Jump to content

SMS-owe pułapki

Myś

Recommended Posts

Co sądzicie o sms-owych pułapkach typu: wyślij za darmo sms na nr. xxxxx a w zamian otrzymasz; darmowe doładowanie, tapetę dzwonek, weźmiesz udział w konkursie, w którym wygrasz xx tyś zł.

Wpadliście w takową płapkę? Jak wyszliście z tej sytuacji? A co z tym: regulaminem o którym niby mówią operatorzy?

Jak często dostajecie takie sms-y? Ponoć dostajemy takie sms-y wtedy gdy włączymy daną aplikację, ale czy aby na pewno to jest prawdą?

Codziennie dostaje sms typu że bmw albo 100.000 jest moje,ale muszę tylko wysłać sms, któryyyy kosztuje 4.88 albo 2.44. Niezmiernie mnie one wk***iają. I żadnej aplikacji nigdy nie włączałem, w nic nie grałem, nie wysyłałem sms do Rmf fm, ani quizów w telewizji. A najgorsze jest, że często dzwoni do mnie prywatny numer, odbieram a jakiś frajer mówi "Zadzwoniliśmy do ciebie! za chwile otrzymasz sms'a.odpowiedz na niego a czeka Cię nagroda gwarantowana" rozłącza się i przychodzi mi sms WYGRAŁEŚ JESTEŚ za***isty!!! czy coś w tym stylu.

Tylko idiota odpisałby na coś takiego...

No właśnie, a najgorsze jest to z jakiej racji ktoś; jakiś operator uzyskuje nasze prywatne nr. a potem dręczą nas tymi telefonami aż do skutku.. to powinno być conajmniej karane ;/ bo ani ja ani nikt z was nie dawał pozwolenia na udostępnianie takim frajerom własnego nr. ;/

Kiedyś zrobiłem błąd i wysłałem darmowego Smsa jak to w TV jakiś czas temu reklamowali, jedyną "nagrodę" jaką wygrałem to chyba dwa miesiące zasypywania smsami typu "Już teraz wyślij jednego pustego smasa a otrzymasz aż 100000 szans na wygranie miliona" itp. Cały czas nie odpisywałem na te smsy i z czasem dali sobie spokój :) Ojciec dał się ostatnio oszukać wysłał dwa smsy w jakimś konkursie za które zapłacił ponad 40zł i powiedział że już nigdy nie wyśle smsa w konkursie.

Z tego co wiem, mżna wysłać jakiegoś SMS'a, żeby zaprzestali to wysyłac, ale nie wiem w końcu jak to jest.

wk***ia mnie to nieziemsko, bo załóżmy że czekam na cholernie ważnego sms'a, nagle pikpik lece jak pojebana do telefonu a tam kolejne BWM w moim garażu. No ludzie...

Nienawidzę dostawać takich smsów

Tak mnie denerwują, że szok! zawsze jak coś robię i dostaję sms, to biegnę do telefonu myśląc, że to coś ważnego, a tu taki głupi sms.

Raz tylko wysłałam do nich sms później przyszedł, żebym wysłała kolejnego naprawdę ostatniego, połowę kasy na koncie przez to straciłam :devil:

• 1 year later...

Nie bawiłam się nigdy w wysyłanie takich smsów, ale niestety dostaję ich bardzo dużo. Jak tak sobie czytam niektóre, to najbardziej śmieszą mnie te w stylu 'mamy namiary na twojego wielbiciela (...) 2,46 zł / dzień' - wtedy się zastanawiam, ile to głupich ludzi musi się dać na to złapać, a potem ubywa kasy z konta albo przybywa nam sporo na rachunku ;) Trochę to nie fair, tak pogrywać sobie na ludziach i zarabiać na ich głupocie, ale cóż - każdy z nas ma rozum, jeśli chce niech sobie śle te smsy, ja nie zamierzam.

• 4 weeks later...

Metoda prosta: opcje - usuń - tak. I tryumfalny chichot: "Mam was tam, gdzie mnie możecie...".

Ale niedawno otrzymałem "propozycję": "Możesz zrobić kawał koledze - podesłać mu niezamówioną przez niego pizzę".

Szok! Wyobraźcie sobie, że do domu przynoszą Wam 1.000 porcji pizzy - i kto za to q...stwo ma zapłacić? Żart? ktoś chyba się nie wyspał i sobie rzartóje, psia jucha!

• 2 months later...
  • 4 weeks later...