Jump to content

Nasza praca

Guest Amethyst

Recommended Posts

po trzech latach technikum o kierunku technik mechatronik, pracuje w firmie remontowo-budowlanej. Robie elewacje i renowacje :) czyli bieganie po rusztowaniach. Nie jest to jakas ciezka robota, wiec spoko :) zarobki ok, wiec tym bardziej spoko :D dodatkowo dorabiam w domu, w mini studio tatuazu, ktore obecnie dziala na mala skale :lol: a w najblizszym czasie moze plyta i zmiana branzy na fonograficzna? :P hehe kto wie :)

Kazdy stuka profity jak moze :P

Z zawodu jestem technikiem hotelarstwa i oczywiście nie pracuję w wyuczonym zawodzie. Prowadzę działalność gospodarczą od ponad dwóch lat i jest mi z tym dobrze. Nikt nie stoi mi nad głową, nie muszę się przed nikim tłumaczyć 100% wolność. Mam dwóch pracowników i na dzień dzisiejszy moja firma rozwija się w jak najlepszym kierunku. Warto było włożyć w to sporo wysiłku.

A moja praca jakoś kręci się w okół tych magazynów :D druga praca legalna, drugi magazyn kolejne awanse xD generalnie zaczynałem od zwykłego szykującego a później samo poszło :P mam 21 lat (jeszcze) a całkiem spore doświadczenie w tych kwestiach co pozwoliło mi być tu gdzie jestem :D obecnie jestem kimś kto jak to nazwał kumpel z pracy zwie się dumnie specjalista od załadunków choć od przyszłego miesiąca zacznę pewnie szkolenie w przyjmowaniu towaru xD ogólnie rozwijam się i to mnie cieszy

Sporo tego było, praca w piekarni u Nowela w ochronie budynku w hotelu Warszawianka, remonty, malowania, ocieplanie mieszkań i takie tam, trudno wymienić, nigdy jednak nie było to zbieranie truskawek, czy roznoszenie ulotek. Obecnie na Mokotowie wyrywam kostkę, pomagam układać rury 6m pod ziemią i po zakopaniu dołu z powrotem układam kostkę i w kółko o samo. Nie jest źle 150zł dniówki to jeden z moich najlepszych zarobków [;

Z zawodu jestem politologiem, czyli specem od spraw politycznych, ale moje specjalizacja na studiach koncentrowała się na zarządzaniu zasobami ludzkimi. Jest to kierunek, po którym można robić w zasadzie wszystko... czyli w praktyce nic konkretnego xD

Zaraz na początku studiów udało mi się znaleźć dość fajną pracę. Od 4 lat jest analitykiem mediów w jednej z największych firm w Polsce świadczących tego typu usługi. Praca ta ma swoje dobre strony (niezła płaca, możliwość rozwoju i fajna atmosfera) oraz złe (moja zmiana zaczyna się o 6 rano, więc żeby zdążyć do pracy muszę codziennie wstawać o 4 nad ranem ^_^).

Póki co nie narzekam, bo wiem że dzisiaj są gigantyczne problemy ze znalezieniem dobrej pracy. Mogliby mi jednak w końcu sprezentować umowę o pracę, a nie tylko zlecenie... :/

Najgorsza dla mnie praca jaką miałem to półroczny staż w starostwie powiatowym - pół roku siedzenia na tyłku przed komputerem, nienawidzę czegoś takiego, nie jestem stworzony do pracy za biurkiem. Z wykształcenia najbliżej mi do barmana, a jak się uda za rok będę licencjonowanym animatorem turystyki :D

• 3 weeks later...

Moja pierwsza praca, rozdzielacz paczek na sortowni w firmie kurierskiej. Co prawda to była tylko dorywcza, ale pierwsza na umowę. Potem był monter okien PCV. Robota upierdliwa jak cholera. Teraz jestem młynarzem w firmie produkującej karmę dla ptaków. Chyba najlepsza robota na razie.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
  • 6 years later...

manager przedszkola oraz specjalista do spraw odżywiania (układam jadłospisy dla dzieci w wieku żłobkowym i przedszkolnym). zajmuję się organizacją wydarzeń, fotografowaniem dzieci podczas różnych zajęć, spotkań, wyjść itd. filmuję uroczystości, zajmuję się też typowo biurowymi sprawami (e-maile, rozliczenia) itp. itd.

• 5 years later...

Poszlibyście w ten temat - zawodelektryk.pl/technik-elektryk-kurs-online ?

Uważacie, że to ma sens? Głównie zależy nam na konkretach, tzn. umiejętnościach.

I jak to teraz poukładać, aby całość miała sens?