Mglista 1 Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Nie jestem osobą, wierzącą w gusła. Jednakże wierze w zasuszanie kwiatów tj. że zasuszając kwiaty od lubego zasusza sie milość, zauważyłam,że zawsze kiedy zasuszałam otrzymane od niego bukiety zaczynaliśmy się sprzeczać i to głównie o błachostki. Można się z tego śmiać ale ja swoje wiem... A jak to jest z Wami? a Wy znacie podobne przypadki?? Link to post
MalinoweLove 0 Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Ja nie wierzę w takie coś, ale nie wiem, może z czasem to się zmieni. Moja mama zasuszyła wiązankę ślubną zgodnie z tradycją na cały rok. Jak na razie wielkich kłótni i rozwodu (wypluć te słowa) między nimi nie ma, więc może te kwiatki coś dają. xD Ale na dzień dzisiejszy w kwiatki nie wierzę. Link to post
niebieska34 0 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Ja też nie wierzę w przesądy, zabobony, horoskopy i tego typu sprawy , ale wierzę, że wszystko co mi się przydarza dzieje się za sprawą Boga, gdyż ma on w tym jakiś cel by zdarzyło się to czy tamto. :) Link to post
Lorczi 1 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Ja też nie wierzę w przesądy, zabobony, horoskopy i tego typu sprawy , ale wierzę, że wszystko co mi się przydarza dzieje się za sprawą Boga, gdyż ma on w tym jakiś cel by zdarzyło się to czy tamto. :) Zgadzam się z Tobą w 100%.:D Link to post
Judy Neko 4 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Nie wierzę w żadne przesądy. Nie słyszałam wcześniej o tym, że zasuszone kwiaty przynoszą pecha. :shy: Mglista, a może Twój chłopak się na Ciebie obraził, bo zobaczył, że zasuszyłaś bukiet od niego? Link to post
Jeux 0 Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 O tych kwiatach słyszę po raz pierwszy w życiu i w sumie, to nie wpadłoby mi do głowy, że to coś złego. Nie jestem zabobonny, nie ruszta mnie czarny kot, piątek trzynastego, et cetera. Link to post
dolly 2 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Nie wierze w to. Mam róże zasuszoną w pokoju od mojego chłopaka i nadal jesteśmy ze sobą :) Link to post
Myś 9 Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Nie wierzę w takie przesądy i szczerze mówiąc nigdy wcześniej o takim czymś nie słyszałam. Link to post
T85 95 Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Ja nie wierzę w takie coś bo to jest dziwne w pewnym stopniu :) Link to post
Zagadka 14 Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Takie przesądy może były traktowane poważnie w czasach kiedy wierzono w czarownice itp. nie wierze w takie rzeczy i nie robię tego, to tak samo jak zbite lustro to siedem lat nieszczęścia itp. dla mnie to bzdury. Link to post
niebieskooka 0 Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Nie zasuszam kwiatków i nie wierzę w przesądy. Link to post
Mrs_Misery 220 Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Nie zasuszam kwiatów bo później się sypią :puppyeyes: Link to post
Cichy 4 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Nie wierzę w przesądy. Kto wierzy, jest idiotą. To tylko wytłumaczenie naszych błędów. Do nas należy życie. Link to post
Guest filuś Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Kwiatki szuszę, bo kwiatki lubię. Przesądy przesadnie przesądzają o nas. Link to post
agusiek 3 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Tak się sympatycznie składa, że mam cały ogromny bukiet zasuszonych kwiatów od Lubego i nic się między nami nie zmieniło. Nie wierzę w przesądy. Link to post
rmarduk 0 Posted August 26, 2011 Author Report Share Posted August 26, 2011 A z tymi kwiatami to według mnie działa. Co dziewczyna zasuszy kwiat od mojej osoby to się rozpada wszystko. Link to post
Disorder 332 Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 nie wierzę w takie rzeczy, ale kwiatów nie zasuszam, bo mi się to nie podoba. po prostu. ;) Link to post
Ines 5 Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Miałam tak samo :confused_: Mnie mama o tym uświadomiła. Od tamtej pory nigdy nie zasuszę kwiatów, i tak jakby dalej coś się popsuło między mną o moim ukochanym ... może to zbieg okoliczności tylko. Link to post
Recommended Posts