Gość Anonymous Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2009 Mozilla Firefox – przeglądarka internetowa oparta na silniku Gecko, stworzona i rozwijana przez Fundację Mozilla/Korporację Mozilla oraz wolontariuszy. Obecnie jest ona drugą w rankingu najpopularniejszych przeglądarek na świecie pod względem liczby użytkowników[2]. Początkowo nazywała się Phoenix, potem Mozilla Firebird i Firebird; obecną nazwę nosi od 9 lutego 2004. Preferowanym przez twórców skrótem nazwy jest "Fx" lub "fx"[3][4], jednak na świecie często używany jest skrót "FF". Firefox jest jedną z najczęściej używanych aplikacji na licencji MPL (Mozilla Public License), o jego popularności świadczy 100 milionów pobrań w ciągu niecałego roku od daty premiery wersji 1.0 [5]. Wg badań firmy Net Applications, w sierpniu 2007 Firefox był używany przez 14,56% internautów, z czego 14,05% stanowiły wersje 1.5 i nowsze. [6] Ostatecznie, angielska wersja Firefoksa 1 ukazała się 9 listopada 2004. Kolejnie, ostateczne wydanie Firefoksa 2 (2.0.020) ukazało się 18 grudnia 2008. Co o tej Przeglądarce Sądzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melassa 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2009 jedyna słuszna:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Amethyst Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2009 Dla mnie nie ma lepszej;-) Fire For górą :peace: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Anonymous Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2009 Flame of Fire, Narazie też jej używam , a używałem Operę :) xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melassa 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2009 Ja się nie mogłam dogadać z Operą:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vico Paz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2009 Mi opera tez nie przypadła do gustu :/:/ No ale mozilla jest super ;D ;D ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Catalina 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2009 Jedyna wyszukiwarka, która w całości zaspokoiła moje wymagania. Operę przez pewnien czas miałam, ale musiałam z niej zrezygnować - źle mi się z niej korzystało. ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pogodynka 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2009 Także używam Mozilli Firevox ;) Jest łatwą, szybką w obsłudze, przeglądarka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLANETA 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2009 Tylko ta jedyna innej lepszej nie ma raczej . :lmao: :lmao: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
[email protected] 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2009 ta przegladarka jakos zbytnio nie przypadła mi do gustu.Styl jest taki cichy bez rewelacji ogolnie wole opere Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Anonymous Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2009 Prosta, praktyczna i bez większych dziur. Od 2 lat mam i jestem zadowolony x] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MystiQ 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2009 Bardzo funkcjonalna przeglądarka . Szybka,Ciekawe opcje,wiele programów działa na jej podstawie (np. Flock) . Polecam każdemu! :rotfl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koleszko 204 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2009 Firefox jest genialna :P Jest do niej wiele dodatków, jest łatwa w obsłudze, i wygląda lepiej niż stary IE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiriosz 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2009 Używam tylko i wyłącznie Firefoxa. Nie muli, nie zacina mi się. Jest idealna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zagadka 14 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2009 Też używam firefoxa najlepsza przeglądarka jaka jest dostepna, łatwa w obsłudze, niezliczona ilość skinów i wtyczek to mi sie w niej podoba:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melassa 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2009 Ostatnio znalazłam zajefajną nakładkę do FF: ADBLOCK +. Blokuje wszystkie reklamy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tidus106 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2009 Ostatnio znalazłam zajefajną nakładkę do FF: ADBLOCK +. Blokuje wszystkie reklamy:) to już jest stare :) ale dobre mniej reklam polecam wam nową Mozilla Firefox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2009 Tak, to już stare. Jednak jest jeszcze wiele dosyć fajnych wtyczek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Judy Neko 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Kwiecień 2010 Mozilla Firefox to moja ulubiona przeglądarka, ma dużo wtyczek, zwiększających funkcjonalność i bezpieczeństwo. Niestety ostatnio Firefox mi się wiesza i zawiesza system. :( Dlatego teraz testuję sporo innych przeglądarek, ale uważam że Firefox jest najlepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 144 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2010 Ze względu iż jestem webmasterem to używam 6 podstawowych przeglądarek. Co do FF to mogę powiedzieć ze jest najmniej problematyczna pod względem kompatybilności z technikami webmasterskimi. Na co dzień jednak używam Opery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koleszko 204 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2010 Odzwyczaiłem się od FF z tego wzgl. że im dłużej go miałem tym wolniej chodził. Przerzuciłem się na Chrome. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K4K 27 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2010 Mam firefoxa, i chwale go sobie :) Dużo pluginów, motywów itd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmyass 10 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 A ja nie lubie mozilli :/ nigdy mi nie podchodziła, i ciężko mi się do niej przyzwyczaić. Wolę Opere :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agusiek 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 Używałam jej przez bardzo długi czas i w sumie byłam zadowolona. Mimo wszystko przeniosłam się na Google Chrome. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alice 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 Na Firefoxa przerzuciłam się jak mi padł Netscape, który był rewelacyjny. FF wg mnie jest najszybszy ze wszystkich przeglądarek jakie mam i ma najbardziej przejrzysty układ elementów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach