Marcinox 37 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Co sądzicie o sms-owych pułapkach typu: wyślij za darmo sms na nr. xxxxx a w zamian otrzymasz; darmowe doładowanie, tapetę dzwonek, weźmiesz udział w konkursie, w którym wygrasz xx tyś zł. Wpadliście w takową płapkę? Jak wyszliście z tej sytuacji? A co z tym: regulaminem o którym niby mówią operatorzy? Jak często dostajecie takie sms-y? Ponoć dostajemy takie sms-y wtedy gdy włączymy daną aplikację, ale czy aby na pewno to jest prawdą? Link to post
Pyskata. 179 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Nigdy nie odpowiadam na takie gówna. Jeden wielki CHVJ. W tym miejscu polecam odcinek Baśki. :D http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE Link to post
kissmyass 12 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Codziennie dostaje sms typu że bmw albo 100.000 jest moje,ale muszę tylko wysłać sms, któryyyy kosztuje 4.88 albo 2.44. Niezmiernie mnie one wk***iają. I żadnej aplikacji nigdy nie włączałem, w nic nie grałem, nie wysyłałem sms do Rmf fm, ani quizów w telewizji. A najgorsze jest, że często dzwoni do mnie prywatny numer, odbieram a jakiś frajer mówi "Zadzwoniliśmy do ciebie! za chwile otrzymasz sms'a.odpowiedz na niego a czeka Cię nagroda gwarantowana" rozłącza się i przychodzi mi sms WYGRAŁEŚ JESTEŚ za***isty!!! czy coś w tym stylu. Tylko idiota odpisałby na coś takiego... Link to post
Marcinox 37 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 No właśnie, a najgorsze jest to z jakiej racji ktoś; jakiś operator uzyskuje nasze prywatne nr. a potem dręczą nas tymi telefonami aż do skutku.. to powinno być conajmniej karane bo ani ja ani nikt z was nie dawał pozwolenia na udostępnianie takim frajerom własnego nr. Link to post
Zagadka 14 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Kiedyś zrobiłem błąd i wysłałem darmowego Smsa jak to w TV jakiś czas temu reklamowali, jedyną "nagrodę" jaką wygrałem to chyba dwa miesiące zasypywania smsami typu "Już teraz wyślij jednego pustego smasa a otrzymasz aż 100000 szans na wygranie miliona" itp. Cały czas nie odpisywałem na te smsy i z czasem dali sobie spokój :) Ojciec dał się ostatnio oszukać wysłał dwa smsy w jakimś konkursie za które zapłacił ponad 40zł i powiedział że już nigdy nie wyśle smsa w konkursie. Link to post
Pyskata. 179 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Z tego co wiem, mżna wysłać jakiegoś SMS'a, żeby zaprzestali to wysyłac, ale nie wiem w końcu jak to jest. wk***ia mnie to nieziemsko, bo załóżmy że czekam na cholernie ważnego sms'a, nagle pikpik lece jak pojebana do telefonu a tam kolejne BWM w moim garażu. No ludzie... Link to post
klara 2 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Nie bawiłam się nigdy w takie sms-owe konkursy, a mimo to co jakiś czas dostaję takie smsy. Po prostu je olewam. Można jeszcze iść się kłócić o to bmw, jak zrobiła Baśka z klatki B ^_^ Link to post
Pyskata. 179 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 klara, i za***ac laptopa. xD Link to post
T85 95 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 O nie ja się w takie badziewia nie bawię i nigdy się nie bawiłem. Pomimo tego i tak dostaje smsy o jakieś tam nowej loterii czy o innych gównanich sprawach. I to mnie denerwuje :) Link to post
dolly 2 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Nienawidzę dostawać takich smsów Tak mnie denerwują, że szok! zawsze jak coś robię i dostaję sms, to biegnę do telefonu myśląc, że to coś ważnego, a tu taki głupi sms. Raz tylko wysłałam do nich sms później przyszedł, żebym wysłała kolejnego naprawdę ostatniego, połowę kasy na koncie przez to straciłam :devil: Link to post
Myś 9 Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 wkurzają mnie te smsy bo non stop je przysyłają nawet jeśli je ignoruję.. nigdy nie wysyłałam esa o jakiejś tam treści i nie zamierzam. Szkoda kasy na to. Link to post
Luvuu 380 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Nie bawiłam się nigdy w wysyłanie takich smsów, ale niestety dostaję ich bardzo dużo. Jak tak sobie czytam niektóre, to najbardziej śmieszą mnie te w stylu 'mamy namiary na twojego wielbiciela (...) 2,46 zł / dzień' - wtedy się zastanawiam, ile to głupich ludzi musi się dać na to złapać, a potem ubywa kasy z konta albo przybywa nam sporo na rachunku ;) Trochę to nie fair, tak pogrywać sobie na ludziach i zarabiać na ich głupocie, ale cóż - każdy z nas ma rozum, jeśli chce niech sobie śle te smsy, ja nie zamierzam. Link to post
Dominik. 20 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Według mnie jest to zwykłe naciąganie ludzi, bo jedna osoba możliwe, że wygra jakąś tam nagrodę, ale pozostałe miliony ludzi nic z tego nie mają. Dostaję z 2 takie sms'y dziennie... Link to post
margot1616 73 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Nawet ich nie czytam, po prostu od razu kasuję, po co zaśmiecać sobie skrzynkę odbiorczą? A co do konkursów to może i można czasem coś wygrać, ale trzeba by było stracić chociaż 100zł na same smsy, a i wtedy bez gwarancji sukcesu. Link to post
trus 208 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Nie jestem głupia, nie wierze w takie smsy i nigdy na nie nie odpisuje :P Link to post
semidiablo333 8 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Metoda prosta: opcje - usuń - tak. I tryumfalny chichot: "Mam was tam, gdzie mnie możecie...". Ale niedawno otrzymałem "propozycję": "Możesz zrobić kawał koledze - podesłać mu niezamówioną przez niego pizzę". Szok! Wyobraźcie sobie, że do domu przynoszą Wam 1.000 porcji pizzy - i kto za to q...stwo ma zapłacić? Żart? ktoś chyba się nie wyspał i sobie rzartóje, psia jucha! Link to post
Disorder 332 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 kiedyś składałam zeznania, byłam powołana na świadka w sprawie oszustw i wyłudzania pieniędzy. nieprzyjemna sprawa. ludzie naciągali użytkowników PLUSa na kasę. Link to post
Koleszko 204 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Ostatnio na szczęście coraz mniej tego typu sms. Ale mimo wszystko nadal się trafiają.. I dopóki będą ludzie, którzy to łykają, te wiadomości nie znikną... Link to post
diamentowa 8 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Ja się nigdy nie dałam złapać w taką pułapkę :) Trzeba czytać ze zrozumieniem każdego smsa, każdy kto choć odrobinę myśli zauważy, że coś jest nie tak :) Link to post
Recommended Posts