Jump to content

ginekolog

dolly

Recommended Posts

• 1 year later...
  • 3 months later...

nie taki diabeł straszny :) Pierwszy raz sie troche denerwowałam wiadomo, ale teraz luzik chodze regularnie i traktuje to jak zwyczajną wizytę u lekarza. Pierwszy raz byłam jak miałam 20 lat i chciałam,zeby mi przepisał tabletki antykoncepcyjne, potem z powodów torbieli na jajniku

byłam dosyć późno bo dopiero w wieku 19lat. pierwszym lekarzem był mężczyzna i zostało tak do dnia dzisiejszego. odczucia? no cóż, to nic fajnego jak obcy facet 'zagląda' w ciebie, ale jak trzeba to trzeba ;)

Ja już byłam, z miesiąc, półtorej temu, badanie zajęło tylko kilkanaście sekund, najdłuższy jest wywiad, ale sama wizyta... najwyżej 10 minut. Chciałabym sobie jeszcze wykonać cytologię i ewentualnie mammografię. Ale cieszę się, że byłam profilaktycznie. Prawidłowo jestem zbudowana, nie mam nadżerki, ani innego świństwa i wszystko ze mną dobrze.

• 8 months later...
  • 6 months later...

Pierwszy raz byłam już jakiś czas temu, bo zmusiła mnie sytuacja. Bardzo bolało mnie w boku, na początku zrobili mi USG, wyszło, że mam powiększony jajnik. Dla pewności, że to nic złego poszłam z mamą do ginekologa. Na całe szczęście wszystko było ok,a ten pierwszy raz wcale nie był taki zły.

Fakt, faktem byłam z mamą, bo miałam wtedy może 14-15 lat.

Ostatnio byłam jakiś rok temu, muszę w najbliższym czasie znów się udać, w celu kontroli.

Ja zadam jeszcze jedno pytanie dotyczące tematów. Do kogo chodzicie do mężczyzny ginekologa czy kobiety ginekolog?

Kogo preferujecie?

• 6 months later...

byłam kilka dni temu na USG góry i dołu oraz na cytologii i ogólnej konsultacji (czyli rozmowie kontrolnej).

bardzo się cieszę, że zrobiłam badania, jestem spokojna i następnym razem wybiorę się za rok.

profilaktyka jest bardzo ważna, wydać raz do roku trochę pieniędzy na szybkie badania to nic, w porównaniu z tym, jak ważne jest zdrowie.

zamierzam praktykować te kontrole całe życie i namawiam koleżanki, żeby chodziły się badać.

;)

Ja zadam jeszcze jedno pytanie dotyczące tematów. Do kogo chodzicie do mężczyzny ginekologa czy kobiety ginekolog?
Kogo preferujecie?

chodzę do mężczyzn, słyszałam, że są bardziej delikatni i po prostu lepsi.

• 11 years later...

Cześć! Na NFZ faktycznie trzeba się liczyć z tym, że czas oczekiwania może być nawet kilka miesięcy. Najlepiej zapisać się od razu, jak tylko masz skierowanie, żeby nie czekać jeszcze dłużej. Czasem można trafić na wolne miejsca, jeśli ktoś odwoła wizytę – warto wtedy pytać w recepcji, czy nie ma zwolnionego terminu. W skrajnych przypadkach można próbować zapisać się przez system rejestracji internetowej, jeśli taka opcja jest dostępna w Twojej przychodni, bo czasem szybciej się uda coś znaleźć.

Od siebie mogę dać namiar na panią doktor z Rzeszowa https://ginekolog-rzeszow.pl/ Przyjmuje zarówno prywatnie, jak i na nfz.