kot 20 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Cześć. :] To mój drugi temat. Czy robiliście kiedyś braterstwo krwi? :D Dla niewidzących: Polega to na tym, że załóżmy dwie osoby składają sobie przysięgę, następnie rozcinają do krwi rękę, palce i dotykają się tymi rozciętymi miejscami. Czy robiliście tak kiedykolwiek w dzieciństwie, jakie sobie obietnice składaliście?? :heart: Link to post
Zagadka 14 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Słyszałem o tym ale nigdy tego nie robiłem. Link to post
malynaaaaa 25 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Słyszałam, nie robiłam. Link to post
B4rt3K 28 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Słyszałem słyszałem ale nie praktykowałem, nie miło by było gdyby druga osoba jakiegoś hiva miała ;x. Link to post
kot 20 Posted August 13, 2011 Author Report Share Posted August 13, 2011 jakiegoś hiva miała ;x. :o Właśnie chodzi w tym o zaufanie do drugiej osoby. Link to post
Cornel 0 Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Właśnie chodzi w tym o zaufanie do drugiej osoby. A gdybym miał samych kumpli z HIV ? Czy robiliście kiedyś braterstwo krwi? :D Dla mnie to jest popierdolenie umysłowe. Mam dwóch prawdziwych przyjaciół z którymi niejednokrotnie udowadnialiśmy sobie ile dla siebie znaczymy bez żadnych rozcięć na łapie. Link to post
Cichy 4 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Nie jestem jakimś indianinem. Zresztą, nie mam przyjaciół. Link to post
Frodeck 4 Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Braterstwo krwi? Nie za bardzo, braterstwo piwa jak najbardziej :D Link to post
margot1616 73 Posted June 30, 2012 Report Share Posted June 30, 2012 Ja tam nie wiem jak się można tak chlastać. Co innego ludzie którzy mają już taką tradycję, wtedy to nawet w jakiś sposób piękne jest ;) Link to post
Disorder 332 Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 jak dla mnie to nie trzeba pieczętować przyjaźni w taki sposób. nigdy tego nie robiłam i nie jest mi to potrzebne do niczego. Link to post
Luvuu 380 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Chyba już jestem za stara na takie "przysięgi". Dokonywanie tego, to tylko taka symbolika, tak naprawdę to wyłącznie od nas zależy, czy mamy zaufanie do drugiej osoby i czy będziemy wobec niej lojalne. Link to post
Dev 295 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Aż mi się film "Kac Vegas" przypomniał ;D Nie zgodziłbym się na żadne braterstwo krwi, no chyba, że po alkoholu. Luvuu 1 Link to post
Blackia 117 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Braterstwo krwi? Mysle ze jesli ma sie przyjaciela i ufa mu sie to tego typu zabiegi sa zbedne.No chyba, ze ktos do 'sekty nalezy' i jest to wymagane.:/ Za duzo ludki ogladaja filmow i potem chca sie bawic w dziwactwa, ktore stanu faktycznego i tak nie zmienia w chwili wystawienia ow przyjazni na probe. Link to post
K4K 27 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Za gówniarza mi się zdarzyło. zapatrzony byłem w typa jak w obrazek - głupota. Sądzę że jest to zbędna forma udowadniania czegoś sobie. Tymbardziej że przyjaciół ma się bezwarunkowo, a nie bo mamy braterstwo krwi xd niemniej jeśli któryś z ziomów by chciał to spoko : ) Link to post
Recommended Posts