Nygus 53 Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Skończyłam "Złodziejkę książek" Markusa Zusaka i biorę się za "Światło którego nie widać" Anthony'ego Doerra. Książka jak poprzednia z wojną w tle w dodatku to zeszłoroczna nagroda Pulitzera ;D Link to post
saranara15 1 Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Trylogia Andrieja Diakowa a dokładniej trzeci tom "Za horyzont" Link to post
Nygus 53 Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 "Wiedźmin. Ostatnie życzenie" Andrzeja Sapkowskiego :D Link to post
carolynn 84 Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Fundację Isaaca Asimova. Genialna lektura! Link to post
Frodeck 4 Posted February 9, 2019 Report Share Posted February 9, 2019 Dwie rzeczy ? Seria "Koło czasu" Roberta Jordana i Biblia Tysiąclecia ? Link to post
Disorder 332 Posted March 3, 2019 Report Share Posted March 3, 2019 obecnie czytam "Rywalkę" 😉 Link to post
Niebieska 224 Posted March 3, 2019 Report Share Posted March 3, 2019 Bill Bass "Trupia farma" Link to post
Wesemir 1 Posted March 4, 2019 Report Share Posted March 4, 2019 Obecnie "Gra o Tron" Georga R.R. Martina Link to post
Blackia 117 Posted May 12, 2019 Report Share Posted May 12, 2019 Jeżeli w ogóle...hmm... można to nazwać czytaniem...to...Tak dla odmiany "czytam" "Dziennik 29" 🙂 taką ot interaktywną grę książkową autorstwa Chassapakis Dimitris ^^) Link to post
Summer 1 Posted June 25, 2019 Report Share Posted June 25, 2019 Web novele z gatunku fantasy, w sumie wszystko co mi wpadnie w ręce. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted August 13, 2019 Report Share Posted August 13, 2019 " Ucho Igielne " - Wiesława Myśliwskiego. Link to post
hole 5 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 Męczę "Kształt nocy" Tess Gerritsen. Dawno takiego gniota nie czytałam. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 Od dwóch dni " Księgi Jakubowe" Olgi Tokarczuk. Link to post
hole 5 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 8 minut temu, Janko Bzykant napisał: Olgi Tokarczuk. I jak wrażenia? Bo ja po "Biegunach", których nie udało mi się nawet skończyć... zniechęciłam się totalnie do pani Tokarczuk. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 33 minuty temu, hole napisał: I jak wrażenia? Bo ja po "Biegunach", których nie udało mi się nawet skończyć... zniechęciłam się totalnie do pani Tokarczuk. Jej " Opowiadania bizarne " były na tyle interesujące , że przeczytałem je prawie jednym tchem. Natomiast " Ostatnie historie " sprawiły mi lekki zawód . " Księgi Jakubowe" to bez wątpienia literacka ekstraklasa. Link to post
hole 5 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 34 minuty temu, Janko Bzykant napisał: literacka ekstraklasa. Nie wiem, czy byłabym w stanie przeczytać jeszcze jedną książkę tej autorki. Zniechęciła mnie do siebie totalnie. Nie rozumiem fenomenu wokół jej osoby. Tym bardziej tej nagrody. Dla mnie "Bieguni" to gniot jakich mało. Totalna grafomania, przekombinowana forma okrywająca... nic. Przerost formy nad treścią. Link to post
Janko Bzykant 79 Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 Masz pełne prawo do takiej oceny. I nie oznacza to , że masz zły gust. Ze swojej strony uważam , że często jest po prostu nudna. Link to post
Niebieska 224 Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 Posty na forum andriskos.pl :P Janko Bzykant 1 Link to post
Blackia 117 Posted April 10, 2020 Report Share Posted April 10, 2020 Zaczynam przedpremierowo czytać "Chatę na krańcu świata" i już czuję, ze ten klimat mnie wciąga... I to do tego stopnia, ze obiad wylądował w koszu Link to post
Summer 1 Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 Ja teraz czytam stary dobry "Świat dysku", humor może nie dla każdego ale mnie się podoba. Link to post
jagna 4 Posted July 20, 2021 Report Share Posted July 20, 2021 Aktualnie mam otwartych kilka ksiażek Ostrze Abercombiego - na początku czytało mi sie to bardzo wolno, jednak potem coraz bardziej zaczynałam się wciągać w świat bohaterów oraz czytało mi sie coraz lepiej. Swietna ksiązka z kompleksowym światem. Drapieżny ród Piastów - polecam nie tylko dla fanow historii, można dobrze wczytać się w tematykę początków państwa polskiego ;) A i musżę tutaj polecic dobrą księgarnię https://virtualo.pl/ Szczególnei dla osób, które lubią czytanie ebooków. Mają bardzo dobre promocje na ebooki (również na nowości). Link to post
Recommended Posts