Jump to content
Guest Amethyst

Szpinak

Recommended Posts

Guest Amethyst

Smakosze szpinkau zapraszam do tematu;)

Z czy jecie, czym doprawiacie?

Lubicie szpinak?

Share this post


Link to post
Guest Anonymous

Próbowałem i mi nie posmakował. Nie na mój gust :)

Share this post


Link to post

Pychota!

Porcję zamrożonego szpinaku gotujemy 10 min z wegetą, dodajemy 1 całe jajko, zeszkloną cebulkę ze skwareczkami, łyżkę gęstej śmietany i ząbek startego czosnku- :P

Share this post


Link to post

Beatko muszę spróbować Twój przepis ;)

Uwielbiam szpinak. W sumie to jadam go od 2 lat dopiero. Wcześniej jakoś nie miałam chęci próbować go, bo słyszałam różne opinie na jego temat. Ale musiałam spróbować, bo zaleciła mi to okulistka. I jak spróbowałam to bardzo go polubiłam.

Latem jem go na kanapce ( jak sałatę), a jak nie mam świeżego to kupuję mrożony, podduszam i dodaję do obiadu. :)

Share this post


Link to post

Jadam szpinak od czasu do czasu, mimo że mi smakuje, nazywam go zieloną breją. Wpierw szpinak gotuję na mleku, potem dodaję spory kawał fety i na koniec czosnek. Jak trzeba, to jeszcze przyprawiam. Jadam go z makaronem.

Share this post


Link to post

Ostatnio przekonałem się do pierogów ze szpinakiem - jeszcze kilka miesięcy temu nie wziąłbym tego do ust.

A tak poza tym, to cenię szpinak jako przystawkę.

Share this post


Link to post

Uwielbiam szpinak :mniam::mniam::mniam: :mniam:" Szpinak zawiera wiele witamin, szczególnie A, z grupy B, PP i C. Ma też dużo przyswajalnego żelaza, manganu, magnezu, miedzi, wapnia, fosforu i jodu, a także niezbędnych makroelementów, takich jak sód, czy potas."

Dlatego ja go jem

doprawiam taką przyprawą nie wiem jak się ona nazywa.

Musi w nim być dużo czosnku, soli. Lubie takie duże kawałki czosnku rozgryzać, dlatego zamiast go dusić, kroje na drobne kawałeczki.

Share this post


Link to post

kiedyś mnie odrzucał ale ostatnio naleśniki ze szpinakiem były takie smaczne ze od tamtej pory go polubiłem, oczywiście nie w dużych ilościach ale sporadycznie, od czasu do czasu jak najbardziej.

Share this post


Link to post

Tej serwowanej przedszkolakom papki nie cierpię, za to szpinak w liściach nawet mi smakuje. Lubię z makaronem w formie spaghetti. Ostatnio jadłam zapiekankę makaronową z pieczarkami i szpinakiem i trochę mi się od tej pory przejadł, bo było go tam faktycznie za dużo.

Share this post


Link to post

Akurat dzisiaj sobie zrobiłam z makaronem. Pamiętam, że kiedyś jadłam to po pijaku i mi mega smakowało... jednak na trzeźwo to nie to samo i wątpie, że się jeszcze kiedyś pokuszę ; p

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.