Guest Amethyst Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Jak w temacie . Proszę jeszcze napisać czy Wam to przeszkadza :P Link to post
val 75 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Palą i to odkąd pamiętam. Nie ma szans, żeby rzucili. Ojciec nie jeden raz landrynki wpieprzał. Jest w stanie ograniczać, nie pali jeśli nie ma papierosów. Najbardziej mnie wkurza jak coś konsumuję w kuchni, a matka siada ze szlugiem i mi dymi w nos. Upominam ją to zaczyna się burzyć, żebym poszła jeść do pokoju. A to mnie jeszcze bardziej wk***ia. Dlaczego ja mam wyjść z kuchni, skoro chcę sobie spokojnie zjeść. Niech ona sobie idzie na balkonie wypali, w kiblu. Ojciec przynajmniej stanie gdzieś zboku i nie ma szans żeby kopcił komuś pod nos. Za to matka to dla mnie szczyt bezczelności... Link to post
SkiesSoBlue. 0 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 mama pali od ponad 30 lat, ojciec rzucił kiedy się urodziłam. podobnie jak u młodej, kiedy upominam mamę, żeby wypaliła gdzie indziej, zaczyna się kłótnia, bo przecież ja akurat nie muszę siedzieć obok... nienawidzę tego zapachu, na szczęście teraz nie bywam często w domu, bo studiuje i nie muszę wdychać tego świństwa. Link to post
Secret 1 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Palą palą mimo tego ,że już było tyle podejść żeby rzucić. Kiedyś sama paliłam więc ogólnie mi to jakoś nie przeszkadza bo nie przychodzą do mnie do pokoju i nie palą mi nad głową. :) Link to post
rebellious angel 80 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 U mnie pali tylko tata. Mama nienawidzi fajek i od zawsze mnie upominała, abym nie chwytała się tego świństwa. Tata pali już paręnaście lat. Dokładnie nie wiem ile. Wiem, że próbował rzucić, chyba nawet rok nie palił, ale znów zaczął. Stres, nerwy są powodem też tego, że po pewnej przerwie znów zaczyna się palić. Link to post
Lipton 0 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 U mnie pali tylko tata. Mama nienawidzi fajek i od zawsze mnie upominała, abym nie chwytała się tego świństwa. Identyczna sytuacja jest u mnie :) Link to post
MalinoweLove 0 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 U mnie każdy pali odkąd pamiętam, próbowali rzucić, ale jak u Rebellious Angel, stres powoduje, że ciągle wracają do papierosów. Czy przeszkadza ? W ogóle. :D Link to post
rebellious angel 80 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Czy przeszkadza ? W ogóle. :D A mi to przeszkadza. Tzn. rozumiem to, że jest ciężko rzucić fajki, ale nie życzę sobie, aby mój tata palił przy mnie i raczej tego nie robi, bo nienawidzę dymu papierosów. Link to post
MalinoweLove 0 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Może to okropnie zabrzmi, ale... przyzwyczaiłam się i nie przeszkadza mi ten smrodek papierosowy. :) Link to post
rebellious angel 80 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 No można się przyzwyczaić. ( ; Mi przeszkadza, jak mój tata czy ktokolwiek inny pali w pomieszczeniu. Bo np. jak kumple palą fajki to nie mam nic przeciwko, bo zazwyczaj to robią na świeżym powietrzu. Link to post
MalinoweLove 0 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Ja jakoś się przyzwyczaiłam. :) Link to post
~okej 0 Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Moi palą, ale mama więcej niż ojciec i do tego czerwone, a ojciec mętole... Hee przeszkadza mi to bo ja już nie palę i najbardziej mnie denerwuje smród tego dymu bo aż nie dobrze się robi... :P Link to post
val 75 Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Mi sam fakt palenie nie przeszkadza, mnie po prostu wku*wia jak dym leci mi w twarz, a szczególnie przy posiłku. Dla mnie to wyraz braku szacunku i kultury... Mogą palić jak konsumuję, ale niech staną trochę dalej ode mnie, a nie siedzieć obok mnie. Link to post
Zagadka 14 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Moja mama pali od kiedy pamiętam i nigdy mi to nie przeszkadzało, teraz tym bardziej bo z nią nie mieszkam i też sam pale. Ojciec kiedyś palił ale odkąd stwierdzili u niego Astme to nie pali. Link to post
callador 0 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Moi rodzice nie palą ale brat tam sobie popala . Drażni mnie to z tego względu iż gdy przebywam w pobliży moje ciuchy są przesiąknięte nikotynom czego bardzo nie lubię Link to post
Guest Anonymous Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Kiedyś palili, rzucili kilka lat temu. Ogólnie nie przeszkadzało mi to, nigdy nie palili przy mnie, czy w domu. Zawsze na balkonie czy coś. Szkoda mi tylko ich zdrowia było. Link to post
Jeux 0 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Ojciec pali i nie może rzucić, mimo że gada o tym od kilku lat. Zmuszać go nie będę, sam przecież święty nie jestem. I muszę mu przyznać, że gust ma dobry, zawsze poleci jakąś dobrą markę albo poczęstuje cygarem. Link to post
Judy Neko 4 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Moja Mama pali papierosy. Niestety. :( Ucieszyłabym się nawet, gdyby moja Mama ograniczyła palenie papierosów. Mogłaby wziąć przykład ze swojej starszej siostry i rzucić palenie. Link to post
Obcy 145 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Tak, pala oboje. Na szczęście nie robią tego w domu. Link to post
stokrota 0 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Wiem, że kiedy byli młodzi to popalali papierosy. Teraz już nie palą i jestem im za to wdzięczna. Dobrze, że mam dobry wzór do naśladowania - kiedyś popalałam ale teraz już wiem, że mi to przeszkadza i jest to nie dla mnie. Link to post
Pyskata. 179 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Jarają jak smoki. każde z osobna 1-1,5 paczki dziennie. Robią to w kuchni i zazwyczaj śmierdzi tam jak w kotłowni ale już dawno się przyzwyczaiłam do tego. Link to post
wskazanespozycie 1 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Na szczęście nigdy i dzięki temu ja też nie pale. Link to post
Longas 1 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 U mnei w domu pali ojciec, co prawda "rzuca" juz od wiel lat, ciagle ustala sobie jakies nowe terminy od kiedy przestanie palic, ale jakos mu to nie wychodzi. Link to post
Sasek666 0 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Tylko jeden rodzic. Mama pali ale nie przeszkadza mi to. Tylko wie, żeby nie palić przy moich ciuchach. Link to post
Piter10 0 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Nikt u mnie nie pali na szczęście, ojciec tylko dawno temu palił. Link to post
Recommended Posts