Jump to content

Bezsenność i senność

malynaaaaa

Recommended Posts

Guest Amethyst
A Ty ? : >

W ogóle nie spałam ...

'

Lubię spać

Ja też lubię ale czasem coś sen nie przychodzi, więc znajduję sobie przeróżne zajęcia w necie albo...sprzątam mieszkanie.

emocje biorą gorę i wtedy ciężko mi zasnąć .

Tak też bywa ;f

na sen najlepsza jest wódka ;>

Jak się ma naście lat to też będziesz mówił, że alkohol jest odpowiedni? :o

Polecam gorące kakao, nie spać w ciągu dnia, nie wylegiwać się przez 12h dnia poprzedniego i oczywiście porządnie zmęczyć organizm. najlepiej ćwiczeniami, niekoniecznie pracą .

Pozdrawiam i życzę przespanych nocy ;D

i oczywiście porządnie zmęczyć organizm

wiele ludzi właśnie ze zmęczenia nie jest w stanie spać.

o.O a myślałam, że melatonina =D

bo to prawda, własnie ten hormon odpowiada za sen.

co do prochów, to trzeba na nie uważać- niektóre za***iście źle działają na organizm, uzależniają również.

• 5 months later...

Nie mam problemu z bezsennością, ale zbyt długo śpię. Na szczęście, jak trzeba, to wcześniej wstaję, dzięki znienawidzonemu budzikowi. Bardzo rzadko kładę się spać w ciągu dnia, robię to na ogół po źle przespanej nocy, albo jak się nie wyspałam.

• 4 weeks later...

Ja przez dłuższy czas miałam problemy ze snem. Potrafiłam całymi nocami wpatrywać się w sufit, przewracać z boku na bok... a sen i tak nie przychodził.

Stosowałam jakieś tabletki, syropki na lepszy sen, ale nie zawsze to pomagało.

Jakoś mi przeszło i od paru miesięcy moje problemy z bezsennością na szczęście minęły :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Były takie noce, kiedy nie mogłam zasnąć, bo cały czas o czymś myślałam. Niekiedy zasypiałam o 20 i spałam do 12, i w dzień jeszcze spałam, czasami są takie męczące dni, i organizm potrzebuje tego snu więcej. Ostatnio nie mam takich problemów, kładę się o 22 i wstaję o 7 :)

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Ogólnie mogę spać bardzo dużo, no ale tak się składa, że ostatnimi czasy chodzę spać dosyć późno. Acz mimo wszystko nadrabiam to cholernie głębokim snem, co przekłada się na to, że jestem wyspany. Okres bezsenności miałem raz w życiu. Gdzie przez 8 dni spałem 10h. Myślałem, że padnę z wycieńczenia, ale ostatecznie wszystko wróciło do normy.

• 4 months later...