adhd 0 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Do teledysków, filmów i tym podobnym - zrozumiem. Ale jeśli widzę umalowanego faceta na drodze, gdzie powieki ma w kolorze itd, to aż mnie coś się robi. Stoję i nie wiem, czy to facet, czy kobieta. Koniec świata jest bliski -.- Link to post
Pyskata. 179 Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 U metalowców i tym podobnych nie mam nic przeciwko. Wygladają ostrzej i fajniej. Oczywiście mówię tu tylko o kredce, a nie o podkręconych rzęsach i różowych ustach. xD Ale tak na codzień, gdybym zobaczyła normalnego faceta malującego się. Feee. Never. Link to post
Anubis 121 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Jedyny makijaż u faceta? Klubowe, albo reprezentacyjne barwy na ryju. Nic więcej. Link to post
Hexe 0 Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Hmm jedynie akceptuje wymalowaną twarz u faceta w przypadku gdy idzie na mecz.. każde inne malowanie faktycznie,wydaje mi sie troche pedalskie , no chyba że to tak dla jaj i śmiechu ... Link to post
endorfina. 7 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 łe, fe, fuj. chyba, że barwy klubu jakiegoś albo maskujące ;P Link to post
alexa__a 2 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Ja tam nic nie mam przeciw mejkapowi u faceta. Jedynie miałabym jeśli wyglądałby w nim lepiej niż ja. Link to post
rmarduk 0 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Facet z makijażem wygląda strasznie. Link to post
Cichy 4 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Nigdy nie robiłem sobie makijażu i nigdy nie będę. Jestem płci brzydkiej i tak ma zostać. Link to post
T85 95 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Oj za przeproszeniem ale makijaż u faceta to już jest jakaś patologia grzecznie mówiąc. Więc ja proszę nie popadajmy w takie akty istnej desperacji i lepiej dajmy zakaz facetom aby używali i makijażu. Wyjątkiem mogą być mecze :D I proszę mi tu nie wspominać o równouprawnieniu bo tego się makijaż nie tyczy i lepiej niech faceci skończą tą parodię z makijażem i zostawią makijaż dla kobiet bo na nich lepiej wyglądają :) Link to post
agusiek 3 Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Nie żebym była nietolerancyjna czy staroświecka... ale makijaż nie pasuje do mężczyzny, który powinien być... no męski xD Link to post
T85 95 Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 agusiek, ja ciebie rozumiem i według mnie tego nie powinna uwzględniać tolerancja bo to jest tylko ośmieszanie mężczyzn ten makijaż na ich twarzy :D Link to post
Frodeck 4 Posted September 22, 2011 Author Report Share Posted September 22, 2011 Makijażowi u mężczyzn mówię stanowcze nie! Jedyne co może być to pomadka do ust jakaś nawilżająca jak komuś usta pękają :P Link to post
Jacqueline 20 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Facet może co najwyżej delikatnie zakryć niedoskonałości korektorem. To tyle odnośnie "makijażu". Każde inne upiększanie jest przeznaczone dla kobiet. Link to post
Lexis 15 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 W gruncie rzeczy nie jest to nic nowego. Mężczyźni malują się od wieków. To dopiero nasze czasy nie uznają wizerunku umalowanego mężczyzny. Nie uznaję konwenansów. Jeśli facet chce się umalować - nie ma sprawy, wręcz będę pod wrażeniem odwagi. Czy mi się to podoba? To zależy, jaki makijaż i czy on do niego pasuje. Tak samo jak w przypadku kobiet. Link to post
carolynn 84 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Czułabym się dziwnie, gdyby mój chłopak chodził w makijażu. Jakoś nie odpowiada mi to. Rozumiem artystów - wizerunek sceniczny i te sprawy. Ale zwykły mężczyzna miałby się malować i to każdego dnia? Nieee... Nawiasem mówiąc, zdarzyło mi się kiedyś zrobić mini kurs używania podkładu dla kolegi. Miał problemy ze skórą, użył takiej maziajki i przyszedł w tym na uczelnię. Wyglądał tak niefortunnie, że musiałam mu pomóc ;) Link to post
Marcinox 37 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Krem to chyba nic złego, tak samo jeśli chodzi o pomadkę bezbarwną którą (przynajmniej ja używam na obsieczone usta, lub suche, spękane), podkład czy korektor czy co tam innego.. no da się to znieść, ale oczy, jakieś kreski niee... to już przesada. Link to post
K4K 27 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Boże chroń te polske xd tak jak Marcin, oprócz pomadki - z resztą stricte męskiej z linii NiveaMen nie uznaje nic xd Link to post
Maurycy 225 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Tylko taki sołtys and eXmate 2 Link to post
mutssy 4 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Myśle, że krem czy pomadka ochronna to nic złego, ja lubię kiedy mężczyzna dba o swoją cerę. Ale podkłady pudry, kreski pod oczami to raczej dla kobiet :) K4K 1 Link to post
sołtys 5 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Nie ma nic złego jak facet o siebie dba. Tak jak piszecie, pomadka bezbarwna jak najbardziej, na zimę zwłaszcza. To samo kremy. To są po prostu zabiegi czysto zdrowotne, a nie mające nas upiększać. Tak samo nie mam nic przeciwko nałożeniu jakiegoś pudru czy coś gdy idzie się na jakąś oficjalną impezę, ubiera garnitur itd. Co innego oczywiście malowanie ust, oczu itd. Jeszcze ewentualne regulowanie brwi jest do zniesienia, jak ktoś ma krzaki, albo zrośnięte na środku, chociaż na szczęście mnie to nie dotyczy. :P Link to post
Nygus 53 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Nie mam nic do zadbanych metroseksualnych facetów. Byle nie siedział w łazience dłuzej jak ja ;p Lepszy dbający o siebie, niż taki z żałobą za paznokciami :D Link to post
Niebieska 224 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Jak facet siedzi dłużej jak ja w łazience to jest źle! Co do metroseksualnych to odpadają bo trudno ich odróżnić od gejów :P ;) Link to post
Hubert84 0 Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Uważam, że makijaż nie jest w ogóle dla mężczyzn. Co innego pielęgnacja twarzy. ja sam używam kremu do twarzy i różnych kremów po goleniu, ale to tylko pielęgnacja twarzy i myślę, że kobieta lubi gdy jej mężczyzna dba o siebie, ale bez przesady. Link to post
costec 0 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 jest mało wyjątków, np. klaunom wypada :) Link to post
Adiyoshi 0 Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Pomadka na popękane usta to nic złego przecież... Link to post
Recommended Posts