Jump to content

Fotografia

slank

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

bardzo lubię oglądać zdjęcia, robić też - tyle że amatorsko. nie znam się na tym, ale zdarza mi się dostrzegać złe wykadrowanie, światło i te takie tam inne, których nawet nazwy nie znam. kiedyś, jak sie wzbogacę, to kupię sobie taki sprzęt do zdjęć, że mucha nie siądzie ;p

• 2 months later...

Wydaje mi się, że lepiej zaczynać przygodę z fotografią od prostych aparatów i na nich się uczyć. Na inwestowanie w drogi sprzęt jeszcze przyjdzie pora. Najpierw nauczyć się podstaw - kadru, ustawienia świateł itd. Kurs fotografii jest bardzo przydatną rzeczą, bo uczy właśnie tych podstaw. Chociaż ja zapisałem się dopiero po zkaupieniu pierwszego Canona

Edited by Obcy
Daruj sobie spamienie linkami
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Nie jestem i nigdy nie byłem jakimś pasjonatem fotografowania czegokolwiek, żeby robić jakies tam zdjęcia jak niektóre tu pokazane trzeba mieć do tego odpowiedni sprzęt i umiejętności a ja niemam ani jednego ani drugiego. Zdjęcia owszem robie ale albo telefonem lub cyfrówką najczęściej komuś lub jakichś śmiesznych rzeczy.

• 1 month later...
  • 8 years later...

U mnie to było tak:

Zacząłem oglądać youtuba pod hasłami: "fotografia dla początkujących", " Jako aparat wybrać" etc.

Z tego wyłoniło się kilka ulubionych kanałów m.in. "fotografia jest fajna", " Marek Waśkiel", "Fotobłysk", " Niezłe aparaty", "Zieniu" i wiele innych. Po jakimś czasie dowiesz się czego potrzebujesz, a jeszcze chwilę później jaki konkretnie model aparatu i jakie obiektywy...Niby można iść na skróty i kupić co ktoś poleci, ale wiedza zostaje na przyszłość.

https://fotostudium.pl/

Sporo ciekawych kursów i warsztatów oferuje również katowicka szkoła fotografii.