Jump to content

Facet na solarium

Guest Amethyst

Recommended Posts

7 minut temu, Niebieska napisał:

A wiesz, że jak przesadzisz w zabawie "dam minusa!" to będzie ban dla kogoś?! Rany zachciało się rozruszać forum w taki sposób! 

O, cholera! Nie wiedziałem o tym. 

Wykasuję czerwone, ale dopiero jutro, bo dzisiaj mam wyczerpany limit. 

Grzecznie pytam, bo nie jestem pewien, czy powinienem podzielić się obserwacją dotyczącą tego, kto ciągle ma z kimś jakiś problem, czy to tutaj, czy na Arenie, czy z połową ludzi z Nastroika. A widzę, że się mój nick gdzieniegdzie przewija w twoich postach w tym temacie, więc zastanawiam się, czy mam to potraktować jako wywołanie do odpowiedzi.

5 minut temu, Wania napisał:

Grzecznie pytam, bo nie jestem pewien, czy powinienem podzielić się obserwacją dotyczącą tego, kto ciągle ma z kimś jakiś problem, czy to tutaj, czy na Arenie, czy z połową ludzi z Nastroika. A widzę, że się mój nick gdzieniegdzie przewija w twoich postach w tym temacie, więc zastanawiam się, czy mam to potraktować jako wywołanie do odpowiedzi.

Chętnie wysłucham co masz do powiedzenia na mój temat. Mam nadzieję, że dobrze odrobiłeś zadanie domowe. 

Okej.

1. Na Arenie miałeś z kimś problem, w jaki bym nie wszedł temat, były tam twoje zaczepki. Ponoć ta osoba miała do ciebie jakiś problem. Spoko. Za bardzo nie śledziłem, bo albo sobie robiłem przerwę, albo byłem zajęty wkurzaniem Zgryźliwego Tetryka, który mi podpadł. Wiem tyle, że był dym, i że był w nim twój udział. Potem pojawiam się tutaj i patrzę jak wesoło częstujesz ludzi z Nastroika swoimi inwektywami - ludzi, których tu nie ma. Teraz nagle Robi jest podobno złem wcielonym. Za każdym razem, gdy ktoś na kogoś najeżdża, jedną ze stron jest Janko Bzykant, mężnie zwalczający jakąś wyimaginowaną antyjankową koalicję, która to rozpanoszyła się po przestworzach Internetu.

2. Bronisz, jak twierdzisz, Disorder, która zrezygnowała z udziału na forum parę miesięcy temu. Robi przez cały ten czas tu był, ale nagle - po kilkumiesięcznej amnezji - przypomniałeś sobie o jakimś konkretnym jego zachowaniu wobec niej? Sam nie pamiętam żadnych wpisów o gwałtach czy o tym, by ktoś na kogoś leciał, choć z drugiej strony po pewnym czasie unikałem czatboxa, mogło mi umknąć. Ciekaw jestem czy Disorder potwierdziłaby to, co mówisz, i czy byłaby zadowolona z twojego powoływania się na nią. 

3. Mówisz, że bronisz kobiet. Fajnie. Tyle że kobiety nie są nieporadnymi ciamajdami i same sobie mogą poradzić. Uznając, że twoja interwencja po kilku miesiącach jest wskazana dajesz niejako do zrozumienia, że twoim zdaniem kobiety sobie nie mogą w życiu poradzić i potrzebują takiego wielkiego i potężnego Janka Bzykanta, który będzie bronił ich honoru w pojedynku na czerwone ikonki.

Ty tak na serio, czy też żartujesz? Zgryźliwy Tetryk, to nader poważna persona. Człowiek mądry, z ogromnym bagażem życiowego doświadczenia. Z wielką pobłażliwością podchodził do Twoich niecnych zaczepek, słusznie rozumując,  żeś jest, jak młode wino, które z czasem barwy i mocy nabierze, czyniąc radość pośledniemu podniebieniu. To On, człowiek wyrozumiały, dawał ci lekcję pokory, za którą złą monetą mu zapłaciłeś. 

42 minuty temu, Wania napisał:

spier***aj. Tyle mam ci do powiedzenia.

Do kąta marsz! Co za niesubordynacja! Wstyd! 

Po pierwsze: Kasia i Natasza (modki Areny) zostały oplute przez Toję, kobietę której celem było wprowadzanie chaosu i niszczenie for. Nikt nie stanął w obronie dziewczyn, oprócz mnie. Po kilku rozdaniach Toja przegrała i została zbanowana. O ile mnie pamięć nie myli, user Wania dał się uwieść i dawał wiarę zapewnieniom Toji, że jest ona boginią ogniska domowego z laktacją na poziomie kozy Amaltei. 

Po drugie: admin Nastroika nazwał Tomka, Jacka i mnie chamami. Domagałem się, aby nas przeprosił. Była ożywiona polemika na ten temat. Niestety, na placu boju pozostałem sam, ponieważ Jacek i Tomek posrali się ze strachu i podkulili ogony. Dodatkowo user Vert zgłaszał moje posty, czyli kapował. Nazwałem go donosicielem i tyle. Oto prosta, niezbyt zajmująca historia, którą Wania chciał podnieść do rangi melodramatu. Niestety, Wania poszedł na skróty, korzystał ze ściągawki, no i w konsekwencji odesłałem go do kąta za karę. 

"admin Nastroika nazwał Tomka, Jacka i mnie chamami. Domagałem się, aby nas przeprosił. Była ożywiona polemika na ten temat. Niestety, na placu boju pozostałem sam, ponieważ Jacek i Tomek posrali się ze strachu i podkulili ogony."

Inaczej było i sam troszkę może zapomniałeś..i wcześniej trochę inaczej o tym pisałeś..I chamami to nie wiem na sto% czy nas nazwał-być może napisał,że nie toleruje chamskiego zachowania a to różnica..No chyba dobrze pamiętam-bo jak ktoś by mnie nazwał chamem bezpośrednio to też bym poszedł gdzie indziej-ale może przez sklerozę dokładnie nie pamiętam..

Godzinę temu, Janko Bzykant napisał:

Po pierwsze: Kasia i Natasza (modki Areny) zostały oplute przez Toję, kobietę której celem było wprowadzanie chaosu i niszczenie for.

Dziwne. Coś mi się obija o ściany pamięci, że twierdziłeś, iż Toja ma coś do ciebie i że to dlatego ganiałeś za nią od tematu do tematu by cisnąć obelgi.

Nikt nie stanął w obronie dziewczyn, oprócz mnie.

Brawo, biały rycerzu. Po raz kolejny stanąłeś w obronie uciśnionych kobiet - których, podobnie jak Disorder, tutaj nie ma. Prosiły cię chociaż o pomoc? Nie wiem jak Kasia, nie pamiętam, ale Natasza - jestem pewien - byłaby w stanie sobie poradzić sama. 

Po kilku rozdaniach Toja przegrała i została zbanowana.

Bo Kasia i Natasza były moderatorkami na Arenie, więc Kasia i Natasza - tak podobno straszliwie atakowane - mogły Toję zbanować za pierwszym razem, gdy ta próbowała je opluć. Interwencja bohatera wydaje się być zbędna - no chyba że nie jest przypadkiem, iż ten "bohater" zawsze bierze udział w kłótni. 

O ile mnie pamięć nie myli, user Wania dał się uwieść i dawał wiarę zapewnieniom Toji, że jest ona boginią ogniska domowego z laktacją na poziomie kozy Amaltei. 

Pewnie dlatego, że Wania widział neutralne posty Toji i wyzwiska od strony Janka w jej kierunku. Jakoś żadnych opluć Nataszy i Kasi nie widziałem, tak samo jak nie widziałem, by brały jakiś czynny udział w tym konflikcie, a podobno to przecież one były atakowane. To, co Wania widział, to Janko usilnie szukający konfrontacji. Dokładnie tak samo jak na czatboxie tutaj, czy to atakując poszczególne osoby z Nastroika, czy to jakąś "Arenkowiczkę". Teraz się okazuje, że Robi dostąpił zaszczytu i został uznany przez Internetowego Sędziego Janka Bzykanta za wroga publicznego numer jeden, bo podobno parę miesięcy temu coś tam do kogoś pisał. 

10 godzin temu, Jacekz napisał:

Toż to tylko Jankowe rozważania nie szkodzące nikomu(kto go oczywiście trochę zna) 😉

Oni nie mają za grosz poczucia humoru, Jacku. Cobyś nieprawdopodobnego nie napisał, to potrafią gładko przełknąć info, jak boćko żabkę lub pelikan rybkę. Wania, burzy się jak odgazowana woda sodowa rodem z GS - u, kiedy ktoś odważy się przypomnieć jego przegrane potyczki słowne ze Złośliwym Tetrykiem. Ów starszy pan, widząc, jak Wania idzie po omacku przez swe życie, chciał z dobroci serca udzielić mu kilku cennych rad. Pomimo tego, że starał się być niezwykle delikatnym i taktownym, naraził się na frontalne ataki młodego huzara. Szarże jeźdźca był za każdym razem bardzo gwałtowne , pomimo tego, Tetryk zdołał odparować najazdy młodzika, argumentując, iż posiada braki w wychowaniu  i o życiu tyle wie, co niejaki Falenta o zupie rybnej w restauracji Sowa i Przyjaciele. Wania, w skrytości ducha zgadza się z postawą, którą reprezentuje Złośliwy Tetryk, jednakże wstyd mu się do tego przyznać, ponieważ musiałby go za swoje zachowanie publicznie przeprosić,  obdarowując jednocześnie pięknym bukietem czerwonych goździków. 

3 godziny temu, Niebieska napisał:

Przypiąć komuś łatkę gwałciciela jest łatwo a potem to odkręcić już nie. 

Wielu mężczyzn cierpi na brak erekcji, niektórzy z nich daliby się pokroić w plasterki tępym nożem za łatkę gwałciciela - teoretyka. Niestety, musieliby udowodnić, że na nią zasłużyli. 

12 godzin temu, Niebieska napisał:

O gwałcie było na SB 18 marca:

Screenshot_20190318-173209.png

Jeśli już chcecie namolnie drążyć temat w nastroju wiecznego smutku, to przeczytajcie, dlaczego Disorder nie chciałaby napić się szklanki wody w towarzystwie Robiego. Można kogoś wystraszyć 'chcący - niechcący ', a szczególnie dziewczynę. Jeśli chodzi o protesty nauczycieli, to naturalne jest zachowanie Disorder, że ich broniła -  a to, że m.in. ja miałem na ten temat inne zdanie, i, że Disorder mogła także z tego powodu wnerwić się - to już inna para kaloszy.