dobrodziejka 30 Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Tylko i wyłącznie w grzybowej zupie na wigilię. :) Link to post
zuz 0 Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Ja też uwielbiam zbierać grzyby. Coprawda mogę się o grzyba potknąć i go nie zobaczę, ale i tak lubię. Uwielbiam spacerować, uwielbiam spędzać czas na łonie natury i ten dreszczyk emocji w czasie poszukiwań:) Link to post
dobrodziejka 30 Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Oczywiście - dreszczyk emocji,zwłaszcza jak natkniemy się na żmiję sądząc, że to patyk - emocji jest co niemiara. A wracając do grzybów, w tym roku jest ich bardzo dużo, widzę jak ludzie w rannych godzinach już powracają z lasu z pełnymi koszami. Dzisiaj np pod Kauflandem i Lidlem stało pełno kobiet z wiadrami prawdziwków,a jeden w jeden piękny i zdrowy . Na łonie przyrody dobrze przebywać, a jeszcze jak nie przychodzi się z lasu z pustymi rękoma,tylko potem to obieranie,krojenie i suszenie,ale warto - kto lubi. ;) Link to post
hultajek 0 Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Uwielbiam zbierać grzyby, ale jeść już nie bardzo.Najfajniejszy jest chyba sam fakt znajdywania:D Link to post
Maurycy 225 Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Tak, łażenie po lesie jest prawie jak medytacja. A marynowane grzybki są dobre do wódki. Link to post
dobrodziejka 30 Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Też ;) , ale nie tylko - mogą być dodatkiem po prostu do drugiego dania. Link to post
costec 0 Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 są już grzyby w tym roku czy nie jeszcze? Link to post
Mino 0 Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 pojawiają się - razem ze żmijami :/ Link to post
fibi80 0 Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Ja czekam na kanie. Link to post
costec 0 Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 grzybów raczej nie było. szkoda. ale takie uroki suszy. w każdym razie spacerować po lesie i tak można było. Link to post
fuHAfuLi 1 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Kiedyś lubiłem grzybobranie. Trzeba trafić na piękny las z grzybami i poziomkami :) i piękną czarownicą, żeby to pokochać :) Link to post
Pankracynka 1 Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 Odkurzam temat grzybów. To wszystko tutaj jest takie zakurzone i stare, że gdzie by nie kopnąć, unosi się chmura kurzu! Dużo roboty przed nami, żeby to wszystko przywołać do porządku. No więc - Ad rem. Grzybozbiórstwem zajmuję się w sposób obsesyjny i histeryczny. Na szczęście tylko kilka miesięcy w roku. Raczej tak - pod koniec roku. Tak. Zdecydowanie w drugiej połowie roku. Potem i przedtem jestem w miarę normalna. W tym sezonie znalazłam 4. Słownie : cztery. Grzyby. Od sierpnia do połowy listopada! I tyle w temacie.? Link to post
Recommended Posts