Guest Anonymous Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Preferujecie niestabilny i płatny Office z Microsoftu, czy darmowy jego odpowiednik? Osobiście używam tego drugiego. Jest stabilniejszy, wygodniejszy od swojego komercyjnego odpowiednika oraz jest darmowy. Dodatkowym atutem jest zgodność z formatami tego pierwszego, jak i własnymi. Niestety, taktyka Microsoftu polega na ograniczaniu zgodności z innymi systemami, czy też pakietami, takimi jak właśnie office. Link to post
monia 0 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 mam to i to używam częściej Microsoft Office jest lepszy w obsłudze Link to post
borysek01 0 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Mam tylko OpenOffice ale lepszy jest Microsoft office Link to post
Ropson 0 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 microsoft office:D niby taki niepozorny a jest caly potrzebny:D Link to post
AdBlock 0 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Porównanie typu Adobe Photoshop czy Gimp. Jasne, że zawsze płatne programy będą lepsze. W OpenOffice'sie nie znajdziesz wielu niezbędnych funkcji, które posiada MicrosoftOffice, jednak dla osób, które chcą mieć wszystko "legalne" i za "free" powinien OpenOffice wystarczyć. Link to post
Judy Neko 4 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Przeważnie używam Microsoft Office, ale mam w kompie na wszelki wypadek OpenOffice, już raz kiedyś z niego korzystałam, jak popsuł się M.Office. Myślę, że oba te programy się sprawdzają, jak chodzi o pisanie jakiegoś dokumentu, ale czasami OpenOffice za bardzo się nie nadaje do edycji dokumentów Microsoft Office- w każdym razie, ja miałam z tym problemy (np. numeracja stron źle była widoczna ). Link to post
kiriosz 2 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Nie miałem jeszcze okazji skorzystać z OpenOffice i właściwie to dalej nie mam zamiaru. Dobrze mi jest z tym najnowszym Office. Równie dobra była też i poprzednia jego wersja, z 2003 roku. Link to post
Jeux 0 Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Open Office spełnia wszystkie moje wymaga - a wypada zaznaczyć, że rzadko korzystam z edytora tekstu, więc biorę to, co mam pod ręką i nie narzekam. Link to post
Daerdin 0 Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Nie korzystałem nigdy z OpenOfice, korzystam z Microsoft Office :) Link to post
Guest Amethyst Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Ja nie mam na swoim PC Misrosoft Office tylko Open Office. Również żadko krzystam z tego edytora tekstu. Póki co OpenOffice mi wystarcza :D Link to post
Koleszko 204 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Jedynym edytorem tekstu z jakiego korzystam jest Notatnik :P Jednak jeżeli już to OpenOffice :) Bo jest free. Link to post
Judy Neko 4 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Po zakupieniu nowego systemu, nie mam Microsoft Office, bo jest zbyt drogi :( i zamiast niego mam Open Office. Dodatkowo jeszcze mam w kompie pełne wersje: Microsoft Works i Ashampoo Office 2008 (dodane do różnych komputerowych gazet)- tak na wszelki wypadek. Link to post
Alice 0 Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Office od Microsoftu, jakoś się przyzwyczaiłam do niego. Mam cały pakiet OpenOffice, ale korzystałam z niego tylko wtedy gdy miałam starą wersję MO, z której jedynie Worda miałam zainstalowanego, a potrzebne mi były narzędzia do prezentacji. Jakoś specjalnie różnicy w funkcjonowaniu obu tych pakietów nie wiedziałam. Jest stabilniejszy MO nigdy mi nie padło tak samo z siebie, w żadnej z wersji jakie miałam, więc nie widzę, gdzie tu OpenOffice miałby być stabilniejszy. Link to post
Psychodela 3 Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Przyzwyczaiłam się do Microsoft Office`a i nie potrafię się przerzucić na Open`a. Niby podobne, funkcja taka sama, ale wydaję mi się, że MO jest lepsze. ;] Link to post
K4K 27 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Zależy czy Win czy Linux. Mam to i to :) Link to post
Myś 9 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Mam tylko Microsoft Office i tego używam ;) Link to post
carolynn 84 Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Wolę MS Office. Przyzwyczaiłam się, no i mam w nim wszystkie funkcje, których potrzebuję. Ciężko byłoby mi się przestawić np. z Excela na Calca. Link to post
Allyna 6 Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Microsoft Office, bo go używam i jest dla mnie wygodniejszy ;) Link to post
Luvuu 380 Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Od zawsze używam Microsoft Office, z OpenOffice nawet nigdy nie miałam "kontaktu". Choć czasem podczas pisania Word potrafi mnie wkurzyć, to raczej nie narzekam ;) Link to post
Dev 295 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Aktualnie mam Pakiet Microsoft Office 2007. Wcześniej korzystałem z OpenOffice i szczerze nie widzę większej różnicy. Do podstawowych potrzeb jest idealny, a przede wszystkim darmowy ;) Link to post
Maurycy 225 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Mam częściowy pakiet Office 2010. OpenOffice jest świetną alternatywą, ale jednak wolę MS ze względu na to że używam go też na uczelni. Link to post
Ojczulek 0 Posted April 19, 2014 Report Share Posted April 19, 2014 Preferujecie niestabilny i płatny Office z Microsoftu, czy darmowy jego odpowiednik? Osobiście używam tego drugiego. Jest stabilniejszy, wygodniejszy od swojego komercyjnego odpowiednika oraz jest darmowy. Dodatkowym atutem jest zgodność z formatami tego pierwszego, jak i własnymi. Niestety, taktyka Microsoftu polega na ograniczaniu zgodności z innymi systemami, czy też pakietami, takimi jak właśnie office. Od lat używam obu pakietów i z własnych doświadczeń mogę powiedzieć, że MS Office góruje nad innymi w tej branży, co nie znaczy, że jego darmowe odpowiedniki nie są dobre, bo są tyle tylko, że niektóre zwłaszcza w starszych wersjach miały problemy ze stabilnością nowsze wersje np: OpenOffice 4,1 tych problemów już nie mają ponadto wydaje mi się, że MS Excel jest znacznie bardziej funkcjonalny, jeśli chodzi o ergonomie i przejrzystość interfejsu to już kwestia gustu. Link to post
awredkiss 19 Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Korzystam z OpenOffice.Wolałabym jednak korzystać z Microsoft'a, bo z niego korzystam w szkole.. Mam jakieś większe obeznanie tam niż w Open'nie. Link to post
Maurycy 225 Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Torrenty są teraz płatne, czy co..? ;) Link to post
awredkiss 19 Posted April 26, 2014 Report Share Posted April 26, 2014 Torrenty są teraz płatne, czy co..? ;) no chyba nie są :) ale trzeba umieć ogarnąć potem ... Link to post
Recommended Posts