pesca 1 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Uczycie się? Jakich? Lubicie się uczyć i łatwo wam wchodzą? Link to post
melassa 2 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Uczę się rosyjskiego, od trzech lat i już całkiem nieźle nim władam. Uczyłam się także angielskiego, ale nie przepadam za nim jakoś szczególnie, i niemieckiego, ale nic z niego nie pamiętam:) Link to post
kiriosz 2 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Uczę się jedynie angielskiego. Niedługo dojdzie mi niemiecki, ehh. Będzie mi się zapewne wszystko mieszało. Lubię angielski i mi on wystarcza. Łatwo mi wchodzi do łepetyny. Link to post
Guest Dev Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 6 lat języka angielskiego 5 lat języka rosyjskiego :) Link to post
PLANETA 0 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 6 Lat języka Rosyjskiego i starczy . Link to post
rebellious angel 80 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Język angielski- 7 lat, język rosyjski- 5 lat , od przyszłego roku rosyjskiego już nie będę się uczyć, a dojdzie mi niemiecki albo francuski ( chyba bym wolała niemiecki) , a angielski będzie kontynuacja. Link to post
Guest Anonymous Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 6 lat języka angielskiego 5 lat języka rosyjskiego troszkę włoskiego też umiem ;P Link to post
MalinoweLove 0 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Wiadomo, od roku uczę się niemieckiego, który nawet dobrze mi idzie. Angielskiego uczę się od siedmiu lat, ale nic z niego nie umiem :) Link to post
rebellious angel 80 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Angielskiego uczę się od siedmiu lat, ale nic z niego nie umiem :) To ja mam tak z języka rosyjskiego. No może coś tam umiem, ale jak na 5 lat nauki to chyba za mało. Link to post
Guest Anonymous Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Angielski 6 lat (ale posługuję się nim dosyć swobodnie, w mowie, jak i pisemnie). Od około roku - niemiecki. Link to post
pesca 1 Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 Co tu tak wszyscy rosyjski znają? :P JA angielski - 10 lat, mówię płynnie. Francuski - dwa lata, poziom hm, słaby średnio-zaawansowany włoski - podstawy, ale zamierzam uczyć się od wakacji rosyjski - kiedyś mnie babcia i mama uczyła, ale jakoś mi nie wchodzi jak opanuję włoski biorę się za hiszpański :) języki obce to moje hobby, uwielbiam się ich uczyć. Wchodzą mi bardzo szybko i łatwo. Fiamma 1 Link to post
rebellious angel 80 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Francuski - dwa lata, poziom hm, słaby średnio-zaawansowany A Twoim zdaniem francuski jest łatwy czy trudny? Link to post
pesca 1 Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 Trudny, cholernie trudny. Link to post
rebellious angel 80 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 To mam nadzieję, że jednak będę mieć niemiecki. :D Link to post
pesca 1 Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 Masz nadzieję?! Boże, niemiecki to najokropniejszy język, jaki znam :P Francuski, mimo,że bardzo trudny, jest po prostu piękny. ;) Link to post
MiziMiziu 0 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 niemiecki to najokropniejszy język popieram .Rok temu chodziłam na niemiecki, i po godzinie słuchania baby miałam dość . Beznadziejny język . A do tematu ; Angielski i rosyjski trochę . Link to post
rebellious angel 80 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Masz nadzieję?! Boże, niemiecki to najokropniejszy język, jaki znam :P Francuski, mimo,że bardzo trudny, jest po prostu piękny. ;) To super. Co będzie to będzie.. Link to post
pesca 1 Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 Niemiecki jest podobny do angielskiego, bo to ta sama grupa językowa (germańskie), natomiast francuski się zupełnie różni (romański), dlatego jest trudno, na początku. Kiedy zaczynałam się go uczyć, mój zapał powoli opadał... Ale kiedy przysiadłam do niego, zaczęłam się uczyć, zrozumiałam gramatykę i teraz jest coraz łatwiej. I łatwo mi teraz wchodzi też włoski, bo też należy do grupy języków romańskich, ich gramatyka się w ogóle prawie nie różni. ;) Link to post
Kaha 1 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 8 lat angielskiego. (kontynuacja) 3 lata niemieckiego (nic nie pamiętam...) [a mi się podobał] 2 lata hiszpańskiego.(kontynuacja) Link to post
Oinad 0 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Uczę się angielskiego... kiedyś chcę się nauczyć też włoskiego. Link to post
Nawiedzona 0 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Niemiecki, odkąd pamiętam i angielski. Link to post
Pogodynka 2 Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Niemiecki od 1 kl podstawówki i angielski od tego roku xD Link to post
4ever 0 Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Ucze sie francuskiego. Nie znosze tego jezyka chociaz musze sie uczyc... No i Angielski :D Bardzo lubie ten przedmiot i latwo mi idzie. Zwlaszcza jak ma sie dobra nauczycielke :P Link to post
SkiesSoBlue. 0 Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 angielski, uwielbiam, język przyjemny i dla mnie był łatwy do opanowania. zamierzam nauczyć się hiszpańskiego, podoba mi się również, ale przyszłość wiąże z tym językiem pośrednio. nienawidzę natomiast niemieckiego, nigdy mi do głowy nie mógł się wbić... Link to post
~okej 0 Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Ja się uczę angielskiego już 7 rok. W gimnazjum uczyłam się przez te 3 lata równierz niemieckiego, ale itak nic z tego nie wyniosłam bo nigdy nie byłam tym językiem zainteresowana i nie miałam zamiaru się go uczyć, a idzie za tym to, że przez te 3 lata niczego się nie nauczyłam... Angielski nawet lubię, tylko czasami mam problemy z gramatyką :P Link to post
Recommended Posts