Guest Amethyst Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Czy byliście kiedykolwiek na koloniach albo obozach? Jak tak to gdzie ? Znacie jakieś obyczaje? Jak wspominacie taki wyjazd?;) Link to post
Guest Anonymous Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Nigdy nie byłem i nie mam zamiaru jechać :D. Link to post
val 75 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Nie lubię takich wyjazdów. Raz byłam na obozie strażackim. Kumpel mnie wyciągnął. Byłoby fajnie gdyby było więcej osób w moim wieku [osób w mym wieku było 6 o.O] a reszta dzieci. Musieliśmy wszystko za te dzieciaki robić- rozkładać zadaszenie, siatkę na boisku... sprzątać. za***iście naprawdę. Ale był i czas na bunt [; Link to post
Bardock 1 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Nigdy nie byłem i nie mam zamiaru jechać :D. To samo. Link to post
melassa 2 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Byłam 10 razy na obozach harcerskich i było super. Link to post
Lorczi 1 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 W podstawówce kilka razy byłam na kolonii. Zawsze nad morze jeździłam bo w góry nigdy nie chciałam. Link to post
GorzkaCzekolada 0 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Byłam dwa razy na koloni. Raz w czasie ferii w Łebie, a raz w Kołobrzegu podczas wakacji. Czyli zawsze nad morzem, polskim Bałtykiem. Jakie wspomnienia? Nowe znajomości, małe imprezki, różne zadania i zabawy. Pamietam, że było coś podobnego do pasowania na ucznia, lecz to było pasowanie na młodego koloniste. Link to post
Guest Anonymous Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Byłam wiele razy na takich o charakterze sportowym. W te wakacje też ponoć jechać mam. Hmm. Zawsze jakaś ekipa fajna się trafi, coś się odwali i w ogóle masa wspomnień. Do tej pory najczęściej byłam w Zakopanem i w Nowej Rudzie. W tym roku chyba Kaszuby. Obyczaje.. Na tych 'moich' sprawdzają nam czystość pokoi Oo. Jak ma się syf to robią tzw. 'pilota' i wywalają wszystko na środek. Ja od 6 lat chyba raz czy dwa tylko miałam. Od 22 do 7.30 bodajże panuje cisza nocna i nie można wychodzić z pokoi, jakaś tam cisza poobiednia jest i bla bla bla. I chrzty czasem są. Ale dzieciaczki się boją, to teraz już coraz rzadziej. Pamiętam swój, latali za nami z jakimiś ręcznikami, pokrzywami, miauczeliśmy jak koty, wymalowali nas węglem i składaliśmy kocią przysięgę. Ogólnie pozytywnie. Link to post
ncqq 0 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Byłem raz na koloniach w Słowacji, i było zaje**ście nudno. Link to post
Judy Neko 4 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Nigdy w życiu nie byłam na koloniach, ani na żadnym obozie i na żadne się nie wybieram. Link to post
Koleszko 204 Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Nie byłem nigdy, ale dla mnie to super sprawa. Muszę się gdzieś w takie coś wkręcić :rotfl: Link to post
monia 0 Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 nigdy nie byłam na tego typu wyjazdach Link to post
Myś 9 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Zawsze chciałam wyjechać na takie typu obozy bądź kolonie ale niestety zdrowie na to nie pozwoliło.. :/ Link to post
Zagadka 14 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Nigdy nie byłem na żadnej koloni i obozie, dlatego że nigdy mi się takie wyjazdy nie podobały. Link to post
Darisabelly 0 Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Ja byłam na koloniach ; ) można poznać wielu wspaniałych ludzi ; ) Link to post
Jacqueline 20 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Byłam 5 lat z rzędu na Mazurach na obozie. Niezapomniane przeżycia, i znajomi których nigdy nie zapomnę. Link to post
Lexis 15 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Parę lat z rzędu jeździłam na obozy żeglarskie - uwielbiałam je :) Link to post
Dafne. 9 Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Byłam 3 razy na koloniach w Białce Tatrzańskiej, raz na obozie w Czarnogórze. Link to post
Luvuu 380 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Byłam wiele razy na takich o charakterze sportowym. W te wakacje też ponoć jechać mam. Hmm. Zawsze jakaś ekipa fajna się trafi, coś się odwali i w ogóle masa wspomnień. Do tej pory najczęściej byłam w Zakopanem i w Nowej Rudzie. W tym roku chyba Kaszuby. Obyczaje.. Na tych 'moich' sprawdzają nam czystość pokoi Oo. Jak ma się syf to robią tzw. 'pilota' i wywalają wszystko na środek. Ja od 6 lat chyba raz czy dwa tylko miałam. Od 22 do 7.30 bodajże panuje cisza nocna i nie można wychodzić z pokoi, jakaś tam cisza poobiednia jest i bla bla bla. I chrzty czasem są. Ale dzieciaczki się boją, to teraz już coraz rzadziej. Pamiętam swój, latali za nami z jakimiś ręcznikami, pokrzywami, miauczeliśmy jak koty, wymalowali nas węglem i składaliśmy kocią przysięgę. Ogólnie pozytywnie. Od tamtego czasu byłam już tylko raz na obozie. Dobrze wspominam te czasy. Myślę, że takie kolonie i obozy są dla młodych ludzi zdecydowanie lepszą alternatywą od wakacji inclusive z rodzicami. Niezapomniane przygody, przeżycia. Ja wracając czasem wspomnieniami do swoich wyjazdów, do dziś nie mogę się przestać śmiać z niektórych sytuacji :D Link to post
Disorder 332 Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 nigdy nie jeździłam. jedynie raz na kurs fotograficzny, a tak to na wycieczki szkolne. Link to post
Professorek 12 Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Z racji, że swojego czasu byłem harcerzem, to na biwaki jeździłem co najmniej 1 w miesiącu, a obozy były 2 na rok. Letni i zimowy :) Wiele fun'u, poznałem nowych znajomych. Ogólnie to polecam każdemu harcerstwo. Zabawa przednia! :P Link to post
Anonimka. 171 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Oj co ja się najeździłam na kolonie. Podróż pociągiem najlepsza sprawa. Te konkursy na najczystszy pokój gdzie wszyscy pod łóżko ciuchy wrzucali. Podchody i inne tego typu rzeczy. Wyliczanie kasy, żeby starczyło. :D Dobrze wspominam. Chciałabym wrócić do tamtych czasów. Przynajmniej jakieś wspomnienia są. ;) Link to post
awredkiss 19 Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Bylam na koloniach dwa lata temu nad naszym morzem. Cudowne dwa tygodnie z cudownymi ludźmi. Miło wspominam... Były to moje pierwsze i prawdopodobnie ostatnie kolonie. Link to post
madd 2 Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Od dziesiątego roku życia do szesnastego jeździłam gdzieś co roku. Czasem się załapałam na dwa obozy podczas jednych wakacji. :D Zaliczyłam Irlandię (obóz pod Dublinem), Polańczyk, Piwniczną x2, Horyniec, Iwonicz, Kołobrzeg, Czarniecką Górę. To tyle, z tych, co pamiętam. Większość wspominam bardzo miło, jedynie w Horyńcu edwo wytrzymałam, słabe towarzystwo. Chrzest, kolonijne śluby, gry, wycieczki, dłuuga jazda, co też lubię, karty, łażenie po górach/wylegiwanie się na plaży, kolonijne miłości, zdrady i wiele innych, dyskoteki, nieprzespane noce i skradanie się do chłopaków podczas ciszy poobiadowej/nocnej. W przyszłości planuję wrócić jako opiekunka. :) Link to post
Recommended Posts