Guest Anonymous Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Łzy – polski zespół muzyczny grający pop-rock, założony w 1996 w Pszowie. Muzycy pochodzą z miejscowości w powiecie wodzisławskim i powiecie raciborskim. Do największych przebojów tego zespołu należą Agnieszka, Oczy szeroko zamknięte, Gdybyś był oraz Narcyz. Początkowo Adam Konkol występował w kapeli Rave, w której grał na perkusji, a następnie wraz z Arkiem Dzierżawą w The Pilators. Pierwszy raz oficjalnie wystąpili na Pszowskich Odlotach. Grupa nieoficjalnie powstała w 1992. Tytuł pierwszej kasety: Przeciw Przemocy. Na początku grupa Łzy trenowała swoje umiejętności w domku parafialnym w Pszowie. Pierwsza płyta ukazała się w 1998 i nosiła tytuł Słońce. Zespół zagrał już ponad 250 koncertów. Do osiągnięć Łez można zaliczyć: I miejsce na przeglądzie w Opatowie, Grand Prix w Rybniku, występ w konkursie premier w Opolu w 2002 roku z piosenką Jestem Jaka Jestem, nagroda publiczności w konkursie premier w Opolu w 2003 roku z piosenką Oczy szeroko zamknięte, występ w konkursie premier w Opolu w 2006 roku z piosenką Gdybyś był, występ przed zespołem The Offspring w Spodku. Łzy brały udział w krajowym festiwalu "Eurowizja 2004", zajmując II miejsce. W dorobku Łez znajdują się też dwie "Superjedynki 2004", które zdobyli w kategoriach Zespół Roku oraz Przebój Roku (za Oczy szeroko zamknięte). W lipcu 2006 roku czytelnicy Gali i słuchacze Radia ZET wybrali Oczy szeroko zamknięte jednym z Polskich Przebojów Wszech czasów. Siedziba zespołu znajduje się w Piecach. Clip Gdybyś był znalazł się na 9. miejscu rocznego podsumowania oglądalności teledysków pt. "Najlepsi z najlepszych" w Onecie w 2006 roku. Obejrzało go ponad 2 miliony osób. W 2007 roku telewizja internetowa Prang tv uznała zespół Łzy za najlepszy polski zespół pop-rockowy. Zespół ma na swoim koncie dwie Platynowe Płyty (za W związku z samotnością i Nie czekaj na jutro), a także dwie Złote (za Jesteś Jaki Jesteś i The Best of 1996-2006). Link to post
rebellious angel 80 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Łzy ,hmm..powiem tak ,ze nigdy ich nie uwielbiałam ,nigdy nie byłam jakaś wielką fanką. Jednak niektóre piosenki mi przypadły do gustu. Ale osobiście to nie ten typ muzyki słucham zazwyczaj. Nawet spodobał mi się kawałek z Video "Soft" ,dosyć banalny, a nawet bardzo, ale łatwo wpada w ucho.Kolejny duet,który dobrał się jak należy.No więc raz na ile można posłuchać ich.I uważam, że ten zespół można nazwać no takim prawdziwym zespołem, bo już ma 13 lat. Prawie cały czas na scenie. Są sobą, nie udają nikogo innego. I nie trzeba robic z siebie idiotki jak Doda ,aby miec sławę. Link to post
BaChmenka 1 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 średnio . lubię np piosenkę To Tylko Puste Słowa . ;) Link to post
melassa 2 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Lubiłam ich jakieś 5 lat temu, potem przerzuciłam się na "mocniejszą" muzykę:) Link to post
BaChmenka 1 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 w sumie.. lubiłam ich dawny wygląd.. Link to post
Pogodynka 2 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Średnio lubię łzy. Słucham niektóre ich piosenki, ale nie przepadam za nimi. Link to post
detektyf 0 Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 A ja uwielbiam wokalistke :) Link to post
Guest Amethyst Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Dla mnie piosenki "Łez" są ostatnio coraz częściej życiowymi radami, nadzieją, że będzie lepiej... Pomagają przetrwać trudne chwile... "Łzy" to także masa niesamowitych wspomnień, marzeń, przeżyć... Link to post
kiriosz 2 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Łzy, oj Łzy. Kilka lat temu słuchałem ich bardzo dużo. Niebieska sukienka, W księżycowym śnie, Oczy szeroko zamknięte, to są hity. Jeden z najlepszych polskich zespołów. Link to post
kissmyass 12 Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Zgadzam się z kirioszem, jeden najlepszych polskich zespołów, mam ich wszystkie płyty, kiedyś ich często słuchałem. Szkoda że się rozpadł zespół, w sumie to sama Ania też sobie daje radę, ma fajne piosenki, i oprócz boskiego głosu, jest też bardzo ładna. Pamiętam jej występ w "Szansie na sukces" śpiewała chyba Myslovitz - Długość dźwięku samotności? I wyszło jej to extra! Teraz jej wizerunek się popsuł, nieładnie jej w czerwonych włosach :/ Link to post
Vanney 0 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Nie słucham ich, ale szkoda ze wokalistka się tak zmieniła Ale Ania rzeczywiście ma świetny głos, natomiast jej nowy piosenki mi się nie podobają Link to post
Zorina 0 Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Kiedyś bardzo lubiłam. Teraz Ania Wyszkoni mnie irytuje. Za bardzo poszła w komercję i straciła autentyczność. Link to post
T85 95 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Kiedyś bardzo lubiłam.Teraz Ania Wyszkoni mnie irytuje. Za bardzo poszła w komercję i straciła autentyczność. Oj tu nsię w pełni z tym zgadzam i mam podobne zdanie. Bo jescze z łzami nie było tak tyle komercyjności jak solo piosenki Anni :) Link to post
klara 2 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Bardzo lubiłam ją w zespole ŁZY. Miała w sobie mnóstwo świeżości i taki pazur, który sprawiał, że jej piosenki na długo zostawały w pamięci. Teraz jest podobna do innych polskich gwiazdek z tą delikatną muzyką i tuzinkowymi tekstami. Link to post
dolly 2 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Dobry zespół. Ania Wyszkoni ma przepiękny głos, taki miły, wyrazisty, uwielbiam słuchać jej piosenek. Mam nawet sporo piosenek tego tego zespołu. A moje ulubione to: Słońce dla ciebie Tańcz, zaprosili cię na bal Słodkie winogrona Aniele mój Niebieska sukienka Modlitwa Jak cukierek Nadzieje nie dla mnie i wiele, wiele innych :sweet: Link to post
Marcinox 37 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Jeśli chodzi o ten zespół to jedynie czasem dzwoni mi w uszach jedna jej piosenka ` Agnieszka ` :D Ogólnie niezbyt lubię. Link to post
Myś 9 Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Od czasu do czasu słucham, ogólnie jest okej. Ania Wyszkoni ma ładny głos..Kojarzę jedną piosenkę która mi się podobała jak byli jeszcze w całym składzie.."Puste słowa" ;) Obecnie lubię "Wiem, że jesteś tam". Link to post
malynaaaaa 25 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 zdarza mi się czasem słuchać jak przeglądam stare piosenki. kiedyś nawet lubiłam . Link to post
Alina 3 Posted August 30, 2011 Author Report Share Posted August 30, 2011 Łzy są po prostu okropne z nową wokalistką! Jest zbyt dziecinna i dziewczęca. Wolałam Anię o sto razy i stare, smutne, melancholijne piosenki. Ta nowa cizia nigdy nie nagra takiej piosenki jak "Anastazja jestem"... Link to post
T85 95 Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 A ja już myślałem że to tylko ja mam jakieś dziwne negatywne podejście do łez z nowym wokalem który o dziwo mnie denerwuje i jednak ja jestem za powrotem Ani do łez bo bez niej to nie ten sam zespół jest jak dla mnie Link to post
agusiek 3 Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Jeśli chodzi o ten zespół to jedynie czasem dzwoni mi w uszach jedna jej piosenka ` Agnieszka ` wrrr!! =D Nie lubię. Nie słucham. Link to post
Alina 3 Posted September 1, 2011 Author Report Share Posted September 1, 2011 T85, no okazuje się, że nie tylko Ciebie irytuje ta mała, słodka dziunia w uroczej, za długiej grzyweczce... Link to post
carolynn 84 Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Oj tu nsię w pełni z tym zgadzam i mam podobne zdanie. Bo jescze z łzami nie było tak tyle komercyjności jak solo piosenki Anni :) Coś w tym jest. Ale ogólnie wcale nie jest tak źle... ;) Muszę stwierdzić, że Łzy w nowym wydaniu nie są "straszne", ale jednak wolałam ich w skladzie z Anią. Nic już nie pobije piosenek takich jak "Narcyz", "Anka ot tak", "Jestem jaka jestem". Link to post
trus 208 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Stare piosenki sympatyczne, taka małoletnia i zadziorna Anka, często razem z mamą słuchałyśmy, do tej pory czasem odpalę sobie któryś traczek :) Link to post
margot1616 73 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Na kolana mnie nie powalają, ale z przyjemnością sobie czasem posłucham jakiejś ich piosenki ;) Link to post
Recommended Posts