Jump to content

Bratnie dusze

pdm

Recommended Posts

Guest Anonymous

Bratnie dusze, czyli masz na myśli ludzi, którzy świetnie się rozumieją, takich których łączy bardzo długo silna więź emocjonalna?

Hm, nie lubię określenia 'bratnia dusza', ale myślę, że zdarzają się w dzisiejszym świecie przypadki, gdzie ludzie mają takie charaktery, że potrafią dogadywać się bez słów, że świetnie się rozumieją i takie tam.

• 1 month later...

Takie coś nie istnieje. Choćby się ktoś zarzekał, dawał przykłady niesamowitej telepatii, takie coś nie istnieje.

Można się z kimś świetnie rozumieć (nawet bez słów), można mieć z kimś doskonały kontakt, ale pamiętajmy - nastanie taka chwila, gdy owa "bratnia dusza" nas nie zrozumie. Nikomu nie życzę takiej chwili.

• 1 year later...

Mam przyjaciela, który jest dla mnie tak jakby bratnią duszą. Często wpada na te same pomysły, jak coś przeskrobiemy przyznajemy się oboje, jeden drugiego zawsze wspiera i nie pozwoli go skrzywdzić. Może nie jest to taka bratnia dusza jak większość uważa, ale dla mnie to właśnie jest bratnia dusza.

• 6 months later...
  • 4 months later...

Nie nazwałbym tego akurat tak, lecz kumpel z którym dość długo się znamy i graliśmy trochę razem jest kimś kto dobrze mnie zna i dlatego też szybko chwyta o co mi chodzi. Najlepiej mnie rozumie i vice versa, więc takie coś (tylko pod inną nazwą) znam.

Odpowiedź prosta, istnieje taka zależność. 

• 9 months later...

Mam bratnią duszę - moją przyjaciółkę. Znamy się od 1 klasy podstawówki, więc już ładny kawałek czasu. Drugiego takiego duetu jak my trzeba "ze świecą szukać" ;) Rozumiemy się bez słów, mamy takie same głupie pomysły, inne-specyficzne poczucie humoru, możemy nie widzieć się tygodniami, nie rozmawiać przez dłuższy czas, ale jak już się spotkamy to czuję się jakbym widziała ją co najmniej wczoraj. Jest dla mnie kimś więcej niż przyjaciółką, czuję się jakby była moją siostrą i kocham ją - jak siostrę.

Aż niczym. Nie wiem czy pytasz rzeczywiście z niewiedzy,ciekawości czy to po prostu zdziwienie.

Nie wiem czemu się lansujesz na cynika. Za dużo dr Housa?

Uważam, ze takie "istoty" mają prawo bytu, jest ich wielu na naszej planecie. To nie godne moderatora. Jak reprezentujesz swoje stanowisko? Dajesz się ponosić emocjom. 

Nie wiem czemu się lansujesz na cynika. Za dużo dr Housa?

Może masz jakiś mały kompleks? Nie wiem - kiepska kobieta albo koledzy w pracy Ci dokuczaj - dlatego, że tutaj u każdego ciągle doszukujesz się cynizmu. Jeśli połowa forumowiczów miałaby wskazać największego prostego cynika uwierz mi - wskazali by na Ciebie a to już o czymś świadczy, co nie? 

• 7 months later...

Coś w tym jest, patrząc na chłodno na kilka sytuacji z życia stwierdzam że coś takiego istnieje. W moim przypadku jedna bratnia dusza w Warszawie, druga w Gdańsku XD co bardzo mnie bawi. Bo w najbliższym otoczeniu nie jestem w stanie znaleźć tak symetrycznego charakteru. I jadać do tych miast, nawet w ciemno, mam gdzie przekimać i miło spędzić czas. Co najlepsze obie osoby to kobiety i czasem się dziwie że mimo już lat tych znajomości nie podejmowaliśmy prób zbudowania związku. Hmm... może zwyczajnie znamy realia. Ale do głównego wątku. Coś takiego istnieje i ma się świetnie. Kwestią otwartą pozostaje tylko jak dużo chęci mamy do znalezienia kogoś takiego, a tak na prawdę samo w praniu to wyjdzie ;) 

Mam kogoś takiego, nie żałuję, że poznałem tą osobę. Jest naprawdę fantastyczną kobietą. Mamy podobne myślenie, często bywa tak, że Ona pomyśli o tym i ja również chociaż wcale o tym nie rozmawialiśmy wcześniej. To dosyć miłe uczucie.. niespotykane. Fajnie jest mieć taką osobę - to skarb :)