Jump to content

Uprawianie seksu a wiek

Lorczi

Recommended Posts

Guest Amethyst

Czy istnieje Waszym zdaniem, jakaś granica wiekowa po osiągnięciu której należało by zrezygnować z seksu?

Spotykam się z różnymi zdaniami na ten temat. Jedni twierdzą,że w pewnym wieku już nie wypada robić ' takich rzeczy" jeszcze inni są przeciwnego zdania.

Ja osobiście uważam ,że satysfakcję z seksu można czerpać niezależnie od tego ile ma się lat. :) Granice tego, co wypada a co nie, w każdym związku powinni wyznaczać tylko i wyłącznie partnerzy.

bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko?

1. Ciąża w takim wieku jest praktycznie nierealna, zresztą nawet jakby doszło do zapłodnienia komórki jajowej to wątpię, aby płód był zdrowy, i czy byłoby możliwe donoszenie ciąży przez 'babcię'. Zapewne zagrażałaby zdrowiu.

2. menopauza... 40-50lat? Poprawcie mnie drogie panie. Jedne przechodzą wcześniej, drugie później. I raczej 75letnia babcie już nie będzie płodna...

Moim zdaniem seks to przyjemność, za którą jest się odpowiedzialnym. Starsze kobiety w wieku +80 nie powinny uprawiać go. Starszy Pan jak się wczuje to jeszcze partnerce kręgosłup złamie. Wtedy przykra sprawa by była.

bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko?

Wydaje mi się, że niedośc jest to nieprzyzwoite już to na dodatek z tego co wiem już powyżej 45 lat to że dziecko urodzi się niepełno sprawne wzrasta bardzo szybko, więc u nich było by to prawe 100%... To nie sobie robią krzywdę tylko komuś.,...

To nie sobie robią krzywdę tylko komuś.,...

Ja i tak nie wierzę, że takie babcia miesiączkuje jeszcze :D

Wy faceci to jesteście płodni od urodzenia. Kobieta z chwilą pierwszej miesiączki (: Ale w końcu kiedyś musi wkroczyć w wiek 'przekwitania' i przestaje miesiączkować. Myślę, że w wieku 70lat kobieta nie miesiączkuje. To mało możliwe...

Ostatnio robiłam bukiet ślubny (tak, jestem florystką:)) osiemdziesięcioletniej parze. Nie wydaje mi się, żeby opowiadali sobie bajki i nie wiem czy mogą się jeszcze fizycznie kochać czy nie?

Ale określanie wieku w uprawianiu seksu, uważam za ....śmieszne- to zależy od indywidualnych predyspozycji seksualnych.

• 4 weeks later...

W pewnym wieku nie odczuwa się już potrzeby uprawiania sexu więc go nie ma, a wy jak potłuczeni karmicie się głodnymi kawałkami o łamaniu kręgosłupa :crazy: .

Nie ma wieku na pierwszą miesiączkę i na ostatni raz kiedy można się kochać , to nie jest kwestią wieku a potrzeb.

Ja to może w ogóle nie powinnam się tu wypowiadać, ale spróbuję.

Mi się wydaje, że ludzie mogą uprawiać sex dopóki są odpowiedzialni za to co robią, bo jak to będzie, jak 75- letni mężczyzna i 70-letnia kobieta nie zabezpieczą się i ups..ciąża? Oni będą wychowywać to dziecko?

To ty nie wiesz że kobieta w tym wieku nie może zajść w ciążę bo około 40-55 roku życia przechodzi przekwitanie ???

Czy istnieje Waszym zdaniem, jakaś granica wiekowa po osiągnięciu której należało by zrezygnować z seksu?

Moim zdaniem to jest głupie pytanie. Nikt mam nie narzucił jaki jest odpowiedni wiek kiedy mamy rozpocząć współżycie, więc dlaczego miałby ktoś to robić w tym przypadku?!!!Każdy człowiek jest indywidualną jednostką i ma własne potrzeby seksualne- jeden ma większe a drugi mniejsze to jest coś normalnego i oczywistego. Ja myślę że póki człowiek ma ochotę na sex to niech z niego korzysta. I nie ważne czy ma 20 lat czy 60 ma ochotę i jeszcze może to niech korzysta. Ja tam się nie będę przejmować jak będę stara i będę miała ochotę na sex to po prostu to zrobimy i nie będę się niczym przejmować.

Ja tam się nie będę przejmować jak będę stara i będę miała ochotę na sex to po prostu to zrobimy i nie będę się niczym przejmować.

A przeczytałaś to, co powyżej napisał Twój własny chłopak? To jest kwestia samych potrzeb, których już w tym wieku, człowiek nie posiada. Nie wiem nad czym tu się tak rozwodzisz.

• 2 weeks later...

A przeczytałaś to, co powyżej napisał Twój własny chłopak?

Tak, przeczytałam. Po to jest temat żeby się w nim wypowiadać, nawet jeśli odpowiedzi się delikatnie powielają.

Ale chyba jak jej się starym to się nie odczuwa aż takich wielkich potrzeb seksualnych co ??

• 3 years later...

Myślę, że jedyną granicą wiekową w sprawach seksu, o której powinno się mówić, to ta dolna. Dzieci uprawiające seks to dla mnie coś psychicznego, a o takich fanaberiach słyszy się coraz częściej. Jak dla mnie odpowiedni wiek na uprawianie seksu to ten, gdy człowiek zaczyna szkołę średnią. ALE - zależy to też od dojrzałości obydwu kochanków, mianowicie wiedzy o antykoncepcji, świadomości, czym grozi jej brak, i inne tego typu sprawy. Żeby z czyjegoś idiotyzmu nie wynikł (wybaczcie za słowo) problem.