Jump to content

Czy warto mieć pasje?

Guest Amethyst

Recommended Posts

Pasje warto mieć. Wszyscy tak odpowiedzą. Ale nie wszyscy to rozumieją. Trenuję dość specyficzny sport. Niekiedy, ktoś zapyta się mnie co to jest, po co mi to. Przecięż to nie da Ci pieniędzy, nie nauczy praktycznie niczego pożytecznego. Po co to robisz? To są ludzie, którzy odpowiedzą, że pasję warto mieć, ale nie rozumieją co mówią.

Zależność jest prosta. Ludzi można podzielić na : a - tych, którym nie trzeba tłumaczyć swojej pasji i b - na tych którym się jej nie wytłumaczy. I ta grupa "b" to właśnie Ci o których pisałem wyżej.

Edited by sołtys
  • 5 weeks later...
  • 3 months later...

Oczywiście, że warto mieć pasję! Ja co prawda nie mam, ale bardzo chciałabym, bo uważam, że miałabym wtedy więcej chęci do życia. Jeśli jest coś, co się kocha robić, to raczej z chęcią się tą pasją zajmuje, prawda? Więc jest czym wypełnić sobie czas wolny i na pewno jest z tego masa przyjemności. A dodatkowo, jeśli pasję można połączyć z pomysłem na życie, z zarobkiem, to jest to z pewnością bardzo fajne i przyjemne rozwiązanie. Uważam, że bardzo ważne jest wykonywanie pracy, którą się lubi, w końcu wykonuje się ją codziennie :)

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 years later...

Mam nadzieję, że to pytanie retoryczne mające na celu aktywizowanie ludzi do pisania o swoich pasjach. Włączę się oczywiście do wątku. Moją największą pasją jest żeglarstwo. Mam nadzieję, że spotkam tu kogoś kto podziela moje upodobania i może uda nam się kiedyś razem spotkać w jakiejś przystani.

Edited by MNK
Reklama