Jump to content

Tajemnice rodzinne

simonka

Recommended Posts

Zdarzyło się Wam kiedyś odkryć jakieś tajemnice rodzinne? jeśli tak to w jakich okolicznościach? może chcecie napisać co to za tajemnica ( tak ogólnie )?

Jeśli chodzi o mnie to niedawno odkryłam że mój dziadek miał romans i z niego dziecko. a ja mam taką przyszywaną ciotkę :-/

Noo poznałem kilka tajemnic rodzinnych, ale jakoś nie chce dzielić się im na prawo i lewo, ponieważ sam z tych 'tajemnic' nie jestem zadowolony, wręcz rozczarowany i zawiedziony.

Odkryłem je w sumie jakieś 2-3 lata temu, przy kłótni dość poważnej z matką, która trwa do dziś, popytałem troszkę babci, dziadka i co nie co wyszło na jaw. Więcej nie chce wiedzieć bo pewnie to było by kolejnym ciosem w serducho ;)

• 8 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

jako takich chyba nie było lub... jak to bywa z tajemnicami, nie wyszły na jaw.

jedyne co znam to różne zawiłości między poszczególnymi członkami rodziny.

np. moi rodzice mają wspólnego chrzestnego, moja ciocia i kuzyn są parą - brzmi śmiesznie, a jednak jest zupełnie naturalne.

:D

Nigdy nie poznałem swojego dziadka, chociaż mieszkał całkiem niedaleko i zapewne nie raz mijaliśmy się na ulicy. Mój ojciec był wychowywany przez rodzinę babci która zmarła przy porodzie, a dziadek prawdopodobnie strzórzył bo dziecko było z romansu. Wszystko to było ukrywane przede mną, przed ojcem zresztą też. Głupio dowiadywać się o takich rzeczach od osób trzecich, okazało się że moja koleżanka widziała tego człowieka na codzień i zaciekawiła ją zbieżność nazwisk, a o jego śmierci dowiedziałem się przez przypadek od znajomych.