Jump to content

Co czytasz?

Guest Amethyst

Recommended Posts

Kroniki konkwistadorów - witaj sesjo... Kolumb, Cortés, Bartolomé de las Casas, Cabeza de Vaca, Poma de Ayala...

Dalej legendy indiańskie.

Dalej średniowieczna literatura hiszpańska.

W ten weekend i przyszły tydzień będzie wesoło :)

• 4 weeks later...

I jak? :)

Powiem Ci, ze ta ksiazka jest jak dla mnie z tych ciezkich.Przebrnelam przez 3/4 i mialam dosyc.To jak opisuje swoje poglady, i to jak zaczal zmieniac zdanie na temat Zydow...momentami wpada juz w paranoje.Ale najgorsze jest to, ze to co tu pisze uwazal za niepodwazlna i jedyna prawde.

Dobrze, ze w tlumaczeniach troche okrojono teks i zmieniono nieco slownictwo.Boz chyba bym pekla wczesniej.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

2034 możesz się zawieść. Nie jest już tak dobre jak 2033 niestety. Dużo bardziej do gustu przypadły mi inne książki z Uniwersum, nie pisane jednak przez Głuchwoskiego.

Ja obecnie czytam "Adam Wójcik. Rzut bardzo osobisty". Bardzo fajna lektura dla fanów koszykówki. I nie tylko. Dużo fajnych ciekawostek, anegdotek z życia zawodnika. Zresztą nie tylko z życia Adama, bowiem książka opowiada pośrednio także o Maćku Zielińskim i Dominiku Tomczyku.

• 4 weeks later...