kiriosz 2 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Ta, oboje. Mam tego serdecznie dosyć. Chciałbym, aby z tym skończyli. Link to post
Daerdin 0 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 kiriosz, to tak jak u mnie. Mam dość smrodu tych papierosów. Wiele razy prosiłem żeby je rzucili ale bezskutecznie. Link to post
fuckinladycore 0 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Nie palą,ponieważ im nie pozwalam.Gdy zauważyłam u mamy papierosy w torebce to je wyrzuciłam.I rozpoczęłam z nią walkę którą wygrałam.Gdy wyczuje od niej dym papierosów co się zdarza gdy przyjeżdża do nas jej przyjaciółka wyrywam jej papierosa[jeżeli zauważe że pali] i patrząc jej w oczy łamie na pół.Przyznaje troche parzy,ale warto się poświęcić.Moja mama pali raz na 2 miesiące?Takie palenie to nie palenie,ale źle wpływa na zdrowie Link to post
Mrs.Misery 0 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Nie palą,ponieważ im nie pozwalam.Gdy zauważyłam u mamy papierosy w torebce to je wyrzuciłam.I rozpoczęłam z nią walkę którą wygrałam.Gdy wyczuje od niej dym papierosów co się zdarza gdy przyjeżdża do nas jej przyjaciółka wyrywam jej papierosa[jeżeli zauważe że pali] i patrząc jej w oczy łamie na pół.Przyznaje troche parzy,ale warto się poświęcić.Moja mama pali raz na 2 miesiące?Takie palenie to nie palenie,ale źle wpływa na zdrowie Szczerze mówiąc gdybym była Twoją Mamą, gdybyś traktowała mnie jako Matkę tak jak traktujesz tu swoją, nie wiem chyba doszło by do rękoczynów... To Twoja Matka, jeśli ma gościa i ma ochotę zapalić a Ty w tym czasie przy koleżance wyrywasz jej papierosa i łamiesz na pół dla mnie było by to upokarzające i nie życzyłabym sobie żebyś robiła takie akcje. Masz 14 lat nie żebym Ci wypominała wiek, ale może wkrótce będziesz chodzić na imprezy gdzie będzie alkohol, napijesz w dobrej atmosferze łyka i nagle Twoja Matka wyrywa Ci szklankę z ręki i rzuca o podłogę przy Twoich znajomych. Jakie uczucie? Pomysł na oduczenie Mamy palenia miałaś średni, przynajmniej dla mnie nieco zbyt ostry. Twoja Mama zakładam ma już swój wiek i jeśli chce palić niech pali, nie możesz jej tego zabronić bo nie zamieniłyście się jeszcze rolami - na szczęście. Z tego co piszesz nie pali przy Tobie tylko wyczuwasz od niej dym, grzebiesz jej w torebce. Nie chciałabym mieć takiej córki która takim sposobem chce mnie oduczyć nawyku. Link to post
fuckinladycore 0 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Mrs_Misery, moje siostra ma astmę.Takie Twoje zdanie :) Link to post
Mrs.Misery 0 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Mrs_Misery, moje siostra ma astmę.Takie Twoje zdanie :) Tak, to moje zdanie. Twoja Mama pali jak piszesz raz na dwa miesiące, to jak mówisz prawie że nie palenie a jednak Ty odwalasz jej sceny z rzucaniem papierosów i łamaniem ich na pół zamiast po prostu podejść i porozmawiać, bo to jest możliwe. Astma to żadne wytłumaczenie tego jaką przybrałaś taktykę a tylko o to mi chodzi, jak traktujesz Mamę gdy widzisz ją z papierosem ten raz na dwa miesiące. Link to post
PLANETA 0 Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 No więc tak ojciec jeszcze pali, ale mama już nie 3 lata . :P Link to post
trus 208 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 ojciec pali, niby chce rzucić, ale coś mu nie idzie ;D w sumie teraz nie przeszkadza mi to już tak bardzo, kiedyś byłam bardziej na to wyczulona . Link to post
Daerdin 0 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 trus, może i już teraz tak Ci to nie przeszkadza, ale jednak szkodzi cały czas tak samo ;) Link to post
kiriosz 2 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 kiriosz, to tak jak u mnie. Mam dość smrodu tych papierosów. Wiele razy prosiłem żeby je rzucili ale bezskutecznie. Ja już nawet nie mam pomysłu na to, jak ich przekonać. Nie przekonuje ich fakt, że sporo moich ubrań śmierdzi fajami i dosyć często muszę je prać, nawet, jeśli są czyste... U mnie w szkole ludzie są wyczuleni na fajki, nie raz osądzali mnie, że palę. Głównie z powodu palenia rodziców ja nie mam zamiaru zaczynać z tym nałogiem. Link to post
Sylywy 0 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 gdy sie urodziłam tatuś przestał kopcić. Nawet gdyby chcieli, nie pozwoliłabym im na to. Link to post
Daerdin 0 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 To masz bardzo duży wpływ na rodziców :D Link to post
Impulsive 1 Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Rodzice tudzież jeden rodzic (mam tylko matkę) - nie pali, kiedyś znalazłam u niej paczkę fajek i na awanturze się skończyło, nigdy więcej nie zapaliła .. Ogólnie sama palę ale nienawidzę gdy ktoś pali przy mnie, dlatego sama też nie palę przy innych tylko w samotności ... Link to post
Samuel 67 Posted August 13, 2010 Report Share Posted August 13, 2010 Ojciec kiedyś palił, ale odkąd lekarz powiedział mu, że biorą się stąd moje problemy zdrowotne, zrezygnował. I chwała mu za to. Gdybym miał popalającą dziewczynę, robiłbym chyba wszystko, aby spróbować przekonać ją do rzucenia tego gówna :D. Link to post
Zorina 0 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Mama nigdy nie paliła, a tata rzucił 10 lat temu. Link to post
Ingrid 0 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Moi rodzice palili kiedyś, ale nigdy przy nas, teraz juz palą tak dla towarzystwa, kiedy gdzieś wychodzą, ja nie widuję ich z papierosem. Link to post
L3oN 0 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 U mnie palą i to ostro :D Link to post
Mercutio 5 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Ojciec pali jak smok, nigdy nie liczyłem ile, ale myślę że minimum 1 paczkę dziennie. Matka nie pali. Link to post
DarkRider 0 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Całe szczęście rzucili dawno temu, więc nie muszę truc się dymem z tego syfu zwanym papierosami. ;) Link to post
Guest Dev Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 No niestety oboje palą, ale jestem strasznie cięty na to.. Gdy palą w mieszkaniu, po prostu wychodzę. Nie mam zamiaru przesiąkać dymem.. Link to post
Pantera 0 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Obydwoje palą,od wielu lat Link to post
Zasmach 0 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Matka pali od lat. Ale to się skończy. To zbyt mocno nadwyrężą domowy budżet. Zrobię to drastycznie, ale rzuci palenie :) Już ją ostrzegłem i daję jej czas do końca roku Link to post
Bardock 1 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Ta, i muszę się dusić tych ich dymem chcąc nie chcąc (czasem nie da się tego uniknąć). Link to post
Anubis 121 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mama pali tylko, jak jesteśmy u ciotki (jej siostry). Albo jak ja zapalę shishę. :D Ojciec nie pali w ogóle. Link to post
agusiek 3 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mama nie pali, ojciec owszem. Nie przeszkadza mi to, bo na każdą fajkę wychodzi na balkon. Link to post
Recommended Posts