Guest Amethyst Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Czy istnieje Waszym zdaniem, jakaś granica wiekowa po osiągnięciu której należało by zrezygnować z seksu? Spotykam się z różnymi zdaniami na ten temat. Jedni twierdzą,że w pewnym wieku już nie wypada robić ' takich rzeczy" jeszcze inni są przeciwnego zdania. Ja osobiście uważam ,że satysfakcję z seksu można czerpać niezależnie od tego ile ma się lat. :) Granice tego, co wypada a co nie, w każdym związku powinni wyznaczać tylko i wyłącznie partnerzy. Link to post
val 75 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Granice tego, co wypada a co nie, w każdym związku powinni wyznaczać tylko i wyłącznie partnerzy. ot co. mam za mało lat, żeby pisać o granicy zaprzestania uprawiania seksu. nie wyobrażam sobie jeszcze takiego czasu ;P Fiamma 1 Link to post
~Koldy 1 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 póki im dobrze to niech sobie śmigają to ich sprawa. ;) ale bez przesady. :P btw. int Year;cin if (Year > 75 || Year { MessageBox->Show("STOP","info");}else{ MessageBox->Show("GoGoGo","info");}; Link to post
Stephanie 1 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 A ja uważam, że to nie powinno być na zasadzie: jestem na tyle dojrzała, że mogę uprawiać seks, tylko raczej: jestem na tyle dojrzała, że wychowam to dziecko, które może się urodzić przez to, że uprawiam seks :] Link to post
val 75 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Stephanie, w temacie chodzi o to kiedy przestać go uprawiać. Link to post
Stephanie 1 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Stephanie, w temacie chodzi o to kiedy przestać go uprawiać. A masz rację, przepraszam - myślę jednak, że o tym będziemy mogli się wypowiedzieć dopiero wtedy, kiedy go już zaprzestaniemy, ja przynajmniej nie jestem w stanie tego określić. Link to post
rebellious angel 80 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Ja to może w ogóle nie powinnam się tu wypowiadać, ale spróbuję. Mi się wydaje, że ludzie mogą uprawiać sex dopóki są odpowiedzialni za to co robią, bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko? Link to post
val 75 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko? 1. Ciąża w takim wieku jest praktycznie nierealna, zresztą nawet jakby doszło do zapłodnienia komórki jajowej to wątpię, aby płód był zdrowy, i czy byłoby możliwe donoszenie ciąży przez 'babcię'. Zapewne zagrażałaby zdrowiu. 2. menopauza... 40-50lat? Poprawcie mnie drogie panie. Jedne przechodzą wcześniej, drugie później. I raczej 75letnia babcie już nie będzie płodna... Link to post
Guest Dev Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Moim zdaniem seks to przyjemność, za którą jest się odpowiedzialnym. Starsze kobiety w wieku +80 nie powinny uprawiać go. Starszy Pan jak się wczuje to jeszcze partnerce kręgosłup złamie. Wtedy przykra sprawa by była. Link to post
val 75 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Starszy Pan jak się wczuje to jeszcze partnerce kręgosłup złamie. Wtedy przykra sprawa by była. Żeby jeszcze miał 'sprzęt' sprawny. [; W pewnym wieku to faktycznie jest niesmaczne. Link to post
~Koldy 1 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko? Wydaje mi się, że niedośc jest to nieprzyzwoite już to na dodatek z tego co wiem już powyżej 45 lat to że dziecko urodzi się niepełno sprawne wzrasta bardzo szybko, więc u nich było by to prawe 100%... To nie sobie robią krzywdę tylko komuś.,... Link to post
val 75 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 To nie sobie robią krzywdę tylko komuś.,... Ja i tak nie wierzę, że takie babcia miesiączkuje jeszcze :D Wy faceci to jesteście płodni od urodzenia. Kobieta z chwilą pierwszej miesiączki (: Ale w końcu kiedyś musi wkroczyć w wiek 'przekwitania' i przestaje miesiączkować. Myślę, że w wieku 70lat kobieta nie miesiączkuje. To mało możliwe... Link to post
beatag60 4 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Ostatnio robiłam bukiet ślubny (tak, jestem florystką:)) osiemdziesięcioletniej parze. Nie wydaje mi się, żeby opowiadali sobie bajki i nie wiem czy mogą się jeszcze fizycznie kochać czy nie? Ale określanie wieku w uprawianiu seksu, uważam za ....śmieszne- to zależy od indywidualnych predyspozycji seksualnych. Link to post
Stephanie 1 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 W pewnym wieku to faktycznie jest niesmaczne. Pogadamy jak będziesz stara :P Link to post
val 75 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Pogadamy jak będziesz stara :P Oj dobra, dobra. Ale jak teraz sobie o tym pomyśle to jest to dla mnie nie smaczne. Punkt widzenia, zależy od miejsca siedzenia. hyhy Link to post
tNt 0 Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Seks bez prawdziwej miłości jest do d*py. więc... tu jest odpowiedź pytanie. Link to post
FOX 1 Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 W pewnym wieku nie odczuwa się już potrzeby uprawiania sexu więc go nie ma, a wy jak potłuczeni karmicie się głodnymi kawałkami o łamaniu kręgosłupa :crazy: . Nie ma wieku na pierwszą miesiączkę i na ostatni raz kiedy można się kochać , to nie jest kwestią wieku a potrzeb. Link to post
Lorczi 1 Posted July 20, 2009 Author Report Share Posted July 20, 2009 Ja to może w ogóle nie powinnam się tu wypowiadać, ale spróbuję. Mi się wydaje, że ludzie mogą uprawiać sex dopóki są odpowiedzialni za to co robią, bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko? To ty nie wiesz że kobieta w tym wieku nie może zajść w ciążę bo około 40-55 roku życia przechodzi przekwitanie ??? Czy istnieje Waszym zdaniem, jakaś granica wiekowa po osiągnięciu której należało by zrezygnować z seksu? Moim zdaniem to jest głupie pytanie. Nikt mam nie narzucił jaki jest odpowiedni wiek kiedy mamy rozpocząć współżycie, więc dlaczego miałby ktoś to robić w tym przypadku?!!!Każdy człowiek jest indywidualną jednostką i ma własne potrzeby seksualne- jeden ma większe a drugi mniejsze to jest coś normalnego i oczywistego. Ja myślę że póki człowiek ma ochotę na sex to niech z niego korzysta. I nie ważne czy ma 20 lat czy 60 ma ochotę i jeszcze może to niech korzysta. Ja tam się nie będę przejmować jak będę stara i będę miała ochotę na sex to po prostu to zrobimy i nie będę się niczym przejmować. Link to post
Dziki 1 Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Ja tam się nie będę przejmować jak będę stara i będę miała ochotę na sex to po prostu to zrobimy i nie będę się niczym przejmować. A przeczytałaś to, co powyżej napisał Twój własny chłopak? To jest kwestia samych potrzeb, których już w tym wieku, człowiek nie posiada. Nie wiem nad czym tu się tak rozwodzisz. Link to post
Bardock 1 Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Inni sobie mogą psioczyć, że nie wypada i w ogóle, ale co kogo to obchodzi, jeśli starsi chcą się kopulować - niech to robią. ;] Link to post
Lorczi 1 Posted August 1, 2009 Author Report Share Posted August 1, 2009 A przeczytałaś to, co powyżej napisał Twój własny chłopak? Tak, przeczytałam. Po to jest temat żeby się w nim wypowiadać, nawet jeśli odpowiedzi się delikatnie powielają. Ale chyba jak jej się starym to się nie odczuwa aż takich wielkich potrzeb seksualnych co ?? Link to post
borysek01 0 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Ja sadze że na 60+ już można rezygnować, ale to jest decyzja osoby uprawiającej a nie moja... Link to post
Mglista 1 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Nie ma okrećlonego wieku, po prostu albo jest się gotowy do współżycia, albo nie. Tak samo w odwrotnym kierunku. W pewnym wieku nie odczuwa się już potrzeby uprawiania sexu A Hugh Hefner ? xD Link to post
Lorczi 1 Posted August 2, 2009 Author Report Share Posted August 2, 2009 A Hugh Hefner ? xD Albo jest wyjątkiem albo to jest ściema że jeszcze to robi. Fiamma 1 Link to post
Anubis 121 Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Myślę, że jedyną granicą wiekową w sprawach seksu, o której powinno się mówić, to ta dolna. Dzieci uprawiające seks to dla mnie coś psychicznego, a o takich fanaberiach słyszy się coraz częściej. Jak dla mnie odpowiedni wiek na uprawianie seksu to ten, gdy człowiek zaczyna szkołę średnią. ALE - zależy to też od dojrzałości obydwu kochanków, mianowicie wiedzy o antykoncepcji, świadomości, czym grozi jej brak, i inne tego typu sprawy. Żeby z czyjegoś idiotyzmu nie wynikł (wybaczcie za słowo) problem. Link to post
Recommended Posts