Jump to content

czy wierzycie w miłość od pierwszego wejrzenia ?

Mglista

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Jak możemy zakochać się w osobie, którą pierwszy raz widzimy na oczy?

To jest niemożliwe. Może nam się spodobać, ale tylko tyle. Po jakimś czasie, jak poznamy tę osobę osobiście możemy poczuć coś więcej.

Chociaż powiem, że jest taki chłopak, którego jak zobaczyłam pierwszy raz zwrócił moją uwagę. Od razu piszę, że nie jest jakimś lalusiem i nawet nie taki bardzo przystojny, ale ma 'coś' w sobie.

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Miłość od pierwszego wejrzenia to nic innego jak zauroczenie.

Na początku. Potem to zauroczenie nazywane potocznie miłością od pierwszego wejrzenia może być już pełnowartościową miłością bez aspektu zauroczenia.

Jednakże - dla pewnej kobiety ze zmierzłych czasów mógłbym zrobić wszystko. I to praktycznie od pierwszego dnia znajomości.

• 1 month later...

To jest zauroczenie. Potem to się może przerazić w miłość. Więc... teoretycznie można powiedzieć, że miłość od pierwszego wejrzenia istnieje... Zależy, jak się na to patrzy. U mnie to zadziałało jak strzała... Ja zakochałam się od pierwszego wejrzenia, kolejny raz zakochałam się w tej osobie, którą wcześniej znałam, ale pierwszy raz zobaczyłam.

• 2 months later...
  • 5 weeks later...

2 różne odpowiedzi 2 są poprawne. Niby można a niby nie. Miłość już to do siebie ma że każdy odbiera ją na swój niepowtarzalny sposób. Myśląc jak romantyk a nim jestem to wspaniały przykład na to jak łatwo można się do kogoś przekonać nawet tej osoby nie znając, natomiast miewając przebłyski realisty - zauroczenie, chemia, cel i starania by go osiągnąć. :>

• 2 months later...
  • 2 weeks later...