Jump to content

Linux czy Windows?

Myś

Recommended Posts

posiadam okienko prof. visty nie chce miec bo miałem na 2 kompie a tam troche programow nielegalnych miałem i cos sie z systemem działo i stary poczciwy prof. jest na 2 kompach. Linux pamietam miałem kiedys zajecia na nim z informy to troche ciezko sie było połapac ale to tak jak miec Nokie a przejsc na Sony Ericssona

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ja mam Windowsa XP. Dla mnie to najlepsze co może być. W szkole podstawowej miałam vistę. Obsługiwać to cholerstwo uczyłam się bardzo długo, a i tak nie wiele pamietam :P

Moja mama ma to w pracy i narzeka, że wiele potrzebnych jej programów nie da się ściągnać na vistę.

Z linuxa jeszcze nie korzystałam.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Guest Anonymous

Obecnie windows XP, ale przez długi czas korzystałem z Linuxa Ubuntu. Szczerze powiem, że byłem bardzo zadowolony z tego systemu. Od efektów graficznych lepszych, niż Vista (mój komp nie obsługuje Aero, a na Ubu da się uruchomić wszystkie efekty bez kosmicznych spowolnień) aż po prędkość działania. Jedynym mankamentem była zgodność z windowsowymi programami. Miałem coś skopane z emulatorem windy. Później byłem zmuszony usunąć ten system, gdyż mój mały dysk nie pozwala na swobodną pracę na dwóch systemach.

• 1 year later...