dolly 2 Posted March 20, 2010 Report Share Posted March 20, 2010 Wasz pierwszy raz u ginekologa, androloga jakie odczucia? Link to post
Ingrid 0 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 I bardzo dobrze, przyzwyczajenie do regularnych wizyt u ginekologa i badań może nam potem uratować zdrowie, bo profilaktyka najważniejsza. Link to post
Hexe 0 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Szczerze.. nie bylam jeszcze :x nie czuje potrzeby, wszystko ze mna jest ok.. wiem,ze powinnam iść profilaktycznie ale narazie sobie to daruje. Link to post
klara 2 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Ja również jeszcze nie byłam. Może się wkrótce zdecyduję. Link to post
Myka 0 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 nie taki diabeł straszny :) Pierwszy raz sie troche denerwowałam wiadomo, ale teraz luzik chodze regularnie i traktuje to jak zwyczajną wizytę u lekarza. Pierwszy raz byłam jak miałam 20 lat i chciałam,zeby mi przepisał tabletki antykoncepcyjne, potem z powodów torbieli na jajniku Link to post
Myś 9 Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Szczerze mówiąc nie byłam jeszcze no i nie zanosi się na to w najbliższym czasie.. ;) Link to post
malynaaaaa 25 Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Też nie byłam jeszcze i się nie zanosi, chociaż pasowałoby :) Link to post
sfr 0 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 byłam dosyć późno bo dopiero w wieku 19lat. pierwszym lekarzem był mężczyzna i zostało tak do dnia dzisiejszego. odczucia? no cóż, to nic fajnego jak obcy facet 'zagląda' w ciebie, ale jak trzeba to trzeba ;) Link to post
Alina 3 Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Ja już byłam, z miesiąc, półtorej temu, badanie zajęło tylko kilkanaście sekund, najdłuższy jest wywiad, ale sama wizyta... najwyżej 10 minut. Chciałabym sobie jeszcze wykonać cytologię i ewentualnie mammografię. Ale cieszę się, że byłam profilaktycznie. Prawidłowo jestem zbudowana, nie mam nadżerki, ani innego świństwa i wszystko ze mną dobrze. Link to post
Luvuu 380 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Nie byłam, bo nie chciałam żeby moja mama w tym uczestniczyła. Wybieram się w wakacje. Link to post
Guśka 13 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Nie byłam jeszcze u ginekologa i prędko się nie wybieram. Link to post
Jacqueline 20 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Nie miałam jeszcze okazji, ale pewnie niedługo się wybiorę. Link to post
Lexis 15 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Ja chodzę regularnie. Pierwszy raz byłam jak miałam... hm, z 16 lat. Sama poszłam. Było trochę stresu, ale sama wizyta była ok. Link to post
trus 208 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Nie byłam, ale tak sobie myślę, że czas się w końcu wybrać. Link to post
carolynn 84 Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Miałam jakieś 17 - 18 lat... No, nie taki diabeł straszny, jakim go malują :) Link to post
margot1616 73 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Jakieś 19lat miałam. Nic strasznego ;) Choć poniekąd zalezy też na jakiego lekarza się trafi ;) Link to post
Disorder 332 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 byłam sama, to znaczy mama czekała na mnie za drzwiami. miałam 15 lat, póżniej byłam drugi raz. nic przyjemnego, ale da się przeżyć. Link to post
rebellious angel 80 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Pierwszy raz byłam już jakiś czas temu, bo zmusiła mnie sytuacja. Bardzo bolało mnie w boku, na początku zrobili mi USG, wyszło, że mam powiększony jajnik. Dla pewności, że to nic złego poszłam z mamą do ginekologa. Na całe szczęście wszystko było ok,a ten pierwszy raz wcale nie był taki zły. Fakt, faktem byłam z mamą, bo miałam wtedy może 14-15 lat. Ostatnio byłam jakiś rok temu, muszę w najbliższym czasie znów się udać, w celu kontroli. Ja zadam jeszcze jedno pytanie dotyczące tematów. Do kogo chodzicie do mężczyzny ginekologa czy kobiety ginekolog? Kogo preferujecie? Link to post
Disorder 332 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 byłam kilka dni temu na USG góry i dołu oraz na cytologii i ogólnej konsultacji (czyli rozmowie kontrolnej). bardzo się cieszę, że zrobiłam badania, jestem spokojna i następnym razem wybiorę się za rok. profilaktyka jest bardzo ważna, wydać raz do roku trochę pieniędzy na szybkie badania to nic, w porównaniu z tym, jak ważne jest zdrowie. zamierzam praktykować te kontrole całe życie i namawiam koleżanki, żeby chodziły się badać. ;) Ja zadam jeszcze jedno pytanie dotyczące tematów. Do kogo chodzicie do mężczyzny ginekologa czy kobiety ginekolog?Kogo preferujecie? chodzę do mężczyzn, słyszałam, że są bardziej delikatni i po prostu lepsi. Link to post
jagna 4 Posted November 7, 2024 Report Share Posted November 7, 2024 Cześć! Na NFZ faktycznie trzeba się liczyć z tym, że czas oczekiwania może być nawet kilka miesięcy. Najlepiej zapisać się od razu, jak tylko masz skierowanie, żeby nie czekać jeszcze dłużej. Czasem można trafić na wolne miejsca, jeśli ktoś odwoła wizytę – warto wtedy pytać w recepcji, czy nie ma zwolnionego terminu. W skrajnych przypadkach można próbować zapisać się przez system rejestracji internetowej, jeśli taka opcja jest dostępna w Twojej przychodni, bo czasem szybciej się uda coś znaleźć. Od siebie mogę dać namiar na panią doktor z Rzeszowa https://ginekolog-rzeszow.pl/ Przyjmuje zarówno prywatnie, jak i na nfz. Link to post
Recommended Posts