Jump to content

Kosmetyki popularne czy luksusowe ?

Secret

Recommended Posts

Guest Amethyst

Jaka cena jest Waszym zdaniem rozsądna a jaka skandaliczna? Ile jesteście w stanie zapłacić np. za krem do twarzy? Wierzycie że produkty luksusowych marek są warte dużych pieniędzy?

Gdymym miała kasy tyle, że bym nią za przeproszeniem srała, to spoko, kupywałabym sobie mnóstwo kosmetyków za 100, 200, 300, 400 itd. i żadna cena nie była by dla mnie skandaliczna ;) A co do tych produktów luksusowych marek, to wydaje mi się, że wcale tak bardzo lepszego działania nie mają, niż te 'bardziej normalne' , ale zależy też jaka firma i kosmetyk...

Za krem do twarzy ok 4 zł bo tyle kosztuje DOBRY krem jakim jest Nivea i wszystkie inne to zasrane badziewia. Mam osobiście wrażliwą skórę i już raz kupiłam sobie fluid do ryja za fajną cenę i potem miałam fajną cerę.

Także za fluid mogę zapłacić max 25 zł tusz no 20 jakieś błyszczyki do 10 zł . .

Za krem do twarzy ok 4 zł bo tyle kosztuje DOBRY krem jakim jest Nivea

o nie.

Nivea jest dobry, ale mi jego konsystencja nie pasuje. też mam wrażliwą skórę i jestem alergikiem. za krem do twarzy jestem w stanie dać do 50zł. najbardziej lubię śmietankowy lub z bawełny Bilendy. nigdy mnie nie zawiódł.

za dobry tusz do rzęs do 30zł- nie rozumiem jak można wydawać 60-90zł. chyba bym zbankrutowała, tym bardziej, że codziennie się maluję.

podkład- tutaj zdecydowanie więcej mogę wydać, bo kilkanaście razy w roku może go używam. teraz mam jakiś za ok.40zł.

za kredkę do oka [jak na mój gust] daję sporo- 28zł,ale jest warta swojej ceny.

mam dalej wymieniać?

stawiam na sprawdzone przeze mnie produkty nie na markę.

ale mi jego konsystencja nie pasuje

A ja właśnie tylko taką lubię . Nie lubię takich śliskich kremów : ) Poza tym nie mogę innych używać bo żal się zaraz robi jakiś. Jedynie jeszcze masło kakaowe do twarzy to najlepsze pod podkład jest . ; )
[jak na mój gust] daję sporo- 28zł,ale jest warta swojej ceny.
28 zł ? ^

Jak dla mnie nie ma lepszej kredki od Vipery i są do wyboru miękkie i twarda - cudo po prostu ; ) Zresztą kogo nie spotkam to właśnie tej używa :)

No ,ale co najważniejsze kosztuje ok 8 zł.

28 zł ? ^

Jak dla mnie nie ma lepszej kredki od Vipery i są do wyboru miękkie i twarda - cudo po prostu ; ) Zresztą kogo nie spotkam to właśnie tej używa :)

No ,ale co najważniejsze kosztuje ok 8 zł.

zależy jaki efekt chcesz uzyskać (: moja jest miękka, cienka, dobrze robi się nią kreski i co wazne- jest naprawdę czarna.

jeśli kredka jest twarda to jest skreślona przeze mnie od razu, bo nie zrobię nią ciemnych krech.

a ta Vipery jest do strugania? :D w sumie mogłabym wypróbować, bo cena faktycznie nie duża [patrząc na tą co ja używam].

ta, którą ja używam to LineDefiner Maybelline.

cienka, dobrze robi się nią kreski i co wazne- jest naprawdę czarna
Vipera jest maksymalnie czarna nie jakaś tam szara jak to kredki mają niby czarna ,ale szara poza tym miękka właśnie jest boska naprawdę nie lubię reklamować kosmetyków ,ale ktoś w gimnazjum mi polecił i teraz ja jak polecam to każdy zaczyna używać także coś w tym jest. :)
a ta Vipery jest do strugania?
Haha ;D Można temperować :)

http://amin.swistak.pl/000/066/66073_222_p.jpg to ona :P

• 2 years later...

Za podkład jestem w stanie sporo zapłacić, bo to kosmetyk, którego jakość może bardzo wpływać na stan naszej skóry. Co do tuszu do rzęs - stawiam na wypróbowane produkty, w tej chwili do 40 zł (byle czego za dychę nie kupuję - tusz starcza mi na długo i naocznie widziałam efekty "oszczędzania" na nim). Kredka... Tu już nie szaleję. Mam kredkę za... 4 zł xD mój krem do twarzy kosztuje teraz ok. 10 zł (apteczny, bez konserwantów, bez barwników, niezapychający - nie to, co te wszystkie perfumowane drogeryjne mazidła typu Dove czy Nivea).

• 4 months later...
  • 1 month later...

ja zwracam uwagę głównie na składy, jestem włosomaniaczką i sprawdzanie co w tych kosmetykach siedzi też się przerzuciło na takie produkty jak kremy, podkłay.

Jestem w stanie wydać każdą sumę na kosmetyki, o ile mam dostępne środki. Ważne by dobrze sprawowały swoje zadanie, nie uczulały mnie (mam atopowe zapalenie skóry) a takżę były dość wydajne (ostatnio kupiłam fajną maseczkę do włosów za 40 zł, a tak niewydajna że szok...)

• 2 weeks later...

Generalnie kupuję te popularne kosmetyki w rozsądnych cenach, jeżeli jednak mam pewność, że coś jest lepsze potrafię się szarpnąć na droższy produkt. Mam np. podkład Estee Lauder, albo puder Clinique. Kosztują więcej, ale płaci się za wysoką jakość i znacznie lepszą wydajność.

• 4 months later...
  • 11 years later...

Od siebie mogę polecić prostą pielęgnację z apteki, pianka lub żel z cetaphil zielony, później krem nawilżający lipoaktywny również w zielonej tubie. Bardzo lubię też kremy z Avene, bardzo dobrze nawilżają. Do tego makijaż zmywam olejkami, ewentualnie balsamami, zmywam wszystko dwufazowo.  Jeśli chcielibyście kupić coś naprawdę nawilżającego i z dobrym składem, warto jest zerknąć sobie na kosmetyki od Diego Della Palma https://elite-kosmetologia.pl/kosmetyki-diego-dalla-palma-sprzedazowe-bestsellery/ 

Sa to kosmetyki używane na co dzień w profesjonalnych gabinetach kosmetycznych.