Jump to content

Czy powierzacie swoim przyjaciołom swoje sekrety?

Guest Amethyst

Recommended Posts

Guest Amethyst

Tak jak w temacie.:)

Czy sądzisz, że Wasze tajemnice są bezpieczne u Waszych przyjaciół?

W wypadku zerwania takiej przyjażni, ryzykujesz tym, że Twoje sekrety mogą nie pozostać tylko między Wami ....;)

Hm, wszystko zależy od tego jacy są Ci przyjaciele i jak blisko my sami z nimi jesteśmy zżyci.

Byłabym ostrożna z wyjawieniem WSZYSTKICH moich sekretów dla przyjaciela.

Myślę, że nie jestem w stanie zaufać aż tak bardzo drugiej osobie.

• 2 weeks later...

Tak jak Daerdin, powierzam, choć nie wszystkie. Lepiej, żeby niektóre sprawy zostały tylko dla nas ;)

Poza tym trudno o takiego prawdziwego przyjaciela, któremu można powierzać sekrety :P

Jestem nieufna. Jest jedna osoba, której lubię się wygadać- za***iście potrafi słuchać. [;

Jednak pewne rzeczy zostają tylko dla mnie.

btw. nie mam przyjaciół, zbyt wiele razy sie przejechałam. Wolę zachować dystans.

Raz się zdarzyło, że powiedziałem pewnemu człekowi o kilku sprawach, ale ważniejsze zachowałem dla siebie(coś mnie powstrzymywało) i na szczęście się przeczucie sprawdziło, bo na następny dzień wiedziałaby o tym połowa szkoły. Cóż, więc dlatego nie mówię. :)

• 1 month later...

Mam/ miałam taką przyjaciółkę, której wcześniej powierzałam wszystkie tajemnice. Teraz oddaliłyśmy się od siebie. Ona mi zdradza swoje sekreciki, ale ja już jej nie potrafię wszystkiego zdradzić. Może to nie chodzi o zaufanie a o to, że nie mam ..ochoty, aby jej opowiadać moje tajemnice.

Zresztą ludziom rzadko zdradzam swoje sekrety, dużo zachowuję dla siebie, albo piszę sobie o nich w pamiętniku. Fajna to jest sprawa, bo wiem, że on tego nie zdradzi nikomu. ; ]

Ale zawsze ktoś może je przeczytać :)

No niby tak, ale jak się go dobrze schowie to nie powinno się obawiać o to, że ktoś go przeczyta. W końcu chyba każdy ma prawo do prywatności i rodzice czy ktoś inny powinni o tym pamiętać. ; )

Dlatego ja swój spaliłam.

O nie..ja bym tego nie mogła zrobić. Za dużo jest tam zapisanych moich uczuć, wspomnień, wydarzeń..

zależy...

Od czego?

No niby tak, ale jak się go dobrze schowie to nie powinno się obawiać o to, że ktoś go przeczyta. W końcu chyba każdy ma prawo do prywatności i rodzice czy ktoś inny powinni o tym pamiętać. ; )

Oczywiście zgodzę się z tym ale jest takie coś jak ciekawość ludzka :) czasem ludzie aż nie potrafią się powstrzymać żeby poznać czyjeś sekrety :)

Więc powierzanie sekretów dla przyjaciela tak jak i dla własnego pamiętnika ma swoje minusy :)

O nie..ja bym tego nie mogła zrobić. Za dużo jest tam zapisanych moich uczuć, wspomnień, wydarzeń..

dlatego spaliłam. nie miałam zamiaru wracać do tego co było, zamknęłam pewien rozdział w moim życiu paląc go. nie chcę już tego pamiętać.