Guest Amethyst Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Zespół Within Temptation założyli w 1996 roku wokalistka Sharon den Adel i gitarzysta Robert Westerholt. Ich muzyka opisywana jest jako metal symfoniczny lub gotyk. Niedługo po założeniu formacji, do Adel i Westerhota dołączyli basista Jeroen van Veen, gitarzysta Michiel Papenhove, a także Martijn Westerholt grający na keyboardzie i perkusista Ivar de Graaf. W takim składzie grupa podpisała kontrakt z wytwórnią DSFA. Link to post
beatag60 4 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Bardzo lubię taaak Sharon jest jedną z moich ulubionych wokalistek taaak Link to post
Guest Amethyst Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Bardzo lubię A jaką piosenkę WT lubisz najbardziej ?;-) Link to post
beatag60 4 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=VK9qfVQ4Z04&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=yCxb8FwhzK8&feature=related Proszę bardzo hurraaaaaaa Link to post
kiriosz 2 Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Ostatnio poznałem, cudowny zespoł *-----* Ściągnąłem około 30 piosenek i zaczynam każdą po kolei słuchać xD Link to post
Sleepy 0 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Kocham, kocham i uwielbiam. A co do Sharon to piosenka, którą nagrała w zeszłym roku z kimś kogo nie znam jest conajmniej dziwna. Link to post
Victoria 0 Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Moim zdaniem zespół wart wysłuchania, ma sporo całkiem niezłych kawałków. Link to post
Mrs.Misery 0 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Głos wokalistki jest piękny. Muzykę i teksty też mają niebanalne. Jakoś miło mi się słucha ich utworów. Każdy z nich ma coś w sobie, ale najbardziej uwielbiam "Mother Earth" i "Our Farwell" Link to post
Piter10 0 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Dobry zespół, świetny głos wokalistki, czasami lubię posłuchać, mam chyba wszystkie płyty ale nie jestem pewien. Link to post
Sylywy 0 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Kobieta ma świetne brzmienie. Zaczeło się u mnie na piosence "Jillian" słucham ich do tej pory. Link to post
Connie 0 Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Strasznie irytuje mnie głos Sharon i dlatego nie słucham Within Temptation. Link to post
Hexe 0 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Bardzo spodobały mi się niektóre utwory Within Temptation, miedzy innymi słynna Utopia dlatego tez od czasu do czasu lubie posłuchać ich piosenek :) Link to post
Myś 9 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Lubię ten zespół i piosenki. Często ich słucham a ulubione utwory to "Somewhere", "Frozen", "Angels" i "Blue Eyes" :) :) Link to post
dolly 2 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Też dobry zespół, nawet jeden z moich ulubionych. Niedługo będzie koncert w Warszawie, ale fajnie byłoby pojechać :chillout: Sharon jest jedną z moich ulubionych wokalistek taaak Moich też Ice Queen to moja ulubiona piosenka =D =D =D Link to post
T85 95 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Oj jakoś nie przyjął się ten zespół na mojim gruncie i sam nie wiem czemu nie mogę się do nich przekonać :) Link to post
pdm 0 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Lubię, jak większość pań tutaj. Ale preferuję te starsze kawałki. Link to post
szem 1 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Poza pojedynczymi utworami - nie przepadam. Pisk tej pani na wokalu nie podchodzi mi zupełnie. Dla mnie to jest komercyjne wycie. Schematyczne, nudne i bez polotu. Taka jałowizna. Kolejne Evanescence z "wyjącą krolową zaświatów" na czele. W gimnazjum miło było poczuć się mrocznym i zapuścić taki klimat, już wyrosłam. Link to post
Frodeck 4 Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Evanescence nie ma podjazdu, po pierwsze Amy Lee nie ma tak potężnego głosu, po drugie Evanescence nie ma tak potężnej warstwy symfonicznej. Bardziej by pasowało porównanie ich do Lacuna Coil, Within Temptation jest dużo bardziej symfoniczne i to mi się w nich podoba :) Link to post
agusiek 3 Posted September 14, 2011 Author Report Share Posted September 14, 2011 Swego czasu lubiłam od czasu do czasu posłuchać. Teraz nie. Link to post
carolynn 84 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Są calkiem,całkiem. Szczególnie przypadło mi do gustu "Memories" :) Reo-Cooker 1 Link to post
margot1616 73 Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 Mają w sobie coś. Pierwszą ich piosenką, którą usłyszałam było "Mother Earth" i jakoś najbardziej mi się podoba ;) Link to post
Recommended Posts