Jump to content

Za co można wyrzucić dziecko z domu?

Guest Amethyst

Recommended Posts

Za co można wyrzucić dziecko z domu?

Moja matka mnie kiedyś wyrzuciła za to że niedokladnie umyłam naczynia (choć umyte były idealnie )

czy w ogóle można to zrobić?

Niektóre tak potrafią np. moja tak potrafiła, nawet bez większych powodów.

Czasem wyrzucenie z domu otrzeźwi - np. w przypadku narkotyków. Ale wyrzucenie z domu z postawieniem ultimatum, skonsultowane z psychologiem. Czasem też odcięcie dziecka od domu pozwala kształtować charakter i dojść do tego, że tak naprawdę nam na sobie zależy.

FOX, a Ty masz?

tak , odchowałem córkę więc mogę trochę powiedzieć w temacie .

Nie znasz mnie to nie wiesz jakbym się zachował.

Tak , jak miałem 12 lat i ojciec mnie łomocił pasem to też powtarzałem że nigdy nie będę bił swoich dzieci i nigdy ich nie wyrzucę , wiesz takie paplanie młodego człowieka , ale z wiekiem twoje spojrzenie na świat zmieni się , zobaczysz .

FOX, a Ty masz?

tak , odchowałem córkę więc mogę trochę powiedzieć w temacie .

Nie znasz mnie to nie wiesz jakbym się zachował.

Tak , jak miałem 12 lat i ojciec mnie łomocił pasem to też powtarzałem że nigdy nie będę bił swoich dzieci i nigdy ich nie wyrzucę , wiesz takie paplanie młodego człowieka , ale z wiekiem twoje spojrzenie na świat zmieni się , zobaczysz .

Już ODCHOWAŁEŚ czy dopiero odchowujesz? Masz 21 lat, żeby odchować (czyt. żeby miało 18 lat i wyszło, czy jest człowiekiem, czy też nie wyszło) musiałaby się urodzić, gdy miałeś 3 lata.

Ech, lanie a klaps to różnica. Bicie dzieci świadczy o słabości psychicznej - takie osoby dzieci mieć nie powinny.

• 9 months later...
  • 1 year later...

KolorowaMamba, tutaj ja ci w pełni rację przyznaje bo taka jest rola rodziców że mają się opiekować dziećmi a nie je wyrzucać z domu przez jakieś absurdalne ich widzi misię :)

• 4 weeks later...

Z jednej strony wyrzucenie dziecka z domu świadczy o porażce rodzica ale z drugiej...

Jeżeli przyjmiemy, że jest się dzieckiem do śmierci obojga rodziców to co ma zrobić matka lub ojciec w sędziwym juz wieku, kiedy ich dziecko jest np. alkoholikiem i znęca się nad nimi? Kiedy już nic nie można zrobić, bo choć to jego dziecko ale jest już dorosłe?