Hitler też miał fajne pasje, tu tam kogoś ubił tu komuś coś tam wybił, spoko koleś ogólnie

Yhm, bardzo "ogólnie". Jak nazwiesz pasje Hitlera? Proszę o doprecyzowanie tej ubogiej w znaki interpunkcyjne wypowiedzi:]

Myślę że przy każdej rzeczy znajdziemy pozytywne i negatywne aspekty. Skrajny fanatyzm czy to w "lewo", czy w "prawo" zawsze będzie według mnie niebezpieczny. Tylko Ty akurat piszesz o wypaczeniu. W każdej sferze znajdziemy tego rodzaju wypaczenia i nie bardzo rozumiem sensowność rzucania takimi przykładami i usiłowanie podparcia ich pseudo ironią. Ciężko to wyłuskać z jednego zdania:]