sikorkas 1 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Czesław Niemen piosenkarz ktory będzie wiecznie żyl w naszej pamięci :) Czyż nie? Nieśmiertelne utwory: "Wspomnienie" "Dziwny jest ten świat" Czasami powracacie pamięcią do tych utworow? Link to post
Zorina 0 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Teraz już nie ale wcześniej słuchałam często. Legenda ,mistrz -takich artystów już nie ma. "Dziwny jest ten świat'to polska piosenka stulecia. Mimo upływu lat jest ciągle aktualna. Link to post
pdm 0 Posted March 31, 2011 Author Report Share Posted March 31, 2011 Osobiście nie przepadam za jego twórczością. Dobry z niego był artysta, w głowie mu się nie przewracało, głos miał genialny, aczkolwiek wolę inne nuty. A co prawdsa, to prawda. Czesław Niemen jest nieśmiertelny, a jego muzyka, podejrzewam, będzie rozsławiana przez pokolenia pokoleń Link to post
Alina 3 Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Nie zapominajmy o genialnym "Snu o Warszawie" ! :) Link to post
rozczochrana 1 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Kocham go, legenda na pewno. Myślę, że poza tymi bardzo znanymi piosenkami jak "Dziwny jest ten świat", "Pod papugami" czy "Sen o Warszawie" warto się zagłębić bardziej. Uwielbiam piosenkę "Jednego serca"... a i te teksty <3 Link to post
malynaaaaa 25 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Zdarza mi się, że słucham jego twórczości. Z pewnością niekrótko będzie w naszej pamięci :) Link to post
carolynn 84 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Słucham go okazyjnie... Niemniej jednak darzę olbrzymim szcaunkiem jego twórczość, fakt faktem - był artystą, którego nie da się podrobić czy zastąpić kimkolwiek innym. Link to post
kot 20 Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Kocham:) Jestem fanką muzyki Czesława Niemena. Słucham, nawet teraz "Przyjdz w taka noc" Link to post
Blackia 117 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Coz... jak bylam mala to mialam taki zwyczaj by z mopem w reku na srodku kuchni(jak nikt nie patrzył) spiewac "dziwny ten swiat" i "plonie stodoła".Ale juz wyrosłam z tego buhaha i teraz spiewam do dezodorantu ;) Link to post
Recommended Posts