Guest Dev Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Wieczna przyjaźń, nie realne. Z psem można się zaprzyjaźnić na zawsze ;-) W żonie przykładowo też można znaleźć przyjaciela na całe życie. Link to post
rusboy 0 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 No tak, ale mówiąc o przyjaźni jako takiej między ludzkiej, to raczej mało prawdopodobne, ale nie mówię że nie. Link to post
Bardock 1 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Przyjaźń i tak prędzej czy później zdechnie. To nie jest myślenie sceptyka, tylko sama prawda. Znam z autopsji i na przykładzie innych osób. Link to post
rusboy 0 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 No i to jest realistyczne podejście, ale są też wyjątki od reguły, zdarzają się przyjaźnie po grób. Link to post
eXmate 62 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Przyjaźń to skomplikowane zjawisko :P - Ja się ze swoim kumplem znamy już 15 lat a sam liczę sobie 20, on też :) Wszystko zależy od tego w jakim otoczeniu się obracamy. O przyjaźń trzeba dbać ale i ona nie jest wieczna. Mimo to zawsze jest sposobnośc by móc ja utrzymać. Link to post
Bardock 1 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 No i to jest realistyczne podejście, ale są też wyjątki od reguły, zdarzają się przyjaźnie po grób. Nie znam takich przypadków, ale nie będę wykluczał. ;) Link to post
Zorina 0 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Takie przyjaźnie rzako się zdarzają w prawdziwym życiu bardziej w filmach lub książkach. Link to post
klara 2 Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Nie wierzę w takie bajki. Może miesiąc temu jeszcze bym potwierdziła, że faktycznie, istnieją, ale na chwilę obecną... za szybko się moje sześcioletnie pseudoprzyjaźnie posypały po ukończeniu szkoły, żebym mogła tak optymistycznie na to patrzeć. Link to post
Myś 9 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Nie zawsze trwa wiecznie. Już się o tym przekonałam.. Coś jest a potem zanika. Takie już jest życie. Link to post
Hexe 0 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Trudno mi to ocenić bowiem mialam już przyjaciolke ,która znalam od kolyski i nagle w gimnazjum kontakt sie zmienil na nieco gorszy..teraz tylko mówimy 'cześć' przechodząc obok siebie..Jednak teraz jestem doroślejsza poważniejszai moje przyjaciołki tak samo i wierze ,że nasza przyjaźń bedzie dalej trwać ,nawet jesli kazde wyprowadzi sie badz pójdzie w swoją strone :) Link to post
malynaaaaa 25 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Nie wiem czy trwa wiecznie. Jeżeli tak to chyba nie miałam nigdy przyjaciela... Z kimś kto myslałam, że nim jest nie utrymuję kontaktu już od roku... takie życie. Link to post
T85 95 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Jak dla mnie chyba nie istnieje przyjaźń nie trwa wiecznie bo nie ma dwóch takich osób samych jak my i to właśnie może wywoływać jakieś spory i spięcia w przyjaźni. Więc według mnie nie jest ona wieczna Link to post
Anansie. 3 Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Raczej nie. W pewnym momencie jest już to znudzenie, przyjaciel staje się niezwykle drażniący. Są takie etapy, kiedy przyjaciele się zmieniają, nie ma co płakać. Link to post
Prophet 1 Posted September 7, 2011 Report Share Posted September 7, 2011 Kiedyś wierzyłem, że trwa ona wiecznie, ale teraz widzę, że jednak nic nie trwa wiecznie... Ludzie przychodzą i odchodzą. Tak samo jest z przyjaciółmi. Było już trochę ludzi, których uważałem za prawdziwych przyjaciół, ale zawsze się jakoś tak składało, że nasze drogi w różny sposób się rozchodziły i nie były w stanie zejść z powrotem. Link to post
Marcinox 37 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Wierzycie ,że przyjażń może trwać wiecznie?czy mozemy być pewni ,że nasz przyjaciel /przyjaciele będą z nami zawsze? na dobre i na złe? Tak, jeśli przyjaźń jest prawdziwa to wszystko przetrwa. Jeśli jednak tak się nie stanie to mamy odpowiedź: ta przyjaźń nie była przyjaźnią. Nie wiem jak kogoś można nazwać przyjacielem skoro w każdej chwili może to się rozlecieć? Nie rozumiem tego podejścia, rozumowania. Link to post
Guśka 13 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Jeśli się o nią nie dba to przyjaźń nie będzie wiecznie trwała. Wszystko trzeba szlifować i o wszystko trzeba się cały czas starać. Link to post
carolynn 84 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Nie. Nie jest. Zresztą, to zależy od danych osób. Link to post
Lexis 15 Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Ta prawdziwa owszem. Ale jej jest mało na świecie. Link to post
sparqe 10 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Jeśli przyjaźń jest prawdziwa, to wierzę, że może trwać wiecznie. Lecz ktotak na prawdę jest przyjacielem, a kto nie można jak dla mnie przekonać się o tym dopiero na łożu śmierci. Link to post
Dafne. 9 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Obsolutnie nic nie trwa wiecznie. Nie warto się łudzić. Link to post
T85 95 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 No ja lubię takie złudzenia i wolę trwać w świecie iluzji tego że na prawdę prawdziwa przyjaźń trwa wiecznie. Przynajmniej dobrze się w tym czuje :) Link to post
Dafne. 9 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Chciałabym myśleć równie optymistycznie. :( Link to post
T85 95 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Chciałabym myśleć równie optymistycznie. :( To poproszę o większą wiarę w moc przyjaźni i możliwe że będziesz myśleć optymistycznie Link to post
Dafne. 9 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Dobrze ci mówić, ty masz przyjaciół. A ja straciłam wiarę, że takowych znajdę. Jest też możliwość, że nie mam wystarczająco dużo energii, by poodnawać stare znajomości. Ludzie myślą, że ich olewam, a ja się poddałam. Link to post
Disorder 332 Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 to zależy od nas. ja uważam, że prawdziwego przyjaciela można mieć wiecznie. jestem pewna, że z moją przyjaciółką będę miała kontakt całe życie. przetrwałyśmy już różne rozłąki, krótsze i dłuższe, więc nie obawiam się niczego. Link to post
Recommended Posts