Jump to content

Układnanie włosów

Recommended Posts

Mam naturalnie prostę włosy ale od czasu do czasu używam prostownicy w celu kręcania delikatnych loczków, wyglądają naprawdę słodko. :hihi:

A co do suszarki to absolutnie nie używam, wyłącznie osłabia włosy przez co końcówki szybko zaczynają się rozdwajać.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Guest Anonymous

Ostatnio się ograniczam z takimi sprzętami, bo chcę zapuścić włosy i wolę ich już bardziej nie niszczyć. Ale najczęściej oczywiście prostownica, która przy moich włosach jest zbawienna, lokówka rzadziej, suszarki w ogóle nie używam.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 10 months later...

Mam proste włosy, więc używam tylko grzebienia ;P no, chyba że muszę gdzieś pilnie wyjść, a nie są dosuszone - w takich sytuacjach zdarza mi się użyć suszarki. Ogólnie staram się dbać o włosy i nie stosować niczego, co by je mogło zniszczyć.

• 3 months later...

Staram się jak najmniej, no ale różnie wychodzi w praktyce- używam suszarki i prostownicy. Suszarki niestety codziennie, prostownicy staram się nie, bo mam bardzo zniszczone włosy. Suszę włosy, bo niestety muszę myć włosy rano, a gdyby miały mi same schnąć, to bym musiała wstawać dwie godziny wcześniej, co jest rzeczą niemożliwą w moim przypadku. :D

• 2 weeks later...

Moje włosy wymagają prostowania, ale nie robię tego - staram się je zapuścić, ambicje mam wielkie, bo marzą mi się włosy do pasa, więc warto się poświęcić. ;)

Czasem suszę po umyciu, ale też staram się to ograniczać. Na co dzień chodzę w rozpuszczonych włosach, czasem robię kucyka. Kręcić włosów nie lubię, szczególnie na imprezy - wtedy przeważająca liczba dziewczyn ma loki, na weselach da się to bardzo zauważyć. :P

• 1 month later...