Jump to content

Adobe photoshop CS4

Guest Anonymous

Recommended Posts

Adobe Photoshop CS4 to najnowsza wersja profesjonalnego i cieszącego się niezwykłą popularnością programu przeznaczonego do edycji grafiki rastrowej. Aplikacja posiada szereg opcji usprawniających pracę wśród, których znajdziemy m. in. przeglądarkę plików Adobe Bridge, narzędzie "Punkt zbiegu" pozwalające utworzyć własną siatkę perspektywy, technologię "Obiekty inteligentne" (odwracalne skalowanie, obracanie i zniekształcanie warstw), funkcję "Wypaczania obrazków" w obszarze roboczym czy narzędzie przeznaczone do redukcji szumu poprawiające jakość zdjęć. Photoshop umożliwia pracę na wielu warstwach z wykorzystaniem inteligentnych linii pomocniczych.

Link do pobrania wersji testowej- http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?loc=en&promoid=EBYEU&product=photoshop

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Guest Anonymous

Przerzuciłem się na CS4 niedługo po premierze, głównie z ciekawości. Szczerze przyznam, że większych różnic nie odczuwam, aczkolwiek pracuje się minimalnie wygodniej, niż na CS3.

• 4 years later...

Zaczynałem z Photoshopem CS2. Dopiero po dłuższym czasie przesiadłem się na CS5 jak miał swoją premierę.

Obecnie pracuję na wersji CS6 z licencją edukacyjną. Jestem bardzo zadowolony, ponieważ autorzy wprowadzili kilka praktycznych zmian. Najbardziej cieszy mnie to, że jak np. zawiesi mi się komputer lub coś podobnego- nie stracę swojej pracy pomimo braku zapisanego pliku. Program zapamiętuje ostatnią sesję.

• 1 year later...