Jump to content

Czym podróżujecie?;)

Guest Amethyst

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Jeżdżę wszystkim:)

Samochodem najrzadziej i krótsze trasy. 

Autobusami na krótkie i długie, nie wiem czy to lubię ale jestem już "zaprawiona w boju". Objechałam autobusem całą Europę i jestem w stanie to przeżyć ;)

Skuterkiem po mieście

Samolotami w dalsze trasy, i boję się latać mimo, że gdzieś w środku bardzo to lubię, ciężko mi wytłumaczyć ten fenomen.

Pociągami dłuższe i krótsze trasy, o ile na krótsze jest w porządku to na dłuższe lubię jeździć tylko kolejami hiszpańskimi, które zasuwają 300km na godzinę, mają skórzane fotele, dają darmowe gazety, puszczają filmy i można sobie podłączyć słuchawki do mini odtwarzacza w fotelu gdzie jest radio :D A na ekranikach pokazuje trasę i miejsce w którym aktualnie pociąg się znajduje. Taki pociąg w 6 godzin pokonuje trasę Málaga - Barcelona (przez Madryt - 1156km), to taki czas jaki polskiej kolei zabiera dotarcie z Katowic do Poznania (przez Wrocław - 350km). Niestety ta szybka kolej jest dość droga i raczej nie często można sobie na nią pozwolić.

• 2 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 10 months later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...

Wszystko zależy od celu podróży. Na wczasy które z reguły wykupujemy w biurze podróży to wiadomo że lecimy samolotem. Po miastach to czasami wypożyczamy samochód albo robimy wycieczki rowerowe. Pociągami też się zdarza ale bardzo rzadko, z reguły są to wyjazdy po naszym kraju jak nie chce mi się auta prowadzić.

• 3 weeks later...
  • 4 years later...