Jump to content

Co robicie, żeby się odstresować?

Obcy

Recommended Posts

Jak jestem zestresowana, to słucham muzy lub gram w jakąś grę. Jednak najbardziej pozytywnie działa na mnie muzyka.

W ogóle nie mogę się obejść bez muzyki.

Na szczęście w stresie nie objadam się słodyczami, ale nic tak nie uspokaja jak kubek pysznej herbaty i słuchanie ulubionej stacji radiowej.

• 2 weeks later...

Ludzie uciekają w różne sposoby, najgorzej chyba jeśli dla kogoś wyjściem jest szklanka. Ja na szczęście nie mam z tym problemu. Najbardziej odstresowuje mnie sport. Przeważnie jak się denerwuję to pojawia się u mnie ogromne pragnienie ''zmachania''. Idę na jogging i nie mam potem siły na nerwy.

• 2 weeks later...

Hmm...w jaki sposób można się odstresować? Wszystko zależy od stopnia zdenerwowania. Gdy jest zwykły stres związany z codziennymi obowiązkami wówczas wystarczy mi dobra książka/manga i kubek ciepłej herbatki. "Cięższy kaliber" zwalczam w inny sposób - latem samotna wędrówka po górach ewentualnie weekend z wędką w ręku, zimą długie wieczory w towarzystwie horrorów, popcornu i mojego kuzyna. A gdy nie mam szans na taki "seans" wówczas zaczynam haftować.

• 3 weeks later...

ak odpoczywam, ale ale..... czy to już nie pracoholizm :o

To mi jednak w jakimś tam sensie też wygląda na pracocholizm. Ale znajduje na to wytułmaczenie, że jeżeli lubisz to co robisz, to jedna troszkę zmiejsza się stopień pracocholizmu i jest mniejsze prawdopodobieństwa wystąpienia wypalenia i znudzenia się tej pracy :D.

Wiem przynudzam troszkę ;)