Guest Amethyst Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Za co można wyrzucić dziecko z domu? czy w ogóle można to zrobić? :o Link to post
krolewskie 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Osobiście bym nigdy tego nie zrobił , ale mam kolegę, który został wyrzucony za nadmierną zabawę ... Link to post
Guest Amethyst Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 ale mam kolege, ktory został wyrzucony za nadmierną zabawe ... Za nadmierną zabawę? :wow: jak to? Link to post
Lorczi 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Za co można wyrzucić dziecko z domu? Moja matka mnie kiedyś wyrzuciła za to że niedokladnie umyłam naczynia (choć umyte były idealnie ) czy w ogóle można to zrobić? Niektóre tak potrafią np. moja tak potrafiła, nawet bez większych powodów. Link to post
krolewskie 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Magiczka nie pisać szczegułów , bo nie wypada . Napiszę tylko tak za dużo chodził do Warszawskich Klubów , a wiesz co tam się dzieje ... Link to post
Lorczi 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Napiszę tylko tak za dużo chodził do Warszawskich Klubów , a wiesz co tam się dzieje ... No to już wiadomo o co chodzi^^ Link to post
Guest Dev Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Osobiście nie wyrzuciłbym dziecka tylko starałbym się mu pomóc gdyby zaistniała taka konieczność. Link to post
Pogodynka 2 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Nie wyrzuciłabym własnego dziecka z domu. Podobnie jak DEV starałabym mu się pomóc. Link to post
Stephanie 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Czasem wyrzucenie z domu otrzeźwi - np. w przypadku narkotyków. Ale wyrzucenie z domu z postawieniem ultimatum, skonsultowane z psychologiem. Czasem też odcięcie dziecka od domu pozwala kształtować charakter i dojść do tego, że tak naprawdę nam na sobie zależy. Link to post
FOX 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Dev, młody jesteś i nie miałeś jeszcze dzieci , chciałbym spotkać cię za 15 lat i zobaczyć czy będziesz mówił tak samo :) Link to post
Guest Dev Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 FOX, a Ty masz? Nie znasz mnie to nie wiesz jakbym się zachował. Link to post
FOX 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 FOX, a Ty masz? tak , odchowałem córkę więc mogę trochę powiedzieć w temacie . Nie znasz mnie to nie wiesz jakbym się zachował. Tak , jak miałem 12 lat i ojciec mnie łomocił pasem to też powtarzałem że nigdy nie będę bił swoich dzieci i nigdy ich nie wyrzucę , wiesz takie paplanie młodego człowieka , ale z wiekiem twoje spojrzenie na świat zmieni się , zobaczysz . Link to post
Stephanie 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 FOX, a Ty masz? tak , odchowałem córkę więc mogę trochę powiedzieć w temacie . Nie znasz mnie to nie wiesz jakbym się zachował. Tak , jak miałem 12 lat i ojciec mnie łomocił pasem to też powtarzałem że nigdy nie będę bił swoich dzieci i nigdy ich nie wyrzucę , wiesz takie paplanie młodego człowieka , ale z wiekiem twoje spojrzenie na świat zmieni się , zobaczysz . Już ODCHOWAŁEŚ czy dopiero odchowujesz? Masz 21 lat, żeby odchować (czyt. żeby miało 18 lat i wyszło, czy jest człowiekiem, czy też nie wyszło) musiałaby się urodzić, gdy miałeś 3 lata. Ech, lanie a klaps to różnica. Bicie dzieci świadczy o słabości psychicznej - takie osoby dzieci mieć nie powinny. Link to post
FOX 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 jak miałem 17 lat urodziła mi się córka , potem okazało się że jestem niby ojcem w wyniku zdrady kobiety z którą byłem . Teraz dzieci mieć nie mogę ale przez ten czas wiele się nauczyłem . Link to post
Stephanie 1 Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 jak miałem 17 lat urodziła mi się córka , potem okazało się że jestem niby ojcem w wyniku zdrady kobiety z którą byłem . Niezbyt to zrozumiałe, ale dziecka nie odchowałeś, więc nie mów tak ;) Link to post
emre 0 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Nie potrafilabym wywalic dziecka z domu nie zaleznie od tego co by zrobilo. Kazdy popelnia bledy, trzeba starac sie dziecku pomoc a wywalenie z domu nie jest zadnym rozwiazaniem. Link to post
Ishtar 4 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Jakim trzeba być podłym rodzicem, żeby zamiast starać się dziecko pomóc, pozbyć sie problemu, wyrzucając je z domu jak psa? Link to post
T85 95 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 KolorowaMamba, tutaj ja ci w pełni rację przyznaje bo taka jest rola rodziców że mają się opiekować dziećmi a nie je wyrzucać z domu przez jakieś absurdalne ich widzi misię :) Link to post
slodka idiotka 2 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Ja mojej córce powiedziałam, chyba w pierwszej klasie podstawówki, że cokolwiek by się działo to ona zawsze może do mnie przyjść i mi powiedzieć. Wspólnie zastanowimy sie co robić. Wyrzucenie dziecka z domu to największa porażka rodzica. Link to post
Prelegent 2 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Osobiście doświadczenia w tym nie mam. Jednak wydaje mi się, że wygodnie jest dziecko wyrzucić za rękę, szarpnąć mocno i zdecydowanie. Za inne kończyny też śmiało możemy szarpać i wyrzucać. Jak papierek. Link to post
Samuel 67 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Teraz tak mówicie, lata temu to nie było wcale takie potępiane. Link to post
malynaaaaa 25 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Dziecka nie można wyrzucać z domu. Link to post
Samuel 67 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 nie mówię, że nie. po prostu dziwi mnie wyjątkowo ten poziom nienawiści do czegoś, co nie było dziwne jakiś czas temu. zupełnie jak z komunizmem Link to post
Myś 9 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Nie ma takiego powodu za co można byłoby wyrzucić dziecko z domu. To jest w ogóle niedorzeczne. Rodzice są po to aby byli przy swoich dzieciach i ich wspierali a nie wyrzucali.. Link to post
slodka idiotka 2 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Z jednej strony wyrzucenie dziecka z domu świadczy o porażce rodzica ale z drugiej... Jeżeli przyjmiemy, że jest się dzieckiem do śmierci obojga rodziców to co ma zrobić matka lub ojciec w sędziwym juz wieku, kiedy ich dziecko jest np. alkoholikiem i znęca się nad nimi? Kiedy już nic nie można zrobić, bo choć to jego dziecko ale jest już dorosłe? Link to post
Recommended Posts