Jump to content

Within Temptation

agusiek

Recommended Posts

Guest Amethyst

Zespół Within Temptation założyli w 1996 roku wokalistka Sharon den Adel i gitarzysta Robert Westerholt. Ich muzyka opisywana jest jako metal symfoniczny lub gotyk. Niedługo po założeniu formacji, do Adel i Westerhota dołączyli basista Jeroen van Veen, gitarzysta Michiel Papenhove, a także Martijn Westerholt grający na keyboardzie i perkusista Ivar de Graaf. W takim składzie grupa podpisała kontrakt z wytwórnią DSFA.

• 4 months later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 8 months later...

Też dobry zespół, nawet jeden z moich ulubionych.

Niedługo będzie koncert w Warszawie, ale fajnie byłoby pojechać :chillout:

Sharon jest jedną z moich ulubionych wokalistek taaak

Moich też

Ice Queen to moja ulubiona piosenka =D =D =D

Poza pojedynczymi utworami - nie przepadam. Pisk tej pani na wokalu nie podchodzi mi zupełnie. Dla mnie to jest komercyjne wycie. Schematyczne, nudne i bez polotu. Taka jałowizna.

Kolejne Evanescence z "wyjącą krolową zaświatów" na czele.

W gimnazjum miło było poczuć się mrocznym i zapuścić taki klimat, już wyrosłam.

• 4 months later...

Evanescence nie ma podjazdu, po pierwsze Amy Lee nie ma tak potężnego głosu, po drugie Evanescence nie ma tak potężnej warstwy symfonicznej. Bardziej by pasowało porównanie ich do Lacuna Coil, Within Temptation jest dużo bardziej symfoniczne i to mi się w nich podoba :)

• 7 months later...
  • 3 weeks later...