ExH 35 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Heh ciekawa sytuacja. Uważałem osobę u której wynajmowałem mieszkanie przez 2 pierwsze miesiące studiów aż do czasu gdy zostałem wyrzucony na zbity pysk. Dostałem wypowiedzenie do 24 godzin że mam opuścić mieszkanie, tylko dlatego że ,,przyjaciel" nie potrafił zrozumieć ze czekam na przelew od rodziców. No cóż mam nadzieje że już więcej się tak nie przejadę na nikim. Chłopaka znam dosyć dobrze od ok. 8 lat (min. raz lub 2 razy w tygodniu się widzieliśmy) aż tu nagle takie coś. Nie życzę nikomu :) Mimo tego zdarzenia nie przestałem wierzyć w przyjaźń, to że spotkałem takiego dupka to nie znaczy że wszyscy ludzie są tacy sami :) Link to post
kicia. 69 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 komuś tu za bardzo na kasce zależało! ja chyba nie mam takiego "przyjaciela". bardzo dobrych znajomych tak. chociaż w sumie mogę powiedzieć, że mój chłopak to mój przyjaciel. Link to post
Anonimka. 171 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Ja nie mam przyjaciela. Zawsze się starałam, a jak przyszło co do czego to Ja byłam ta zła. Teraz mam dobrych znajomych i oni sie liczą. Link to post
Katharsis 16 Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Czy przyjaźń wiecznie trwa? Myślę, że nie musi. To, że coś się kończy, wcale nie oznacza, że nie było to prawdziwe. Link to post
szokolada 30 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 kiedyś myślałam, że tak, jest osoba z ktora przyjaznie sie od najmłodszych pieluchowatych lat, i wiem ze bedzie, prynajmniej narazie, nie iwem co bedzie kiedyś. ale mialam 'przyjaciolke' od około 3 lat, i potrafiła bez skrupułów dobierać sie do mojego chłopaka. na moje nieszczęscie, udalo jej sie. od tamtej pory nie wierze w przyjan wieczna i takowej moim zdaniem nie ma;) Link to post
Luvuu 380 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Wszystko zależy od obu stron i od tego, czy ktoś faktycznie jest naszym przyjacielem, czy jedynie takim przelotnym kumplem. Mam przyjaciółki z którymi znamy się praktycznie od urodzenia, więc nasza znajomość ma już kilkanaście ładnych lat, mamy mało czasu, nie widujemy się często, ale za każdym razem kiedy się spotykamy czuję się tak jakbyśmy widywały się codziennie i zawsze mogę na nie liczyć. Wiem, że jeśli nie zaniedbam tych kontaktów, to będzie to taka przyjaźń "na zawsze", tak jak do tej pory. Ale z reguły w życiu bywa różnie, czasem nawet najbliższy przyjaciel może się totalnie zmienić przez co ciężko będzie nam się z nim dogadać. Link to post
Niebieska 224 Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Prawdziwa przyjaźń może trwać wiecznie. A że jest coraz rzadziej spotykana to już inna sprawa :( Link to post
awredkiss 19 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Chyba nie w moim przypadku ... Najdłuższa trawa może pół roku? Dopóki ta osoba nie okazała się totalnie inną osobą. Inni tez pokazywali swoje drugie wcielenie po jakimś czasie. Widocznie wpadanie w sidła fałszywej przyjaźni jest moim przeznaczeniem... Dlatego nie ufam już ludziom. Link to post
Blackia 117 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Niestety, mamy czasy jakie mamy i cięzko o taka przyjazn z prawdziwego zdarzenia...Wiec, moze to nie tyle Twoje przeznaczenie Awredkiss- co przeklenstwo wspolczesnego swiata...ktore dotyka wiekszosc ;_ Dlatego, jak juz sie taka pojawi, to trzeba ja wyjatkowo umiejetnie pielegnowac...boz nic dwa razy sie nie zdarza ;> Link to post
Allah666 92 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Ta prawdziwa tak. Link to post
Maurycy 225 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Myślę że przyjaźń jest momentalna i nie ma nic wspólnego z czasem. Nie mogę stwierdzić czy będę lubił kogoś pojutrze, to zależy tylko i wyłącznie od mojej decyzji którą podejmę w momencie spotkania tej osoby. Link to post
balsamiczna 0 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 hmm pewnie gdy się o nią ciągle dba, z obu stron, to jest to możliwe Link to post
Elodie 1 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Nauczyłam się, że w życiu niczego nie można być pewnym. Jeśli przyjaźń odpowiednio się pielęgnuje, dba o nią i działa to w obie strony to oczywiście, ma szansę trwać i trwać. Moja wieloletnia przyjaźń nie przetrwała. Nawet nie wiem w którym momencie zaczęło się sypać, a my oddaliłyśmy się od siebie. Kiedyś nierozłączne, a teraz ciężko znaleźć wspólny temat kiedy się spotykamy i wszystkie są takie na siłę. A może nie była przyjaźnią, jeśli się skończyła? Link to post
Invisible 1 Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Jeżeli jest założona przez dwie dojrzałe emocjonalnie , i nie egoistyczne osoby , mające trochę samokrytyki, to owszem , może trwać wiecznie. Link to post
nowy92 3 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Prawdziwa przyjaźń potrafi wybaczyć bardzo dużo. Nieważne różnice, nieporozumienia, odległości, ważne żeby zawsze być gotowym kiedy przyjaciel Cię zawezwie i tyle w temacie Link to post
Recommended Posts