Jump to content

Co robicie, żeby się odstresować?

Obcy

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Co robię? Hm.. płaczę zazwyczaj, krzyczę na wszystkich, denerwuję innych, potem zaczynam się stawać rozgadana - dziwne trochę ale może być. Czasem zdarzy mi się walić pięściami w coś, rozbijać i takie tam. Też często rozładowuję emocję słuchając muzyki, ale czasem popadam w taki stan, że muzyka nie pomaga.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

W sumie, to zależy od rodzaju zestresowania/złości. Jeśli to lekkie zdenerwowanie albo stres przed czymś ważnym w naszym życiu czy przed zrobieniem czegoś, to muzyka, muzyka, muzyka. Granie, śpiewanie albo słuchanie. Jeśli jest to jednak złość, która osiąga apogeum, to najefektywniejsze jest ,,wyżycie się fizyczne, aż do porzygu", jak to pięknie nazwałem. Albo bieganie, albo ćwiczenia siłowe. A jeśli tym wk***iającym jest facet (+ zazdrość), to wraz w przypływem adrenaliny i testosteronu najbardziej marzę wtedy o spuszczeniu mu wpierdolu, i często pomaga wyobrażenie sobie jego krwawiącej mordy. Acz jak na razie aż tak drastyczne metody nie weszły w życie, chociaż raz było naprawdę blisko... ^^

• 3 weeks later...
  • 6 months later...

skok na bungee pewnie zestresowałby mnie jeszcze bardziej, więc zwyczajnie wchodzę do wanny i słucham muzyki - ostatnio to robię najczęściej.

ewentualnie włączam jakiś film, gdzie mogę przez chwilę skupić się na cudzych problemach. kiedyś wolałam spacery w samotności. jak widać, zmiennie jest u mnie z tymi sposobami.

:)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Mam ogromny problem z opanowaniem stresu. Nie potrafię już nad nim zapanować. Nawet jakieś meliski mi nie pomagają, mam przepisane tabletki uspokojające, oczywiście biorę je przed np. ważnym egzaminem. Bardzo uzależnieją, więc należy z nimi uważać.

Mam postanowienie, że jak tylko zrobi się cieplej to będę biegała lub jeździła na rowerze, aby się odstresować. (;

• 2 weeks later...