Jump to content

Umysł ścisły czy humanistyczny?

Guest Amethyst

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Zdecydowanie humanistka.

Polski - wypracowania na 4 i 5, z gramatyką trochę problemu jedynie.

Historia - wszystko zawsze od trzech lat na 5.

WOS - wszystko na czwórki, piątki, ostatnio dostałam nawet jedną 6.

Angielski - tu jest spory problem, ale umówiłam się z panią na poprawę oceny na semestr, żebym miała czwórkę.

A ścisłe?

Dobrze idzie mi tylko fizyka, z której mam takie oceny: 2,4,5-5-,5,5...

Umysł ścisły. Zdecydowanie wolę coś policzyć, pomyśleć nad jakimś zadaniem niż wkuwać daty z historii i odpowiadać na pytanie co autor miał na myśli.

W ogóle dla mnie połowa humanistów, to nie osoby, które są dobre z takich przedmiotów, ale takie które wmawiają sobie, że nie potrafią matematyki.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Ja już obrałam swój kierunek wybierająć szkołe i wiem, że mi się nie przyda. ;]

Mam rozszerzona matematyke i geografie, ktora o wiele bardziej mi sie przyda.

Sugerujesz, że jak ja mam rozszerzone pol/ang/geo to nic z tego nie będę mieć? buahha, ani polski ani matma nie musi mi się przydać, wystarczy, że angielski ogarniam i w tym kierunku pójdę.

Sugerujesz, że jak ja mam rozszerzone pol/ang/geo to nic z tego nie będę mieć? buahha, ani polski ani matma nie musi mi się przydać, wystarczy, że angielski ogarniam i w tym kierunku pójdę.

Nie chodzi mi o to.

Wiem, że w zawodzie w którym sie kształce nie będzie mi potrzebna, ani historia, ani polski.

Na egzaminie zawodowym bardziej potrzebna będzie mi wiedza praktyczna, matematyka i geografia.

Guest Anonymous

Humanistyczny, uwielbiam pisać.. Z historią może jest troszkę gorzej, nie lubię wykuwać na pamięć tych wszystkich dat, jednakże niektóre rzeczy są interesujące, więc jakoś idzie.

W ogóle dla mnie połowa humanistów, to nie osoby, które są dobre z takich przedmiotów, ale takie które wmawiają sobie, że nie potrafią matematyki.
Piszesz tak, bo nie umiesz napisać rozprawki albo nie ogarniasz historii?

Ja uważam się absolutnie za humanistę, bo w przedmiotach humanistycznych idzie mi całkiem nieźle, ale na egzaminie z matmy jakoś 32/50 pktów było, w miarę.

(hum 46/50)