andziaooo 0 Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Adobe Photoshop CS4 to najnowsza wersja profesjonalnego i cieszącego się niezwykłą popularnością programu przeznaczonego do edycji grafiki rastrowej. Aplikacja posiada szereg opcji usprawniających pracę wśród, których znajdziemy m. in. przeglądarkę plików Adobe Bridge, narzędzie "Punkt zbiegu" pozwalające utworzyć własną siatkę perspektywy, technologię "Obiekty inteligentne" (odwracalne skalowanie, obracanie i zniekształcanie warstw), funkcję "Wypaczania obrazków" w obszarze roboczym czy narzędzie przeznaczone do redukcji szumu poprawiające jakość zdjęć. Photoshop umożliwia pracę na wielu warstwach z wykorzystaniem inteligentnych linii pomocniczych. Link do pobrania wersji testowej- http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?loc=en&promoid=EBYEU&product=photoshop Link to post
Pogodynka 2 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ja mam Adobe Photoshop 7.0 ;) Nie narzekam, ale planuje sciagnąc CS4. Link to post
Guest Anonymous Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Posiadam od 1.5 roku CS2 ;> W następnych wersjach nie ma wielu zmian ;> Link to post
kiriosz 2 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Nie posiadam w ogóle Photoshopa. Wolę Gimpa :) Link to post
Koleszko 204 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Ja też nie korzystam z Photoshopa (nie trawię go), i tak jak kiri wolę GIMP'a :) Link to post
kiriosz 2 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Ja też nie korzystam z Photoshopa (nie trawię go) Hmm, a ja nie to, że go nie trawię, tylko jest on bardzo ciężki do 'obsłużenia'. Pełno opcji, można się pogubić ;P Link to post
callador 0 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ja Mam Ps Cs 3 :) I Nie zgadzam sie z opinią wyżej ponieważ jest łatwy w obsłudze tylko trzeba z nim chwile po obcować Link to post
AlexaK 0 Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 PS Cs4 ? hmm na razie nie :) Pracuję na PS Cs3 i mi jest z nim dobrze i polecam; D Link to post
Drakkus 0 Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Ograniczyłem się do Adobe Photoshop CS.2 - czego i tak nie kumam. CS4 to już dla mnie za dużo. :) Wg. mnie nie powinno się robić lepszych wersji, jak i tak wcześniejsze (w tym wypadku CS 2 i 3) są bardzo dobre. Link to post
Guest Anonymous Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Przerzuciłem się na CS4 niedługo po premierze, głównie z ciekawości. Szczerze przyznam, że większych różnic nie odczuwam, aczkolwiek pracuje się minimalnie wygodniej, niż na CS3. Link to post
Dev 295 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Zaczynałem z Photoshopem CS2. Dopiero po dłuższym czasie przesiadłem się na CS5 jak miał swoją premierę. Obecnie pracuję na wersji CS6 z licencją edukacyjną. Jestem bardzo zadowolony, ponieważ autorzy wprowadzili kilka praktycznych zmian. Najbardziej cieszy mnie to, że jak np. zawiesi mi się komputer lub coś podobnego- nie stracę swojej pracy pomimo braku zapisanego pliku. Program zapamiętuje ostatnią sesję. Link to post
Koleszko 204 Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Ja też nie korzystam z Photoshopa (nie trawię go), i tak jak kiri wolę GIMP'a :) Dawno i nieprawda już :) Korzystam z photoshopa od cs3 bodajże... I nie mam ulubionej wersji. Aktualnie korzystam z wersji cs5, bo się przyzwyczaiłem. A w planach mam zakup wersji CC. Link to post
Onil 7 Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 a do czego używacie photoshopa ? Link to post
Koleszko 204 Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 a do czego używacie photoshopa ? Kiedyś Robiłem wiele rzeczy... Z resztą większość możesz zobaczyć tu: http://andriskos.pl/topic/649-my-gallery-koleszko/page-24#entry138899 Teraz już raczej tylko zabawa w obróbkę zdjęć, czasem jakaś drobna praca webdesignerska. Link to post
Recommended Posts