Jump to content

Miłość czy przyjaźń?

Guest Anonymous

Recommended Posts

Guest Anonymous

Czy moglibyście chodzić z wieloletnim przyjacielem?

Czy zdażyło wam sie kiedyś ze chodziliscie ze swoim przyjacielem a jak zerwaliście to juz nie bylo tak samo?

Co o tym sądzicie? :)

Różnie to bywa .

Czy zdażyło wam sie kiedyś ze chodziliscie ze swoim przyjacielem a

O mały włos chodziłabym z przyjacielem .Bardzo go lubiłam .On się we mnie zakochał.Ja mu dałam kosza .Zależało mi bardzo na tej przyjaźni.walczyłam długo o nią.Udało się.Myślałam ,że mój przyjaciel zapomniał już o mnie jako miłości ,bo miał już jakieś dziewczyny ,jednka ostanio wyznał mi ,że one były takim zauroczeniem ,aby zapomnieć o mnie .Nadal coś do mnie czuje..o Boże..i znów zaczęło się psuć ..ja drugi raz dałąm mu kosza..Boje się ,że jeśli zacznę z nim być to po pewnym czasie rozstaniemy się i będzie to koniec naszej przyjaźni.

• 5 months later...
Guest Amethyst

Jest taka zasada ogólna, że "sex niszczy przyjaźń".

Zależy jak ktoś do tego podchodzi. Można się zaangażować emocjonalnie, można pozostać w relacji koleżeństwa czy przyjaźni, nawet bzykając się dla zdrowia od czasu do czasu :o)

Wszystko kwestia podejścia, tego, co się ma w głowie...

Nie akceptuję przyjacielskiego seksu. On traci wtedy swoją magię. Stosunek z osoba, którą darzy się uczuciem jest najlepszy. Anie takie dunganie bez zobowiązań.

Mój przyjaciel też zaczął jakieś głębsze uczucie do mnie okazywać. Po prostu zastopowałam z naszymi spotkaniami. Nie znoszę tej dwuznaczności. I się posypało, od tego 'kosza'.

Czy zdażyło wam sie kiedyś ze chodziliscie ze swoim przyjacielem a jak zerwaliście to juz nie bylo tak samo?

Co o tym sądzicie? :)

Nie mam nic przeciwko :) Sex bez zobowiązań gdy dwie osoby mają na to ochotę ? co w tym złego? ^^"

co w tym złego? ^^"

Godzi w moje przekonania, wartości i podejście życia/partnerstwa seksu. Nawet jakbym miała cholerną chcicę i jakiś mój kumpel też to bym z nim tego nie zrobiła, bo.. jest to dla mnie nie smaczne. Nigdy nie prześpię się z kimś kogo nie darzę uczuciem, i nie jestem z nim w związku.

Godzi w moje przekonania, wartości i podejście życia/partnerstwa seksu.

Każdy człowiek ma inne poczucie wartości,inne idee i przekonania. Gdyby ktoś powiedział mi ,że przespał się ze swoim długoletnim przyjacielem nie zrobiłoby to na mnie żadnego wrażenia. Wszytko jest dla ludzi ,jeśli obojgu to pasuje. Czemu nie? :letssin:

• 8 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Guest Anonymous

Z moim chłopakiem chciałam się jedynie przyjaźnić, z pewnych przyczyn nie widziałam szans na związek. W końcu wyszło jak wyszło i jestem szczęśliwa.

A tak ogólnie patrząc na sprawę..

Wystarczy, że jedna osoba wśród przyjaciół wyzna drugiej miłość, to już nie będzie jak dawniej. Więc jeśli dwie osoby coś do siebie czują, to myślę, że warto zaryzykować przyjaźń, bo nawet jeśli zdecydowaliby się na utrzymanie jej to by się sypnęło. Oczywiście można później taką więź z człowiekiem odbudować w razie czego. Ale musiałoby obu stronom zależeć, a po zranionej miłości trudno by było.

• 1 month later...

Ja bym nie potrafiła tak,

nie miałam nigdy takiej sytuacji,

ale na pewno gdybym po jakimś czasie przestała z nim chodzic to już by nie było to samo co kiedyś.

Nie mogłabym przebywać w gronie chłopaka z którym kiedyś byłam i się z nim teraz przyjaźnić .

O nie. Przyjaciel wieloletni nigdy nie będzie moją miłością.

O tym mógłby zapomnieć. Chociaż pewnie i tak mnie traktuje jak siostrę a ja go jak brata.

Bez sensu jest tracić przyjaźń przez dziewczynę. Trzeba było pomyśleć albo być solidarnym kumplem. Bo taki, który odbija to żaden.

Nie, bo jedyny przyjaciel jakiego mam jest facetem.

Nie mam damskiej przedstawicieli gatunku "przyjaciel". Więc nie mam również powyższego problemu. Jeżeli bym miał to sam nie wiem jakby to było, ale w większości przypadków bardzo możliwe jest sparowanie (ja nie wieże w przyjaźń damsko-męską).

Jest możliwa taka przyjaźń. O ile poznajesz drugą osobę i żadne nie ma chęci czegoś więcej.

Miałam zostać na gruncie koleżeńskim z nowopoznanych chłopakiem ale on nie chciał tylko tego...

Z innym wiem, że nie ma takiej opcji. Jest wielu,których nie uważam za przyjaciół a za kumpli, z którymi można się spotkać i nic więcej.

W przyjaźń między kobietą a mężczyzną wierzą tylko ci, którzy taką przeżyli...A szkoda.

Nie było nawet takiej sytuacji. Nigdy nie zeszliśmy na temat związków, nigdy nie było tak, żeby zadał mi pytanie odnośnie bycia ze sobą. Mimo, że jest przystojny nigdy nie widziałabym siebie u Jego boku, wolę dogadywać mu, doradzać, karcić i chwalić niż całować i obrzucać słodkimi słówkami. Gdybyśmy zostali parą a potem się rozstali straciłabym przyjaciela, od dobrych kilku lat. I dlatego bardzo Go szanuję jako przyjaciela. Nie wiążemy ze sobą planów. I oby tak dalej ... A co do zrywania, owszem miałam dobrego kolegę ale nie wiem czy była to przyjaźń po prostu się rozumieliśmy. Gdy zaczęły się wakacje, spotkania itd. On chciał czegoś więcej, ja wiedziałam jak to się skończy no i właściwie ... Skończyło się. Takie coś zazwyczaj się nie sprawdza a wiele rujnuje.

To co, w związku nie można być przyjaciółmi?
Ale mówimy o związku, który tworzy się z rozbicia związku kumpla.

Pytania nie rozumiem trochę.

Jasne, że można mieć przyjaciół będąc w związku. Ale czy dla niego warto tracić przyjaźń? Nad tym trzeba się zastanowić.